عبدالرسول همتی گفت: افزایش امید به زندگی و تغییر در سبک و شیوه زندگی و کنترل بیماریهای عفونی و واگیردار، منجر به گسترش بیماریهای غیرواگیر در سطح دنیا شده است.
همتی افزود: تغییر رفتارهای تغذیهای و کاهش تحرک از یک سو و مصرف دخانیات و الکل از طرف دیگر، عوامل موثر در بروز بیماریهای غیرواگیر است.
- او گفت: براساس پیمایش ملی عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر در سال ۱۳۹۵، افزون بر ۹.۷۵ درصد از مردم استان فارس مصرف روزانه سیگار دارند، همچنین ۱۸.۰۹ درصد آنان به شکل منظم فست فود میخورند و ۵۷.۵ درصد شهروندان ساکن فارس دچار چاقی و اضافه وزن هستند.
معاون بهداشت علوم پزشکی شیراز گفت: وزارت بهداشت برای رسالت تامین سلامت افراد و برای صیانت از سلامت جامعه، ممنوعیت تبلیغ کالاها و اقدامات آسیب رسان سلامت را پیگیری کرده است.
او ادامه داد: بر اساس ماده ۴۸ قانون الحاق برخی موارد به قانون مقررارت مالی دولت، تبلیغ کالاها و اقدامات آسیب رسان سلامت در رسانهها ممنوع است، همچنین بر اساس بند ج ماده ۷ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه مصادیق، این کالاها و اقدامات همه ساله از سوی کارگروهی متشکل از وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد تعیین و ابلاغ میشود.
به گفته دکتر همتی هدف از این کار، صیانت از سلامت جامعه در قبال تبلیغات این کالاها و کاهش امکان القای مصرف آنها در جامعه است.
او رویکرد وزارت بهداشت در تعیین مصادیق این کالاها و خدمات را یک رویکرد تغذیهای عنوان کرد و گفت: معنی این رویکرد این است که افراط در مصرف این کالاها سلامت افراد را در آینده به خطر میاندازد.
همتی بیان کرد: در لیستی که سالانه به روز رسانی میشود، مصادیقی از چند دسته اقلام خوراکی شامل فرآوردههای گوشتی و غذاهای آماده مصرف، نوشیدنیها و فرآوردههای آنها، روغن ها، سایر اقلام خوراکی و همچنین دخانیات و کالاهای آرایشی به عنوان کالاهای آسیب رسان سلامت معرفی میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در این دانشگاه نیز همه ساله لیست به روز شده به صدا و سیمای استان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری شیراز از سوی گروه بیماریهای غیر واگیر دانشگاه ابلاغ میشود.