قلم و به نقل از روابط عمومی مخابرات منطقه همدان، امواج مخابراتی برای تلفنهای همراه توسط آنتنهای فرستنده که بر روی سایتهای مختلف نصب شده است ارسال میشوند و گوشی تلفن همراه با دریافت و تبدیل این امواج به صدا و حتی تصویر، امکان استفاده به مشترک میدهد.
متخصصان شرکت مخابرات ایران و به تبع آن مخابرات منطقه همدان، ضمن شناسایی نقاط کور که البته در استان همدان بهعلت اقلیم خاص کوهستانی کم هم نیستند، نسبت به طراحی و اجرای سایتهای تلفن همراه اقدام میکنند.
در استان همدان تعداد ۷۰۹ سایت برای دسترسی مشترکان همراه اول طراحی و اجرا شدهاند که به تناسب جغرافیای استان، در محلهای مختلف نصب هستند.
این سایتها ضمن اینکه امکان مکالمه تلفنی را برای مشترکان مهیا میکنند، دسترسی به اینترنت را نیز بهسادگی فراهم کرده تا مشترک بتواند درصورت نیاز از اینترنت همراه استفاده کند. از این ۷۰۹ سایت که بهطور پیشفرض همگی ۲G هستند، تعداد ۳۱۶ سایت علاوهبر ۲G، فناوری ۳G را نیز دارا هستند وتعداد ۲۷۷سایت علاوهبر ۲G و ۳G، از فناوری ۴G هم برخوردار هستند.
درمجموع ۲۵۲ سایت در نقاط شهری، ۳۴۱ سایت در نقاط روستایی و تعداد ۸۶ سایت نیز در اماکن خارج از شهر و روستا و جهت پوشش جادهای مستقر هستند.
به گفته رئیس اداره نگهداری و پشتیبانی ارتباطات سیار، شهرستان همدان با ۱۹۸سایت بیشترین سایت و شهرستان فامنین با ۲۸ سایت، کمترین تعداد سایت را در اختیار دارند.
سرفچگانی همچنین ارتقای سطح کمی و کیفی سایتهای تلفن همراه اول در استان همدان و استفاده از تجهیزات جدید برای افزودن پهنای باند اینترنت همراه را از برنامههای توسعهای مخابرات منطقه همدان معرفی کرد و گفت: برای گسترش کمی و کیفی و بهبود آنتندهی برنامههایی تدوین شده است که بهزودی در سرتاسر استان همدان بهاجرا درآمده و تحول بزرگی در زمینه تلفن همراه و اینترنت بهوجود خواهد آمد.