stat counter
تاریخ : جمعه, ۶ مهر , ۱۴۰۳ Friday, 27 September , 2024
  • کد خبر : 119873
  • 16 اردیبهشت 1399 - 10:28
6

ضبط ۷۰ تریلیون فریم بر ثانیه توسط سریع‌ترین دوربین دنیا!

یک دوربین جدید با استفاده از پالس‌های لیزری فوق سریع می‌تواند تصاویر را تا ۷۰ تریلیون فریم در ثانیه ثبت کند.

قلم | qalamna.ir :

ایسنا و به نقل از نیو اطلس، بهترین دوربین‌های گوشی‌های هوشمند می‌توانند تصاویر آهسته را با کمتر از ۱۰۰۰ فریم در ثانیه ضبط کنند و دوربین‌های حرفه‌ای نیز توانایی ثبت چند هزار فریم بر ثانیه را دارند. اما همه اینها در مقایسه با صاحب رکورد جدید سریع‌ترین دوربین جهان هیچ است، چرا که این دوربین می‌تواند تصاویر را با سرعت ۷۰ تریلیون فریم در ثانیه ضبط کند. این دوربین به اندازه‌ای سریع است که می‌تواند حرکت امواج نور را ثبت کند.

این فناوری که در موسسه فناوری کالیفرنیا مشهور به “کلتک”(Caltech) توسعه یافته است، “عکاسی طیفی فوق سریع فشرده”(CUSP) نامیده می‌شود.

همانطور که از نرخ ثبت فریم باورنکردنی آن مشخص است، این دوربین مانند دیگر دوربین‌های معمولی عمل نمی‌کند. این دوربین از پالس‌های بسیار کوتاه نور لیزر استفاده می‌کند که هر یک فقط یک فمتوثانیه(یک کوادریلیوم یا میلیون میلیاردم ثانیه برابر با ۱۰ به توان منفی ۱۵ ثانیه) طول می‌کشند.

یک سامانه نوری این پالس‌ها را به شلیک‌های کوتاه‌تری تقسیم می‌کند. سپس هر یک از این پالس‌ها به یک حسگر تخصصی در دوربین برخورد می‌کنند و یک تصویر تولید می‌کنند و این اتفاق ۷۰ تریلیون بار در هر ثانیه رخ می‌دهد.

سامانه “CUSP” مبتنی بر یک فناوری پیشین است که توسط “لیهونگ وانگ” سرپرست این پروژه ساخته شده بود. نسخه قبلی معروف به “عکاسی فوق سریع فشرده”(CUP) توانست حداکثر سرعت ۱۰۰ میلیارد فریم در ثانیه را در سال ۲۰۱۴ به دست آورد. سپس در سال ۲۰۱۸ این گروه با استفاده از نسخه پیشرفته‌تری از این فناوری موسوم به “T-CUP” به سرعت ۱۰ تریلیون فریم بر ثانیه رسید.

اکنون این گروه به نرخ هفت برابر سریع‌تر از نشخه پیشین رسیده است. “وانگ” و گروهش معتقدند که فناوری “CUSP” می‌تواند برای تحقیق در دنیای فیزیک بنیادی و کمک به ایجاد قطعات الکترونیکی کوچک‌تر و حساس‌تر استفاده شود.

“وانگ” می‌گوید: ما کاربردهای متنوعی از پدیده‌های بسیار سریع مانند انتشار نور بسیار کوتاه، انتشار امواج، همجوشی هسته‌ای، انتقال فوتون در ابرها و بافت‌های بیولوژیکی و زوال فلورسنت در زیست مولکول‌ها و موارد دیگر را برای استفاده این فناوری پیش‌بینی می‌کنیم.

گروه‌های دیگر در حال استفاده از فناوری‌های مختلفی هستند تا این حوادث فوق سریع و زودگذر را با سرعت بالا ضبط کنند. محققان ژاپنی در سال ۲۰۱۴ به سرعت ۴.۴ تریلیون فریم بر ثانیه رسیدند و یک گروه سوئدی در سال ۲۰۱۷ به سرعت ۵ تریلیون فریم بر ثانیه رسید، اما این نخستین بار است که یک دوربین به توانایی ضبط باورنکردنی ۷۰ تریلیون بر ثانیه می‌رسد.

این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.