محققان وطنی با انجام بررسیهایی روی افراد مبتلا به دیابت به این نتیجه رسیدهاند که نوشیدن روزانه ۳ فنجان چای بابونه باعث کاهش میزان قند خون می شود.
پژوهشی که محققان دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام دادهاند و نتایج آن در سایت National Center for Biotechnology Information به چاپ رسیده است، از تأثیر مثبت چای بابونه در کنترل قند خون خبر میدهد.
به عقیدهی این محققان چای بابونه باعث کاهش قند خون و افزایش میزان آنتیاکسیدان بدن مصرف کنندهها میشود.
محققان وطنی به مدت ۲ ماه روی ۶۴ مرد و زن بین ۳۰ تا ۶۰ ساله که مبتلا به دیابت نوع ۲ بودند بررسی هایی انجام دادند.
گروهی از این داوطلبها روزانه تا ۳ فنجان چای بابونه (۳ گرم بابونه، ۱۵۰ میلی لیتر آب داغ) و گروهی دیگر ۳ بار آب نوشیدند. محققان در طی این مدت به طور مرتب تست قند خون انجام دادند.
بابونه برای کنترل قند خون مفید است
بعد از ۸ هفته بررسی مشخص شد که میزان انسولین در خون مصرف کنندههای چای بابونه به میزان چشمگیری کاهش پیدا کرده و میزان آنتیاکسیدان آنها افزایش یافته است.
دیلی میل، آنتیاکسیدان «کرستین» روی آنزیمهایی که باعث پیشرفت دیابت میشوند تأثیر دارد. بنابراین چای بابونه میتواند باعث کنترل قند خون و میزان آنتیاکسیدانهای بدن افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ شود.
به نظر میرسد چنین کشفی امید تازهای برای درمان دیابت باشد. البته خاصیت بابونه صرفاً به اینجا ختم نمیشود. پیش از این نیز محققان آمریکایی به این نتیجه رسیده بودند که بابونه حاوی ترکیبی به نام «اپی ژنین» است که از پیشرفت سلولهای سرطانی جلوگیری میکند.