پاندمی ویروس کرونا تاکنون جان بیش از ۲۵۰ هزار نفر را گرفته و تولید مواد غذایی در سراسر جهان را مختل کرده است. کارخانه های گوشت پس از افزایش موارد شیوع، تعطیل شده اند و کامیونداران تحویل کالا را از ترس ابتلا به کرونا کاهش داده اند و کشاورزان محصولاتی را که نمی توانند به دست مصرف کنندگان برسانند، از بین می برند.
برداشت محصول قهوه به نیروی کار زیادی نیاز دارد. کلمبیا و برزیل که ۶۵ درصد از قهوه عربیکای جهان را تولید می کنند، به حدود ۱.۲۵ میلیون نفر نیاز دارند. این کشورها به همراه پرو و اکوادور به کارگران فصلی برای کار در مزارع وابسته هستند.
کشاورزان، بازرگانان قهوه و واردکنندگان در کشورهای مصرف کننده نگران هستند که پاندمی کرونا در برزیل و کلمبیا به پیک خود نرسیده و جمع کردن کارگران برای برداشت محصول ممکن است شیوع بیماری را تشدید کند.
دولت دست راستی بولسونارو، رییس جمهور برزیل وضعیت شیوع ویروس کرونا را کم اهمیت شمرده و با انتقاد از محدودیتهای رفت و آمد منطقه ای، خواستار بازگشایی کسب و کارها شده است. این در حالیست که بیش از ۱۳۵ هزار مورد ابتلا به کرونا و حدوده ۱۰ هزار مرگ بر اثر کرونا در این کشور ثبت شده است.
شرکت “کاراولا کافی” اواخر آوریل با صدها تولیدکننده قهوه در پرو، اکوادور و کلمبیا تماس گرفت و اکثر آنها اظهار کردند که در استخدام کارگر با مشکل روبرو خواهند بود و ممکن است حداکثر ۱۰ درصد در تولید قهوه مرغوب عربیکا که مناسب صادرات است، ضرر کنند.
برندهای معروف قهوه مانند استارباکس، نسپرسوی نستله و ایلی کافه ایتالیا دانههای عربیکا را ترجیح می دهند در حالی که قهوه روبوستا که در ویتنام تولید می شود، برای قهوه فوری مورد استفاده قرار می گیرد. برداشت روبوستا به پایان رسیده اما چیدن دانههای قهوه عربیکا تازه در آمریکای جنوبی آغاز شده است.
در برزیل و کلمبیا، دولتهای محلی برخی از کارگران را از محدودیتهای رفت و آمد معاف کرده اند تا از آسیب دیدن تولید مواد غذایی شامل قهوه یا فعالیت بنادر جلوگیری کنند. تحویل قهوه در برزیل طی مارس ۲.۴ درصد رشد کرد اما انتظار می رود صادراتش کاهش پیدا کند. قیمتها در مارس صعود کرده بود اما در آوریل حدود ۱۰ درصد کاهش پیدا کردند.
کشاورزان در برزیل می گویند به دنبال استخدام کارگران کمتر و برداشت تدریجی هستند. چندین نفر از آنها به رویترز گفته اند که به دلیل نگرانیهای مربوط به ابتلا به کرونا قصد دارند برداشت را به تاخیر بیاندازند.
بر اساس گزارش رویترز، برخی از مقامات از تولیدکنندگان خواسته اند برداشت را حداقل به مدت یک ماه به تاخیر بیاندازند اما این اقدام روی کیفیت میوه های قهوه تاثیر خواهد گذاشت و میزان دانههای قهوه مرغوب مناسب صادرات را کاهش می دهد.
انتهای پیام