قلم، سید هادی حسینیبیدار امروز در جمع خبرنگاران از خدمات رسانی شرکت آبفای همدان به ۳۰ شهر و یکهزار و ۶۲ روستا خدمات رسانی خبر داد و گفت: تعداد مشترکین آبفای شهری ۴۴۳ هزار مشترک است که از ۲۶۱ حلقه چاه، سه چشمه و چهار رشته قنات در آبرسانی استفاده میشود.
وی با بیان این که حجم کلی تولید آب را ۸۷ میلیون متر مکعب است، گفت: آب فروش رفته برای مشترکان شهری ۶۲ میلیون متر مکعب است که متوسط مصرف ۴۷۰ لیتر برای هر نفر است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان، متوسط مصرف برای هر خانوار را ۴۱۷ لیتر دانست و بیان کرد: ۹۰ باب مخزن با ظرفیت ۳۰۷ میلیون مترمکعب در سطح استان وجود دارد که ۷۵ مخزن در مدار بهرهبرداری هستند.
این مسئول در ادامه با تاکید بر این که یک هزار و ۶۲ روستا ۸۰۲ روستا از آب شرب برخوردار بوده و ۲۶۰ روستا با مشکل مواجه هستند، افزود: معیت زیر پوشش فاضلاب روستایی در کشور پنج درصد و در استان همدان هفت درصد است.
حسینی بیدار با تاکید بر این که مصرف آب ۳۰ درصد افزایش یافته است، بیان کرد: در صورتی که میانگین مصرف آب ۱۵۰ لیتر است اما با توجه به شیوع کرونا مصرف آب مجدد در روند افزایشی قرار گرفته و نیاز به مدیریت مصرف آب از سوی مردم است تا در تابستان مشکل آب نداشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان از رفع مشکل آب در شهرستان اسدآباد و روستای چشین خبر داد و افزود: ۱۸ روستا با تانکر آبرسانی میشود که به دنبال کاهش این رقم هستیم و اکنون فامنین بیشترین تعداد روستاهایی که با تانکر در سطح استان آبرسانی میشود را دارد و در سایر شهرستانها نیز در هر شهرستان یک یا دو روستا با تانکر آبرسانی میشوند.
وی با اشاره به این که با ادغام دو شرکت آبفای روستایی و شهری، اقدامات در روستاها به صورت فنی و مهندسی پیش می رود، افزود: تعداد ۱۴ هزار کنتور در مشترکان روستایی و ۷ هزار کنتور در بخش شهری نیاز به تعویض دارند که در حال حاضر در مرحله خرید آن ها هستیم.
این مسئول در پایان صحبت های خود میزان مطالبات شرکت آبفا در بخش خانگی را بالغ ۱۰ میلیارد تومان، در بخش ادارات شهری ۱۷ میلیارد تومان و در بخش روستایی ۱۲ میلیارد تومان اعلام کرد.
جمعآوری فاضلاب از رودخانهها در اولویت
در ادامه معاون بهرهبرداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان همدان جمعآوری فاضلاب از رودخانهها را از اولویت های این شرکت برشمرد و افزود: سال گذشته فاضلاب منطقه منوچهری، چرمسازی و مدرس را که ۱۲۰ لیتر در ثانیه بود به سمت تصفیهخانه هدایت کردیم.
فرهاد بختیاریفر با اشاره به این که جداسازی فاضلاب رودخانه دره مرادبیک و سیلوار از طریق جاده قدیم دره به شبکه فاضلاب سطح شهر متصل شد، خاطرنشان کرد: هدفگداری ما این است که دبی تصفیهخانه به یکهزار و ۲۸۰ لیتر در ثانیه برسد و بخش مایع تصفیهخانه نیز در حال بهرهبرداری است که باوجود محدودیتهایی که داریم موفق شدیم تمام تجهیزات مورد نیاز را خریداری کنیم.
وی با تاکید بر این که تا پایان سال ۹۹ بخش لجن نیز وارد مدار میشود، گفت: هم اکنون در این بخش، پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصدی داریم.