ایسنا و به نقل از دیلیمیل، محققان آمریکایی از الکترودهای کاشتنی مغز استفاده کردند که به افراد نابینا اجازه میدهد به صورت مصنوعی توالی حروف را دیده و ضبط کنند.
این الکترودها روی قشر بینایی مغز شکل میگیرد. ناحیهای در پشت مغز که اطلاعات دیداری را دریافت کرده و پردازش میکند.
در آزمایشهای این پروژه، افراد نابینا و بینا شرکت کردند و با استفاده از الکترودها توانستند حروف الفبا را تشخیص داده و توصیف کنند.
“دنیل یوشور”( Daniel Yoshor) استاد ارشد جراحی مغز و اعصاب در کالج پزشکی “بیلور”( Baylor) که از معتبرترین کالجهای علوم پزشکی آمریکا و جهان به حساب میآید، گفت:
زمانیکه ما از تحریک الکتریکی برای ردیابی حروف در مغز بیماران استفاده کردیم، بیماران توانستند شکل حروف را ببینند و به درستی حروف مختلف را از هم تشخیص دهند.
بیشتر افراد بزرگسالی که بینایی خود را از دست میدهند، نابینایی آنها بر اثر آسیب به چشم یا عصب بینایی است و این اتفاق در حالی اتفاق میافتد که مغز سالم باقی میماند.
محققان پروژه امیدوارند که موفقیت آنها در استفاده از الکترودها منجر به تولید پروتز قشر بینایی شود. دستگاهی که میتواند اطلاعات دیداری از یک دوربین را مستقیما به قشر بینایی مغز کنترل کند.
نقطه شروع فرآیند استفاده شده در این پروژه، انتقال جریان الکتریکی به یک الکترود است.
تحریک الکترودهای چندگانه توانست منجر به ایجاد درکی از ظاهر حروف در افراد شود تا آنها بتوانند حروف خاص را به درستی تشخیص دهند.
محققان گفتهاند که شرکتکنندگان نابینا در پروژه توانستند بیش از ۸۶ شکل حروف را تشخیص دهند.
این محققان بر این باورند که رویکرد جدید آن ها ممکن است به افراد نابینا توانایی شناسایی حروف،اشکال و نمادها را فراهم کند.
نتایج پژوهش در مجله ” Cell” منتشر شد.
انتهای پیام