stat counter
تاریخ : شنبه, ۱۵ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 4 January , 2025
  • کد خبر : 121327
  • 21 اردیبهشت 1399 - 11:14
2

کالاهای‌ قاچاق فاسد، مبتذل و مستهجن با اخذ مجوز بلافاصله امحا می‌شوند

کالاهای‌ قاچاق فاسد، مبتذل و مستهجن با اخذ مجوز بلافاصله امحا می‌شوند

نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای مقرر کردند کالاهای قاچاق مکشوفه که قابلیـت هـیچگونـه مصـرفی ندارنـد از قبیل مشروبات الکلـی، آلات و وسـایل قمـار، آثـار سـمعی و بصـری مبتـذل و مستهجن، کالاهای فاسد یا تاریخ مصرف گذشته پس از أخذ مجوز امحاء از مرجع رسیدگی کننده، بلافاصله بر اساس مقررات مربوط امحاء شوند.

قلم | qalamna.ir :

نمایندگان مجلس در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) و در جریان بررسی جزییات لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ماده ۴۶ این لایحه را به تصویب رساندند که براساس آن ماده (۵۳) قانون به شـرح زیـر اصـلاح مـی‌شـود و دو تبصره به عنوان تبصره‌های (۵) و (۶) به شرح زیر به آن الحاق میشود:

ماده ۵۳- دستگاههای کاشف و ضابطان موظفند کالاهـای قاچـاق مکشوفه و کلیه اموال منقول و غیرمنقول و وسایل نقلیـه اعـم از زمینـی، آبی و هوایی را که در اجرای این قانون، توقیـف مـیشـوند، بـه اسـتثنای کالای ممنوع، همـراه بـا رونوشـت صـورتجلسـه کشـف و توقیـف و تشخیص اولیه ارزش کـالا، بلافاصـله پـس از کشـف، تحویـل سـازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی کنند. این سازمان اقدام به نگهـداری کالا نموده و فروش، امحاء یا واگذاری کالای قاچاق منوط به صدور رأی قطعی است. هزینه‌های مربوطه اعم از انبارداری، بارگیری، انتقال و تخلیه بر عهده این سازمان است. دولت مکلف است هر ساله بودجه مستقلی در خصوص تأمین هزینه مدیریت تعیین تکلیف کالا بـرای ایـن سـازمان پیش‌بینی کند.

تبصره ۵- کلیه کالاهای موضوع مـواد (۲۵)،  (۲۵) مکـرر، (۲۶) و دام به ترتیب در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست، سـازمان جنگلهـا، مراتــع و آبخیــزداری کشــور، ســازمان شــیلات ایــران و وزارت جهاد کشاورزی قرار میگیرد. دستورالعمل نحوه تعیین تکلیف این کالاهـا ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازم الاجراءشدن این قـانون توسـط سـتاد بـا همکاری نهادهای مذکور تصویب می شود.

تبصره ۶- کالاهایی که قابلیـت هـیچگونـه مصـرفی ندارنـد از قبیـل مشـروبات الکلـی، آلات و وسـایل قمـار، آثـار سـمعی و بصـری مبتـذل و مستهجن، کالاهای فاسد یا تاریخ مصرف گذشته پس از أخذ مجوز امحاء از مرجع رسیدگی کننده، بلافاصله بر اساس مقررات مربوط امحاء می‌شوند.

نمایندگان مجلس با تصویب ماده ۴۷ این لایحه نیز مقرر کردند ماده (۵۴) قانون بـه شـرح زیـر اصـلاح و یـک تبصـره به عنوان تبصره (۲) به آن الحاق می‌شود:

ماده ۵۴- در موارد صدور رأی قطعی برائت متهم توسط دادسرا یا دادگاه یا شعب تعزیرات حکومتی و دستور یـا حکـم بـه اسـترداد کـالا، صــاحبکــالا در صــورت وجــود عــین، مســتحق دریافــت آن و در غیراین صورت چنانچه کالا مثلی باشد، مستحق دریافـت مثـل و چنانچـه کالا قیمی باشد، مستحق دریافت بهـای کـالا بـه قیمـت روز توقیـف یـا
فروش یا تلف یا ادای هر کدام که بیشتر است، می‌باشد.

تبصره ۲- در کلیه جرائم و تخلفات این قانون، در مـوارد صـدور رأی قطعی برائت مـتهم توسـط دادسـرا یـا دادگـاه یـا شـعب تعزیـرات حکومتی، در خصوص جبران خسارتهای وارده با درخواست زیان‌دیده وفق قوانین مدنی و کیفری مربوطه عمل خواهد شد.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.