stat counter
تاریخ : دوشنبه, ۲۱ خرداد , ۱۴۰۳ Monday, 10 June , 2024
  • کد خبر : 125757
  • 30 اردیبهشت 1399 - 13:34
2

آنزیم‌هایی که عامل شیوع کروناویروس هستند

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی نشان داده‌اند که ممکن است گروهی از آنزیم‌های بدن، در شیوع کروناویروس نقش داشته باشند.

قلم | qalamna.ir :

ایسنا و به نقل از فلیپبرد، پژوهشگران “انجمن پیشبرد علوم آمریکا”(AAAS) در بررسی جدیدی نشان داده‌اند که شاید آنزیم‌هایی که آر.ان‌.ای کروناویروس را در بدن اصلاح می‌کنند، عامل افزایش تکامل ویروس باشند.

این پژوهش نشان می‌دهد هنگامی که کروناویروس به بدن وارد می‌شود، دو آنزیم دآمیناز، آر.ان‌.ای آن را اصلاح می‌کنند و به تکامل ویروس و گسترش عفونت می‌انجامند.

نتایج این پژوهش می‌تواند نخستین گام به سوی درک اثر اصلاح آر.ان‌.ای بر تکثیر ویروس و گسترش کووید- ۱۹ باشد.

“سالواتوره دی جورجیو”(Salvatore Di Giorgio)، سرپرست این پژوهش و همکارانش نشان دادند که شاید دانشمندان بتوانند به واسطه مقایسه قسمت‌هایی از ژنوم کروناویروس که اصلاح شده‌اند با قسمت‌های جهش‌یافته، راهبردهایی را برای هدف قرار دادن ویروس با درمان‌های جدید ارائه دهند.

در پستانداران، دو دآمیناز متفاوت بیان می‌شود که بلوک‌های نوکلئوتید آر.ان‌.ای ویروس را تغییر می‌دهند. اما هنوز مشخص نشده که آیا این ‌روند تعاملی‌ در برابر کروناویروس واکنش نشان می‌دهد یا خیر. دی جورجیو و گروهش برای بررسی تاثیر اصلاح آر.ان‌.ای در واکنش بدن نسبت به عفونت ناشی از کروناویروس، متغیرهای نوکلئوتید را در مجموعه داده‌های مربوط به توالی آر.ان‌.ای که از مایع خارج شده از ریه بیماران مبتلا به کروناویروس به دست آمده بود، ارزیابی کردند. آنها هنگام بررسی جهش‌ها، تغییرات نوکلئوتیدی را شناسایی کردند که می‌توانند در اصلاح آر.ان‌.ای نقش داشته باشند.

پژوهشگران برای درک بهتر تاثیر اصلاح آر.ان‌.ای بر جهش‌هایی که هنگام تکامل رخ می‌دهند، ژنوم‌های سندرم تنفسی حاد شدید کروناویروس ۲، کروناویروس مرس و کروناویروس مرتبط با نشانگان حاد تنفسی را با یکدیگر مقایسه کردند. آنها جهش‌هایی را در هر یک از این رشته‌های کروناویروس یافتند که از آنزیم‌های دآمیناز ناشی می‌شوند.

ایده پژوهشگران این است که اگر این آنزیم‌ها در واکنش انسان نسبت به عفونت ناشی از کروناویروس نقش داشته باشند، شاید یک تنوع ژنتیکی به گسترش آن کمک کند.

این پژوهش، در مجله “Science Advances” به چاپ رسید.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.