مرکز آمار انگلیس اعلام کرد که شمار بیکاران این کشور در سه ماهه منتهی به آوریل با ۸۰۰۰ نفر کاهش به یک میلیون و ۳۴۰ هزار نفر رسید، نرخ بیکاری نیز بدون تغییر نسبت به ماه قبل درسطح ۳.۹ درصدی باقی ماند. اگر چه نرخ بیکاری دومین اقتصاد بزرگ اروپا هنوز از کمترین سطح خود در ۴۵ سال اخیر فاصله دارد اما این رقم کمتر از نرخ ۴.۷ درصدی است که پیش تر پیش بینی شده بود به ثبت برسد. به گفته کارشناسان، اصلی ترین عامل موثر بر نرخ بیکاری انگلیس طی این مدت مربوط به تعدیل نیرو برخی شرکت ها در نتیجه شیوع کرونا بوده است.
طی این مدت شمار شاغلان انگلیسی ۶۰۰۰ نفر بیشتر شده و به ۳۲ میلیون و ۹۹۰ هزار نفر رسیده است. نرخ اشتغال نیز که نسبت جمعیت شاغل به کل جمعیت سنی مناسب برای کار کردن را اندازه می گیرد به ۷۹.۵ درصد افزایش پیدا کرده است.
متوسط نرخ بیکاری انگلیس در بازه زمانی ۱۹۷۱ تا ۲۰۱۹ معادل ۶.۹۵ درصد بوده که بالاترین رقم ثبت شده مربوط به فوریه ۱۹۸۴ با ۱۲ درصد و کمترین تورم ثبت شده نیز مربوط به نوامبر ۱۹۷۳ با ۳.۴ درصد بوده است.
عملکرد بسیار خوب بازار کار انگلیس آن هم در زمانی که این کشور به سومین کانون مرگبار کرونا در جهان تبدیل شده و بسیاری از افراد با کاهش درآمدهای خود در نتیجه قرنطینه سراسری مواجه شده اند میتواند نشانه ای از خروج تدریجی انگلیس از رکود کرونایی باشد. با این حال هنوز بسیاری از کارکنان نگراناند که شرایط کاری آن ها با توجه به کاهش احتمالی رشد اقتصادی انگلیس بدتر شود.
از سوی دیگر طبق اعلام مرکز آمار انگلیس، طی این مدت شمار شاغلین پاره وقت با ۷۴ هزار نفر افزایش به هشت میلیون و ۶۰۰ هزار نفر و شمار شاغلین خود اشتغال با ۱۴۲ هزار نفر کاهش به سه میلیون و ۴۱۰ هزار نفر رسیده است.
سارا کولز، تحلیل گر امور مالی در موسسه هارگریوز لانس داون گفت: وضعیت بازار کار هنوز هم در یکی از بهترین شرایط خود در طول سال های اخیر قرار دارد و این آمارها به ما نشان می دهیم که در سال ۲۰۲۰ نیز در مسیر صحیحی قرار داریم.
انتهای پیام