stat counter
تاریخ : شنبه, ۱۵ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 4 January , 2025
  • کد خبر : 116125
  • 09 اردیبهشت 1399 - 15:03
3

آخرین وضعیت اقتصاد هوشمند در ایران/کمک کرونا به اقتصاد الکترونیک

آخرین وضعیت اقتصاد هوشمند در ایران/کمک کرونا به اقتصاد الکترونیک

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و اقتصاد هوشمند در وزارت اقتصاد با بیان اینکه کرونا موجب کمک و توجه به اقتصاد هوشمند و فناوری‌های اطلاعاتی شده است، مجموعه اقدامات این مرکز برای گسترش اقتصاد هوشمند در سال گذشته و برنامه‌های در حال تدوین سال جاری در این زمینه را تشریح کرد.

قلم | qalamna.ir :

علی عبدالهی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اولین گام برای اقتصاد هوشمند مفهوم سازی از آن بود که یک مدل مفهومی و ادبیات موضوعی برای آن تبیین شود که برای رسیدن به این هدف، یک هسته اندیشه‌ورزی اقتصاد هوشمند تشکیل دادیم که در آن هم اساتید دانشگاهی و هم افراد باتجربه در این زمینه حضور داشتند و در این هسته حدود ۱۴ تا ۱۵ جلسه تشکیل شد تا سرانجام به یک مدل مفهومی و تعریف جامع رسیدیم.

وی ادامه داد: گام بعدی اجرا کردن این مفهوم بود که یک برنامه یا نقشه راه طراحی کردیم. اقتصاد هوشمند بخشی از آن مربوط به وزارت اقتصاد و زیر مجموعه‌های آن همچون خزانه‌داری، بورس، بیمه، گمرک و مالیات است و به یکسری اتفاق‌های دیگری در حوزه‌های حمل‌ونقل، تجارت، محیط‌های هوشمند و .. نیاز دارد که در هر دستگاهی مشخص کردیم در این زمینه چگونه عمل کنند.

تدوین نقشه راه اقتصاد هوشمند در سال گذشته

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و اقتصاد هوشمند در وزارت اقتصاد با بیان اینکه در سال گذشته نقشه راه اقتصاد هوشمند طراحی شده است، ادامه داد: اکنون در این زمینه در حال تدوین برنامه عملیاتی اقتصاد هوشمند هستیم که یکی از اجزای این برنامه بکارگیری فناوری‌های هوشمند در مجموعه‌های سازمانی همچون بلاکچین، اینترنت اشیا، تحلیل داده‌ها و… است که اکنون سازمان‌هایی که سند این برنامه را دریافت کرده‌اند، اعلام آمادگی برای اجرای آن کرده‌اند که ما هم در حال جمع‌بندی هستیم تا برنامه عملیاتی اقتصاد هوشمند برای اجرا تا یکی دو ماه آینده ابلاغ شود.

به گفته وی در پروژه‌های مربوط به وزارت اقتصاد اهدافمان معطوف به اقتصاد هوشمند است، به‌گونه‌ای که در زیر مجموعه‌های این وزارتخانه توجه زیادی به هوشمندسازی بوده، به عنوان مثال در بورس مصداق اقتصاد هوشمند، معاملات الگوریتمی است که تلاش کرده‌ایم آن را در بازار سرمایه توسعه بدهیم.

کمک کرونا به اقتصاد هوشمند

در ادامه این مقام مسئول در وزارت اقتصاد گفت: کرونا یک نتیجه‌ای که برای اقتصاد هوشمند داشت، نیاز به این حوزه را از لایه‌های پنهان آشکار کرد. اکنون مدیران ارشد، کارشناسان و حتی کسانی که برای تحقق اقتصاد هوشمند مقاومت می‌کردند هم به استفاده از فناوری‌های اطلاعاتی و گسترش اقتصاد هوشمند اهمیت می‌دهند.

عبدالهی با اشاره به استفاده کشورهای درگیر کرونا از فناوری‌های هوشمند برای مقابله با این ویروس، افزود: قبل از کرونا محدودیت‌هایی برای دسترسی از راه دور به سامانه‌ها وجود داشت که اکنون این محدودیت‌ها کاهش پیدا کرده است. اقتصاد هوشمند برای کشور فرصت است و باید به سمت سرمایه‌گذاری در فناوری‌های بلاکچین، اینترنت اشیا و فناوری‌های اطلاعاتی حرکت کنیم تا هم اثربخشی مجموعه‌های سازمانی ارتقا پیدا کند و مهم‌تر از آن هزینه‌ها کاهش پیدا کند.

کاهش ۲۰ تا ۲۵ درصدی هزینه‌های بانکداری با هوش مصنوعی

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و اقتصاد هوشمند در وزارت اقتصاد اضافه کرد: به عنوان مثال، بکارگیری بلاک‌چین با ساده‌سازی و بهینه‌سازی فرآیندها می‌تواند ۷۰ درصد هزینه‌ها را کاهش دهد. همچنین بکارگیری هوش مصنوعی در عملیات فناوری اطلاعات حوزه بانکداری، ۲۰ تا ۲۵ درصد هزینه‌ها را کاهش می‌دهد.

وی در پایان سخنانش درباره نقش فناوری‌های هوشمند در مقابله با کرونا، اظهار کرد: می‌توان از فناوری‌های هوشمند در تشخیص علائم کرونا و سایر بیماری‌های فراگیر و دادن مشاوره‌های پزشکی از راه دور استفاده کرد. همچنین در این شرایط، ضرورت توسعه پهنای باند اینترنتی بیشتر مورد توجه قرار گرفت تا استفاده از پلت‌فرم‌های آموزشی و آموزش مجازی بهتر عملیاتی شود و باید سواد دیجیتالی در سطح جامعه افزایش پیدا کند تا بهتر بتوانند از ابزارهای آموزش مجازی استفاده کنند.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.