امید قادری با اشاره به جدی شدن اجرای پروژه تله کابین در کرمانشاه، اظهار کرد: احداث تله کابین در شمال شهر کرمانشاه از حدود ۱۵ سال پیش تاکنون به یکی از پربحثترین پروژههای عمرانی استان تبدیل شده است.
وی تصریح کرد: در طرحی که تا چندسال قبل برای اجرای این پروژه وجود داشت، تله کابین در حریم محوطه تاریخی تاق بستان قرار میگرفت، بنابراین میراث فرهنگی با اجرای آن مخالف میکرد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اضافه کرد: مخالفتهای میراث فرهنگی با اجرای این طرح باعث شد تا متولیان امر طرح جدیدی را برای اجرا پروژه ارائه دهند که طبق آن اجرای این پروژه به منطقه پارک کوهستان انتقال پیدا کرد.
وی افزود: در یکی دو سال گذشته که بحث اجرای این پروژه با طرح جدید جدی شده، این دغدغه هم بوجود آمد که نصب پایههای تله کابین در منطقه دشت کاهو در ضلع غربی پارک کوهستان ممکن است باعث برخورد این پایهها با لایههای باستانی شود.
قادری اضافه کرد: در همین راستا طی ماههای اخیر از تعدادی از باستان شناسان استان خواستیم تا کاوشهایی را در محوطه دشت کاهو داشته باشند تا اگر به لایههای باستانی برخورد کردند، مانع از نصب پایههای تله کابین در این محوطه شویم.
وی تاکید کرد: پس از انجام این کاوشها، باستان شناسان اعلام کردند که نباید پایههای تله کابین در این دشت نصب شود، در این راستا ما نیز صورتجلسه نظر کارشناسی باستان شناسان را تنظیم کردیم و از شهرداری خواستیم مسیر سه پایه انتهایی تله کابین که قرار بود در این دشت نصب شود را تغییر دهد که موافقت نیز شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان در پاسخ به این پرسش که اجرای این پروژه مانعی برای ثبت جهانی تاق بستان در آینده نمیشود، گفت: فعلا چون پرونده این اثر تهیه نشده، نمیتوانم در این رابطه اظهار نظری کنم که آیا مانعی خواهد بود، یا نه.