یکی از شرکتهای فناور فعالیت خود را در زمینه تولید محصولات نانوکامپوزیت سیمانی آغاز کرد. نانوکامپوزیتهای سیمانی تولید شده در این مرکز دارای خواص مشابه فولاد بوده و میتواند جایگزین بسیار مناسبی برای مصارف مختلف صنعتی باشد.
علی شفیعیون، مدیرعامل این شرکت سرقت دریچههای فلزی آب و فاضلاب را یکی از چالشهای شهرداری تهران دانست و گفت: این مشکل با دانشگاه صنعتی شریف مطرح شد و ما مطالعات بر روی ساخت دریچههای بتنی را در این دانشگاه آغاز کردیم و در نهایت دریچههای بتنی سبک و مقاوم تقویت شده با نانوذرات را به فاز تجاریسازی رساندیم.
وی عدم امکان سرقت دریچههای بتنی را از مزیتهای این محصول دانست و یادآور شد: از این رو مشکل شرکت آبوفاضلاب حل شد، علاوه بر آن ما برای توسعه این دریچهها چند مزیت را درنظر گرفتیم که شامل سبک بودن دریچهها، مقاومت در برابر تابش نور خورشید و نفوذ آب و گاز میشود.
به گفته این محقق، نفوذ آب و گازها به دلیل ایجاد یونهایی در بتن موجب زوال ساختاری دریچه میشود؛ از این رو از نانوذرات استفاده شد تا نفوذپذیری دریچههای آب نسبت به آب و گاز تقریبا به صفر نزدیک شد.
شفیعیون از تجاریسازی این محصول خبر داد و یادآور شد: در یکی از قراردادها ۵ هزار دریچه در مدت ۵ ماه تولید شد که در اختیار شرکت فاضلاب تهران قرار دادیم، علاوه بر آن شرکتی دیگر نیز ۴ هزار دریچه را خریداری کرد. شرکت آب و فاضلاب اهواز نیز به دلیل سرقت، بیش از هزار دریچه سفارش داده بود.
ستاد توسعه نانو، وی خاطر نشان کرد: افزودن نانوذرات به دریچهها تغییر چندانی در قیمت محصول به وجود نیاورده، ولی کارایی دریچهها به شکل قابل توجهی بهبود یافته است.
انتهای پیام