محمد صادق الحسینی در گفتوگو با اظهار کرد: قطعا اکنون روشی که بانک مرکزی در انتشار اوراق پیش گرفته و روشی که دولت باید در فروش اموال و شرکتهای خود میگرفت، میتواند کمک زیادی کند تا از پولی شدن تامین کسری بودجه جلوگیری کند، به این معنی که از بانکها یا بانک مرکزی در زمینه کسری بودجه قرض گرفته نشود.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم عملیات بازار باز را به صورت درست انجام بدهیم و به بازار اوراق عمیق ببخشیم، این امور قطعا به کنترل تورم کمک خواهد کرد اما با توجه به اینکه دولت برای فروش اموال دولتی دیر اقدام کرد و این طرح در قالب صندوقهای ETF با استقبال بسیار کمی مواجه شد که تنها ۵ تا ۶ هزار میلیارد برای دولت درآمدزایی داشت و این رقم برای تامین کسری بودجه عدد قابل توجهای نیست.
درآمدزایی ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیاردی از فروش اموال دولتی
در ادامه این تحلیلگر اقتصادی با بیان اینکه طبق پیشبینیها دولت تا پایان سال معادل ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیارد تومان میتواند از فروش اموال درآمدزایی کند، گفت: با این حساب میتواند مشکل کسری بودجه را رفع کند و از محل انتشار اوراق نیز تا حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان میتواند به عمق بخشیدن به بازار اوراق کمک کند و بانک مرکزی نیز با عملیات بازار باز مانع پولی سازی کسری بودجه شود و تورم از محل کلهای پولی ایجاد شود.
هشدار به رسیدن تورم ۵۰ درصدی
الحسینی افزود: اگر اقدامات ذکر شده به طور موفق انجام نشوند، پیشبینیها این است که باید منتظر حضور تورم ۵۰ درصدی در اقتصاد باشیم.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به هدفگذار تورم، اظهار کرد: اگر تمام ملزومات تحقق تورم ۲۲ درصدی عملیاتی شود، تورمی تا حدودی ۳۰ درصد را امسال تجربه خواهیم کرد که موفقیت بزرگی برای اقتصاد است.
وی در پایان سخنانش با اشاره به صحبتهای رئیس کل بانک مرکزی درباره نقدینگی، گفت: منظور رئیس کل بانک مرکزی این است که رشد حجم نقدینگی کاهش پیدا خواهد کرد و این حرف درست و قابل انجام است، مشروط به اینکه عملیات بازار باز بانکی و انتشار اوراق و عمق بخشیدن به بازار اوراق به درستی عملیاتی شوند.
در این زمینه، به تازگی رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده که با فروش سهام دولتی و انتشار اوراق بدهی دولتی، رشد نقدینگی در سالجاری نسبت به سال گذشته کاهش پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام