شرکت ملی نفت لیبی در بیانیه ای اعلام کرد: این محاصره که از ۱۹ ژانویه آغاز شده، باعث کاهش کم سابقه صادرات نفت شده است و درآمدهای این کشور برای پوشش ۱۰ درصد حقوق کارمندان کافی نیست.
بر اساس گزارش رویترز، نیروهای ارتش ملی لیبی به فرماندهی ژنرال حفتر با نیروهای دولت وفاق ملی که از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته شده است، از آوریل سال گذشته برای تصرف طرابلس، پایتخت این کشور در حال نبردند.
گروهی از شبه نظامیان وابسته به نیروهای ژنرال حفتر در ژانویه پایانه های صادرات نفت را به همراه خطوط لوله و میادین نفتی محاصره کردند. بلافاصله پس از این محاصره، شرکت ملی نفت لیبی وضعیت اضطراری برای صادرات نفت اعلام کرد و مصطفی سانالا، رییس این شرکت هشدار داد که محاصره تاسیسات نفتی روزانه ۵۵ میلیون دلار ضرر برای لیبی خواهد داشت. در آن زمان کاهش تولید بین ۵۵۰ تا ۸۰۰ هزار بشکه در روز برآورد شد. تا پایان ژانویه تولید نفت لیبی حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز بود اما سانالا هشدار داد که تولید ممکن است به رکورد اندک ۷۲ هزار بشکه در روز سقوط کند. تا اوایل آوریل تولید این کشور به پایین ۱۰۰ هزار بشکه در روز رسید که در مقایسه با ۱.۲ میلیون بشکه در روز پیش از محاصره، آمار اندکی بود.
تولید سوخت و فرآورده های نفتی به دلیل این که پالایشگاههای تحت محاصره ناچار شده اند فعالیتشان را متوقف کنند، تقریبا به صفر رسیده است.
لیبی که بزرگترین ذخایر نفت آفریقا را در اختیار دارد از مشارکت در پیمان کاهش تولید نفت اوپک معاف شده است. این کشور از زمان انقلاب سال ۲۰۱۱ که به سرنگونی دیکتاتوری معمر قذافی انجامید، روی آرامش به خود ندیده است. تولید نفت لیبی هرگز به سطح ۱.۶ میلیون بشکه در روز پیش از انقلاب احیا نشد و تا زمانی که میان ارتش ملی لیبی ژنرال حفتر و دولت وفاق ملی سراج آتش بس برقرار شود، احیا نخواهد شد.
انتهای پیام