stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۱۸ دی , ۱۴۰۳ Tuesday, 7 January , 2025
  • کد خبر : 139958
  • 04 تیر 1399 - 17:12
7
مدیرعامل بنیاد توسعه گردشگری آسیا ضمن ابراز گلایه مندی گفت:

فعالیت خانه مسافرهای غیرمجاز همدان، از باغات دره مرادبیگ تا جورقان

فعالیت خانه مسافرهای غیرمجاز همدان، از باغات دره مرادبیگ تا جورقان
مدیرعامل بنیاد توسعه گردشگری آسیا خواستار ورود به بحث خانه مسافرهای غیرمجاز در همدان شد و گفت: هم اکنون شاهدیم که خانه مسافرهایی بدون مجوز و به صورت غیرقانونی از باغات دره مراد بیگ گرفته تا جورقان فعالیت دارند و در این ایام شیوع کرونا نیز درآمدهای خوبی به دست آوردند و نیاز است تا مدیریت شهر همدان به این موضوع ورود کند.
قلم | qalamna.ir :

خبرنگار قلم، بهنام افتخاریان در دومین نشست تخصصی کرونا و کسب و کارهای آسیب دیده که به همت مرکز افکارسنجی دانشجویان (ایسپا) همدان پیش از ظهر امروز در سالن جلسات تالار قرآن برگزار شد، با بیان این که در اواخر سال ۹۷ ورود تورهای خارجی به ایران روند کاهشی داشت، از نتایج سیل در نوروز ۹۸، گرانی بنزین، سقوط هواپیما و غیره بر صنعت گردشگری یاد کرد.

وی با بیان این که تمامی رخدادهای فوق، بر بدنه گردشگری آسیب هایی وارد کرد، عنوان کرد: حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد درآمدهای اصلی صنعت گردشگری در ایام نوروز است اما در بازه یک سال و چندماهه اخیر شاهدیم که گردشگری در کشورمان به سان مریضی بود که حال به کما رفته است!

مدیرعامل بنیاد توسعه گردشگری آسیا با بیان این که دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی اعلام کرده است که کرونا ۵ تا هفت سال آینده هم به گردشگری خسارت وارد خواهد کرد، گفت: در کشور ایران، ۵ تا هفت سال طول می کشد تا صنعت گردشگری به شرایط دو سال قبل خود باز گردد.

افتخاریان به روزهای پُرحاشیه گردشگری و سختی کار فعالین این عرصه اشاره کرد و افزود: حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد شرکت‌های گردشگری نیروهای انسانی متخصص خود را بر اثر شیوع کروناویروس از دست داده‌اند و این بزرگترین آسیبی است که به این حوزه وارد شده است.

وی با بیان این که تا الان حتی یک ریال هم وام کرونا واریز نشده است، گفت: درحال حاضر، ما در اوج بحران قرار داریم.

مدیرعامل بنیاد توسعه گردشگری آسیا خواستار ورود به بحث خانه مسافرهای غیرمجاز در همدان شد و گفت: هم اکنون شاهدیم که خانه مسافرهایی بدون مجوز و به صورت غیرقانونی از باغات دره مراد بیگ گرفته تا جورقان فعالیت دارند و در این ایام شیوع کرونا نیز درآمدهای خوبی به دست آوردند و نیاز است تا مدیریت شهر همدان به این موضوع ورود کند.

افتخاریان با تاکید بر این موضوع با گلایه مندی ادامه داد: این روزها، تورهای گردشگری غیرمجاز و راهنمایان تور بدون کارت نیز رشد کرده اند، گفت: مسافران کم حجم پُردرآمد باید جایگزین مسافر پر حجم کم درآمد شوند اما مسئولین ما به دنبال آمار دادن هستند و دقیقاً معکوس این روند را در پیش گرفته ایم!

وی با بیان این که اصلی ترین معضل پیش روی صنعت گردشگری، شیوع ویروس کرونا و خروج بخش متخصص این عرصه است، تصریح کرد: مطرح شده بود که فعالین این عرصه حق بیمه هایشان را واریز نکنند اما پس از آن مطرح شد که اگر واریز نکنید، جریمه می شوید و اواسط اردیبهشت ماه نیز مالیات از ما خواسته شد و صنعت گردشگری را با خاک یکی کردند.

 مدیرعامل بنیاد توسعه گردشگری آسیا ادامه داد: اگر حمایت صورت می‌گرفت، این تأسیسات می‌توانستند نیروهای خود را حفظ کنند و حتی در این مورد یک جلسه درباره موضوعات این حوزه توسط دست‌اندرکاران برگزار نشد و حال بعد از چهار ماه، به حرفمان هم گوش نداده اند.

وی با بیان این که متأسفانه دولت تنها از دور با فعالان این حوزه همراه شد و اگر قرار بود حمایتی انجام شود تا امروز باید اتفاق می‌افتاد، گفت: ۹۰ درصد دفاتر مسافرتی در همدان اجاره ای است و حال حتی نمی دانیم که ۶ ماه پیش روی مان چطور خواهد بود!

افتخاریان با اشاره به این که کرونا در کنار تمامی بدی ها، یک حُسن نیز داشت، بیان کرد: این ویروس باعث شد تا تمام اتفاقات ناگواری که در عرصه بین‌الملل برای ایران اتفاق افتاد، کمرنگ شود بدین سان نیاز است تا تمامی این شرایط را فرصت بدانیم و همدلی ها و کمک هایی نیز که در دوران شیوع کرونا در کشور رخ داد و شاهد مهربانی های گسترده مردمی بودیم نیز باید در سطح گسترده معرفی شود و همین اقدامات برایمان تبلیغ گردشگری و ‌مهمان‌نوازی ایرانیان خواهد بود.

این فعال گردشگری درخصوص نحوه احیا سفرها نیز اضافه کرد: دولت می‌تواند با تزریق بودجه سفر از صنعت گردشگری حمایت کند، از سویی نیاز است که آزادسازی نرخ گردشگری اتفاق بیفتد و با تبلیغات درست سیاهی تورهای خارجی رفع شود.

راهنمایان گردشگری از چرخه فعالیت خارج شده اند

محمود فارسی،  نیز در ادامه در ادامه این نشست، با بیان این که راهنمایان گردشگری بیمه ندارند که حال بیمه بیکاری به آن ها تعلق گرفته باشد، گفت: راهنمایان گردشگری صدای بلندی ندارند اما وقتی همایشی می خواهد برگزار شود، ما دیده می شویم و حال که نیاز است، ما را نمی بینند!

این راهنمای گردشگری به برگزاری تورهای غیرمجاز در این ایام اشاره کرد و افزود: راهنمایان گردشگری از چرخه فعالیت خارج شده اند، در مرحله بعدی آژانس های مسافرتی و پس از آن نیز هتلداران از این عرصه خارج خواهند شد و اگر برنامه ریزی های مناسبی نداشته باشیم، صنعت گردشگری مان سقوط خواهد کرد.

آموزش و پرورش پای خود را از سیستم اقامتی بیرون بکشد

یک‌فعال گردشگری نیز در حاشیه این نشست عنوان کرد: بهتر است که آموزش و پرورش پای خود را از سیستم اقامتی بیرون بکشد، وقتی که بخش دولتی به این حوزه کمک نمی‌کند بهتر است ضرر هم نزند.

گفتنی است؛ مدیرکل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان علی رغم دعوت در این نشست حضور نیافت.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
  • خبرنگار شکیبا کولیوند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.