کلاهبرداران با راهاندازی سایتهای جعلی که شبیه به سایتهای اصلی است، به ربودن اطلاعات افراد، اغلب برای سوءاستفادههای مالی اقدام میکنند؛ در این شیوه که اصطلاحاً به فیشینگ معروف است، از طریق اطلاعات واردشده توسط کاربران در صفحات جعلی حسابهای بانکی قربانیان خالی میشود و البته روشهای مختلفی هم برای فیشینگ وجود دارد.
از طرفی این روزها و با گسترش کسبوکار مجازی و انتشار ویروس کرونا، مردم برای مایحتاج خود بیشتر از خریدهای آنلاین استفاده کنند و خریدهای اینترنتی روزبهروز در حال افزایش است، کلاهبرداریها نیز در این زمینه افزایش یافته است. بنابراین ضروریست کاربران هنگام خرید از این سایتها نکات ایمنی و امنیتی را رعایت کنند تا گرفتار مجرمان سایبری نشوند.
همانطور که پلیس فتا هم هشدار داده است، برخی صفحات غیرمجاز اقدام به عرضه محصولات دستدوم و بیکیفیت میکنند و کاربران را به سمت درگاههای جعلی سوق داده و از کاربران اطلاعات بانکی، شماره کارت، رمز اینترنتی CVV۲ و تاریخ انقضای کارت را اخذ و اقدام به سرقت اطلاعات بانکی و کلاهبرداری و برداشت غیرمجاز میکنند.
کاربران قبل از خرید اینترنتی باید از معتبر بودن فروشگاه آنلاین مطمئن شده تا در دام درگاههای فیشینگ قرار نگیرند. فروشگاههای اینترنتی مورد نظر خریداران باید دارای نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) و گواهی SSL باشد تا در صورت انصراف، بتواند کالا را بازگرداند. همچنین حتماً آدرس سایت مربوطه را خودتان تایپ کنید و از لینکهای موجود داخل ایمیل استفاده نکنید و به پروتکل HTTPS و کد امنیتی کنار دکمه پرداخت توجه کنید تا در دام فیشینگ گرفتار نشوید.
همچنین درباره نحوه انتخاب فروشگاههای اینترنتی و نحوه تشخیص اصلی بودن درگاههای پرداخت بانکی، سعی کنید فروشگاههای آنلاین منتخب شما در قسمت تماس با ما، حتما آدرس و اطلاعات تماس از فروشگاه و امکان مراجعه حضوری برای خریدار وجود داشته باشد. لازم است کاربران برای افزایش ضریب امنیتی تجهیزاتی که از آن برای انجام خرید اینترنتی استفاده میکنند، دارای آنتیویروس بهروز باشند و هرگز از شبکههای عمومی برای انجام خرید اینترنتی استفاده نکنند و شبکه وایفای خود را به رمز عبور قوی مجهز کنند.
انتهای پیام