stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۴ دی , ۱۴۰۳ Tuesday, 24 December , 2024
  • کد خبر : 127359
  • 03 خرداد 1399 - 8:10
5

نفتکش‌های ایرانی به دریای کارائیب رسیدند

نفتکش‌های ایرانی به دریای کارائیب رسیدند

آمار رهگیری کشتی رفینیتیو آیکان نشان داد که ناوگانی از پنج نفتکش حامل سوخت ایران به مقصد ونزوئلا به منطقه کارائیب نزدیک شده اند و انتظار می‌رود روز یکشنبه در آب‌های این کشور آمریکای جنوبی باشند.

قلم | qalamna.ir :

طبق اعلام دولت‌های ایران و ونزوئلا، منابع آگاه و محاسبات وب سایت تانکر ترکرز، ایران حدود ۱.۳ میلیون بشکه بنزین و آلکیلیت به مقصد ونزوئلا ارسال کرده است.

ایسنا به نقل از رویترز، این صادرات باعث کشمکش دیپلماتیک میان ایران و ونزوئلا با آمریکا شده که هر دو کشور عضو اوپک را هدف تحریم قرار داده است. یک مقام ارشد آمریکایی به رویترز اظهار کرد که واشنگتن در واکنش به این اقدامات، سرگرم بررسی گزینه‌های موجود است.

آمریکا اخیرا حضور نیروی دریایی خود در کارائیب را با اشاره به گسترش عملیات مبارزه با مواد مخدر افزایش داده است، اما جوناتان هافمن، سخنگوی پنتاگون روز پنج شنبه اظهار کرد که از هیچ گونه عملیات مربوط به محموله‌های ایرانی مطلع نیست.

وزیر دفاع ونزوئلا اعلام کرده که ارتش این کشور نفتکش‌های ایرانی را به محض این که وارد منطقه اقتصادی انحصاری ونزوئلا شوند، اسکورت خواهد کرد.

طبق آمار رفینیتیو آیکان، نفتکش فورچون که با پرچم ایران در حرکت است، نخستین نفتکش از پنج نفتکش ایرانی حامل سوخت به مقصد ونزوئلا است که روز جمعه به دریای کارائیب نزدیک شد. این نفتکش پس از عبور از کانال سوئز، با سیگنال ماهواره‌ای روشن حرکت می‌کند و چهار کشتی دیگر مسیر مشابه فورچون را در اقیانوس آتلانتیک طی می‌کنند.

ونزوئلا به دلیل عرضه ناکافی از سوی پالایشگاه‌های شرکت نفتی دولتی PDVSA، با کمبود شدید بنزین مواجه است و جایگاه‌های سوخت در این کشور به دلیل نبود سوخت، چندین هفته است که به وضعیت نیمه تعطیل درآمده اند. پالایشگاه‌های PDVSA که ۱.۳ میلیون بشکه در روز ظرفیت تولید دارند تا مارس با حدود ۱۰ درصد ظرفیتشان فعالیت کردند.

طبق اعلام منابع آگاه در شرکت PDVSA، تولید بنزین این شرکت اکنون تنها به پالایشگاه آموای محدود است، اما عمده سوختی که تولید می‌شود اکتان اندکی دارد، زیرا اکثر واحد‌های آلکیلاسیون از کار افتاده اند. واردات آلکیلیت ممکن است کیفیت بنزین داخلی را بهبود ببخشد.

ونزوئلا پیش از شیوع ویروس کرونا و تدابیر قرنطینه، ۱۷۰ هزار بشکه در روز بنزین مصرف می‌کرد. فروش سوخت در جایگاه‌ها به دلیل سهمیه بندی، به حدود ۴۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده است.

بیش از یک دهه سوء مدیریت و کمبود نیرو به همراه تحریم‌های آمریکا که از سال ۲۰۱۹ آغاز شد، واردات این کشور را محدود کرده و پالایشگاه‌های ونزوئلا را در وضعیت نابسامانی قرار داده است. محموله‌ای از تجهیزات چند هفته پیش از طریق هوایی از ایران به ونزوئلا ارسال شد تا کار تعمیراتی آغاز شود.

وزارت خزانه داری آمریکا چند روز پیش یک شرکت چینی که قطعات پالایشگاهی را فراهم کرده بود، در لیست سیاه تحریم‌ها قرار داد و چین در واکنش به این اقدام، آن را غیرقانونی خواند.

هشتگ: , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.