stat counter
تاریخ : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024
  • کد خبر : 133669
  • 19 خرداد 1399 - 14:43
6

نظر یک تاجر درباره رشد بورس

نظر یک تاجر درباره رشد بورس

عضو اتاق بازرگانی ایران معتقد است: رشد بورس باید مدیریت شود تا تبعاتی بر دیگر بخش‌ها نداشته باشد.

قلم | qalamna.ir :

خسرو فروغان گران‌سایه در گفت‌وگو با اظهار کرد: با توجه به تحریم‌ها و مشکلاتی که اقتصاد ایران با آنها روبه‌رو بود، پیش از ورود کرونا پیش‌بینی می‌شد با کسری بودجه مواجه خواهیم شد که این عدد با ورود کرونا و شیوع طولانی مدت آن عملا به شکلی جدی افزایش پیدا کرد.

به گفته وی در کنار محدودیت درآمدهای نفتی تحت تاثیر کرونا سایر فعالیت‌های اقتصادی درآمدزا برای دولت مانند صادرات نیز محدود شده و همین مساله دست دولت را در پیش‌بینی سیاست مالی که امکان مدیریت اوضاع کشور در ماه‌های پیش‌رو را به وجود آورد بسته است.

عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که استفاده از ظرفیت بازار بورس یکی از گزینه‌های پیش‌روی دولت در هفته‌های گذشته بود، بیان کرد: در این موضوع که رشد بازار سرمایه می‌تواند به جمع‌آوری نقدینگی سرگردان در بازار کمک کرده و بخش قابل توجهی از آن را به تولید انتقال دهد، شکی وجود ندارد و از این‌رو بسیاری از کارشناسان نسبت به رشد بورس همزمان با کاهش جذابیت بازارهایی مانند ارز و طلا خوشبین هستند.

فروغان گران‌سایه با بیان مشکلاتی که انداختن تمام بار اقتصاد بر دوش بورس می‌تواند ایجاد کند، توضیح داد: شرکت‌هایی که سهام آنها در بورس عرضه شده فارغ از آنکه دولتی یا خصوصی هستند، وقتی با رشد ارزش سهام مواجه می‌شوند فشاری نیز به آنها وارد می‌شود تا برآیند کارشان را مثبت کرده و به رشد بازار سهام برسند.

عضو اتاق بازرگانی ایران اظهار عقیده کرد: وقتی همچنان بستر اقتصاد ظرفیت لازم برای توسعه جدی تولید را ندارد، یکی از گزینه‌ها افزایش قیمت محصولات خواهد بود. متاسفانه ما این روند را در هفته‌های گذشته در رابطه با برخی کالاها دیده‌ایم و به نظر می‌رسد در صورتی که برنامه جدی برای مدیریت این اوضاع در دستور کار نباشد در آینده نیز این فرآیند ادامه خواهد داشت.

وی با بیان این‌که این بار نرخ دلار بود که از نرخ سایر کالاها در بازار ایران تبعیت کرد، اظهار کرد: بانک مرکزی در سال‌های گذشته تمام برنامه خود را برای متوقف کردن روند صعودی نرخ دلار به کار بسته است که این برنامه در برخی بخش‌ها موفقیت‌آمیز نیز بود، اما با رشد قیمت سایر محصولات در بازار ما شاهد آن بودیم که در هفته‌های گذشته نرخ دلار نیز افزایش یافت که این موضوع نیز خود می‌تواند در آینده بر قیمت محصولات عرضه شده در بازار ایران تاثیر منفی بگذارد.

بانک مرکزی اعلام کرده در چارچوب یک برنامه یک ساله قصد دارد نرخ تورم در اقتصاد ایران را به حدود ۲۲ درصد کاهش دهد.

رشد نقدینگی پرشتاب و عدم انتقال آن به تولید یکی از اصلی‌ترین عوامل بالابودن نرخ تورم در اقتصاد ایران به شمار می‌آید.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.