«تابناک با تو»؛ از نخستین ساعتهای صبح جمعه ۱۷ آوریل، رسانههای آمریکایی به شدت در حال پوشش دهی به اخبار مربوط به بیماران بستری در بیمارستان شیکاگو بودند که به طرز چشمگیری به درمان آزمایشی موسوم به «رمدسیویر» پاسخ داده و در کمتر از یک هفته پس از اینکه استفاده ازداروی فوق الذکر، از شدت تب و علائم حاد تنفسی آنها کاسته و از بیمارستان مرخص شدند.
دادههای جزئی، حاکی از علائم دلگرم کنندهای در مورد داروی آزمایشی ساخته شده بوسیله شرکت آمریکایی و تاثیر مثبت آن بر بیماران دچار عوارض حاد کووید ۱۹ است.
وب سایت اخبار پزشکی (استات) خاطر نشان ساخت: «بیمارستان زیرمجموعه دانشگاه شیکاگو در پژوهش جاری بروی داروی ضد ویروسی «رمدسیویر»، شرکت داشته است. این پایگاه اینترنتی پزشکی تاکید دارد که بهبود سریع موارد حاد مبتلا به کووید ۱۹ را رصد کرده که از عوارض تب و مشکلات تنفسی نجات یافته و همه آنها ظرف کمتر از یک هفته از بیمارستان مرخص شده اند.»
به نوشته این سایت، بیمارستان دانشگاه «شیگاگو مدیسین» با کمک گرفتن از ۱۱۳ داوطلب مبتلا به عوارض شدید کووید ۱۹ برای آزمایشهای تجربی این داروی جدید، تاکید کرده که اکثر این داوطبلان مبتلا، از بیمارستان مرخص شده و تنها دو نفر از آنها جان باختند.
از سوی دیگر هفته گذشته، تحلیل انتشار یافته در ژورنال پزشکی نیوانگلند نشان داد که دو سوم یک گروه کوچک از بیماران مبتلا به موارد حاد کووید-۱۹ بعد از درمان با «رمیدیسیور»، علائم بهبودی را نشان داده اند.
«هنور برای نتیجه گیری خیلی زود است»
این در حالی است که شرکت سازنده دارو در بیانیه ارسال شده از طریق ایمیل، تأیید کرده که «فراگیری و شمول دادهها، نیاز به بررسی تحلیلی برای رسیدن به یک جمع بندی درمورد هر گونه نتیجه این آزمایش دارد.»
رویترز، بیمارستان دانشگاه «شیکاگو مدیسین» نیز به نوبه خود در ایمیل خود توضیح داد که «دادههای جزئی از یک ازمایش بالینی در حال اجرا، اساسا تکمیل نشدهاند و نباید از آنها برای نتیجه گیری استفاده شود.»
از سوی دیگر، دانشگاه شیکاگو تاکید کرده است که اطلاعات انجمن پژوهشگران دانشگاه درمورد این تجربه بالینی بدون کسب اجازه رسمی، انتشار یافته است.
پیش بینی شده است که نتایج مرحله سوم بررسی بیماران مبتلا به عوارض حاد کووید -۱۹ در پایان ماه آوریل، منتشر شود و دادههای اضافی از سایر مطالعات در ماه مه در دسترس قرار گیرد.
گفتنی است که تا این لحظه، هیچ داروی تائید شدهای برای کووید ۱۹ وجود ندارد که بیماری فوق العاده همهگیر ناشی از ویروس کرونا است که بیش از دو میلیون نفر را در سراسر جهان آلوده کرده است.
منبع: خبر نامه گویا