خبرگزاری اسوشیتدپرس با اشاره به صعود ۲۲۵ درصدی شاخص بورس تهران در ماههای اخیر نوشت: این صعود در شرایطی رخ میدهد که ایران یکی از نقاط مهم درگیر با ویروس کرونا در خارج از چین است. با تمایل دولت به خصوصی سازی بنگاه های در اختیار خود، اکنون مردم به بازار سرمایه دسترسی پیدا کرده و میتوانند برگههای سهم را معامله کنند و از این طریق به عایدی بیشتری در مقایسه با سپرده گذاری بانکی و یا خرید اوراق قرضه دست یابند.
اسوشیتدپرس در ادامه می نویسد: در حال حاضر بسیاری از بورس های جهانی تحت تاثیر شیوع کرونا با ریزش مواجه شده اند؛ نرخ بیکاری در آمریکا به ۱۴.۷ درصد رسیده که از زمان رکود سال ۱۹۲۹ بی سابقه بوده است و قیمت نفت برنت نیز از ۷۰ دلار در سال گذشته به محدوده ۲۰ دلار رسیده است. همه این ها نتوانسته است روند رو به رشد بورس تهران که در سال ۱۹۶۷ تاسیس شد و سهام حدود ۱۰۰۰ شرکت در آن عرضه می شود را متوقف کند. بورس تهران اکنون حدود ۲۰۰ میلیارد دلار ارزش دارد و متوسط رشد روزانه پنج درصدی آن از دید شهروندان عادی ایرانی مخفی نمانده است.
در حال حاضر حدود ۱۲ میلیون ایرانی کد بورسی دارند که حدود نیم میلیون نفر آن ها به طور فعال در حال معامله سهام هستند.
از دهه ۱۹۹۰ دولت ایران شروع به خصوصی سازی بخشی از شرکت های دولتی کرد هر چند که این اقدام به دلیل برخی مقاومت های داخلی به کندی صورت گرفت. اکنون و با تشدید تحریم ها، دولت روحانی امیدوار است از طریق فروش دارایی های خود در بازار سهام بخشی از نقدینگی مورد نیاز خود را تامین کند.
اکنون برخی از کارشناسان نگران اند که رشد بیش از حد شاخص بورس، باعث ریزشهای شدیدی در آینده شود هر چند که برخی معامله گران معتقدند چنین هشدارهایی بیش از حد بدبینانه هستند و آن ها را اذیت نمی کند.
انتهای پیام