اداره تحقیقات فدرال (افبیآی) و وزارت امنیت داخلی آمریکا چهارشنبهشب در بیانیهای مشترک مدعی شدند که هکرهای مرتبط با چین اقدام به شناسایی و سرقت اطلاعات ارزشمند مربوط به واکسن، معالجات و آزمایشهای کرونا از شبکهها و افراد دخیل در تحقیقات پیرامون این ویروس کردهاند.
به نقل از رویترز، در این بیانیه که در ادامه اتهامزنیهای واشنگتن علیه پکن در ارتباط با کرونا منتشر شده، هیچ جزئیاتی درباره هویت هکرها و اهداف آنها نیامده است.
رویترز هفته گذشته نیز در گزارشی مدعی شد که هکرهای مرتبط با ایران کارکنان شرکت داروسازی گیلیاد آمریکا را که داروی رمدسیویر آن برای کرونا موثر واقع شده، هدف قرار دادهاند.
گزارش رویترز در حالی است که پیشتر دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا به همراه برخی دیگر از مقامهای این کشور اتهامزنیهای گستردهای را علیه چین و سازمان جهانی بهداشت مطرح کردهاند.
ترامپ چین را متهم به تعلل در اعلام اطلاعات مربوط به انتشار کووید۱۹ کرد و درباره سازمان جهانی بهداشت هم مدعی شد که این سازمان با «پنهانکاری و سوء مدیریت» و هشدار دیر هنگام درخصوص شیوع کرونا سبب جان باختن هزاران نفر شده است.
ترامپ گفت که به دولت خود دستور داده تا بودجه این سازمان را تعلیق کند، زیرا سازمان بهداشت جهانی نتوانسته وظیفه خود را انجام دهد و بعد از دههها باید پاسخگو باشد و به اصلاحات درون سازمانی دست بزند. این اقدام ترامپ با انتقادهای گسترده جهانی روبهرو شد.
مقامهای آمریکا پیشتر نیز در الفاظی غیرانسانی و نژادپرستانه، از ویروس کرونا به عنوان «ویروس چینی» یا «ویروس ووهان» نام برده بودند که سبب خشم چین و حتی برخی مقامهای جهان شد.
اما چین نه تنها هیچ کدام از این اتهامها را قبول ندارد، بلکه معتقد است که بیش از هر کشور دیگری برای مهار کرونا در جهان تلاش کرده و از هیچ کوششی در این زمینه دریغ نورزیده و بیشترین هزینهها را متقبل شده است.
«مایک رایان» از مقامهای ارشد سازمان جهانی بهداشت در واکنش به اظهارات رییس جمهوری آمریکا که گفته بود منشاء ویروس کرونا آزمایشگاهی در چین بوده، افزود: سازمان جهانی بهداشت هیچ اطلاعاتی از آمریکا که نشان دهد ادعای مطرح شده واقعیت دارد دریافت نکرده است.
حتی جامعهاطلاعاتی آمریکا که همه نهادهای اطلاعاتی – امنیتی این کشور را مدیریت میکند، اعلام کرده ویروس کرونا دستساز بشر نیست یا با اصلاح ژنتیکی پدید نیامده است.