رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست تهران درباره خبرهای منتشرشده از حمله ملخها به تهران گفت: ملخها به تهران حمله نکردهاند. ملخهای مشاهده شده در جنوب تهران مربوط به تخم گذاریهای یکی دو سال گذشته هستند که با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی و رطوبت مناسب خاک متولد شدهاند.
مهر، محمد کرمی گفت: ملخها در سالهای گذشته در مناطق مستعد جنوبی تهران تخمگذاری کرده بودند و تا وقتی خسارت اقتصادی وارد نکنند، با آنها مبارزه نمیشود.
وی ادامه داد: هر زمانی که رطوبت زمین مناسب باشد و دمای هوا هم افزایش یابد، تخمهای ملخهایی که در سال گذشته داخل خاک بودند، در اصطلاح تفریق یا متولد میشوند.
کرمی در خصوص لزوم مقابله با این آفت گفت: اگر تعداد ملخها به حدی برسد که باعث خسارت اقتصادی شود و به کشاورزی آسیب وارد کند، وزارت جهاد کشاورزی برای مقابله با آنها اقدام خواهد کرد.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست استان تهران با اشاره به این که ملخها در شرایط طبیعی مضر نیستند، گفت: این حشرات بخشی از زنجیره غذایی در طبیعت محسوب میشوند و در فصل زادآوری و جوجه آوری پرندگان پورههای یک و دو آنها به عنوان تغذیه پرندگان مورد استفاده قرار میگیرد.
وی خاطر نشان کرد: ملخها در سالهای گذشته هم وجود داشته اند اما شرایط آب و هوایی به گونهای نبود که به این شدت افزایش یابند.
کرمی از گزارشهای ادارات محیط زیست از وجود ملخها در جنوب تهران به خصوص در شهرستانهای اسلامشهر و ورامین و قرچک ورامین خبر داد و گفت: شرایط این مناطق برای تخم گذاری ملخها مناسبتر از دیگر مناطق تهران است.
سر و کله ملخها در تهران از کجا پیدا شد؟
در همین حال مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران نیز گفت: به نظر میرسد ملخ ها از جنوب و جنوب شرق استان تهران راهی شهر تهران شده اند.
فارس، شینا انصاری، مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران درخصوص هجوم ملخ ها به شهر تهران گفت: مقابله با حمله ملخ ها یا هر گونه از حشرات در حیطه اختیارات اداره کل محیط زیست شهرداری تهران نیست.
وی افزود: با توجه به آنکه نحوه کنترل جمعیت ملخ ها ونوع اقدام در این خصوص توسط سازمان حفظ نباتات اعلام می شود و شهرداری صرفا مجری می باشد؛ وظیفه اداره کل محیط زیست شهرداری تهران این است که نسبت به نحوه سمپاشی و آثار و عوارض زیست محیطی احتمالی حاصل از آن در مناطق تحت تأثیر نظارت کند.
مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران ادامه داد: از این رو در موضوع اخیر هم با معاونت کنترل آفات سازمان حفظ نباتات هماهنگی هایی برای نحوه اقدام انجام شده است.
انصاری گفت: به نظر می رسد این ملخ ها از جنوب و جنوب شرق تهران به سمت شهر تهران آمده اند اما در خصوص منشأ آن نمی توان فعلا دلیلی بیان کرد.