به نقل از یاهو نیوز، این دستور سری به سیا آزادیهای بیشتری در عملیاتهای اجرایی و انتخاب هدفها میدهد و بدین ترتیب بسیاری از محدودیتهایی که از دولتهای پیشین برقرار بود، دور زد. این اختیارات به سیا اجازه میدهد تا راحتتر مجوز عملیاتهای سایبری مخفی را بدهد و دیگر نیازی به تایید کاخ سفید نداشته باشد.
برخلاف نظر روسای جمهوری پیشین آمریکا که روی یک هدف سیاست خارجی خاص متمرکز میشدند، این دستورالعمل عمدتا روی یک قابلیت تمرکز دارد؛ اقدام مخفی در فضای سایبری.
یک مقام پیشین دولت آمریکا میگوید: این اختیارات به سیا مشخصا اجازه میدهد تا نبرد را به شماری از کشورهای “متخاصم” بکشاند. این کشورها از جمله شامل روسیه، چین و کرهشمالی میشوند و از آنها مستقیما در آن سند یاد شده اما این شامل حال دیگر کشورها هم میشود. کاخ سفید نیروی محرکی برای حمله متقابل میخواست و این راهی برای انجام آن بود.
اختیارات جدید سیا درباره هک به منظور جمعآوری اطلاعات نیست بلکه آنها راه این سازمان اطلاعاتی را باز میکنند تا عملیاتهای سایبری تهاجمی با هدف ایجاد اختلال انجام دهند؛ به عنوان نمونه قطع برق یا افشای اطلاعات به صورت آنلاین و همچنین ایجاد خرابکاری مشابه حمله استاکسنت ۲۰۰۹ آمریکا-اسرائیل.
براساس اختیارات جدید، همچنین محدودیتهای سیا در اجرای عملیاتهای سایبری پنهان علیه نهادهایی مانند سازمانهای رسانهای، خیریهها، موسسات مذهبی یا کسب و کارهایی که گمان رود با سرویسهای اطلاعاتی خارجی کشورهای “متخاصم” در ارتباط هستند، کاهش یافت.
سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا از زمان امضای این اختیارات هیچ فرصتی را هدر نداده است. به گفته این مقام مطلع، سیا در دو سال گذشته دستکم دهها عملیات انجام داده است که ترکیبی از اقدامات خرابکارانه و همچنین هک دادهها یا انتشار دادهها بوده است.
برخی از مقامهای سیا معتقدند که این اختیارات جدید برای انجام اصلاحات لازم در این نهاد جاسوسی ضروری بوده است. یک مقام سابق آمریکایی میگوید: زمانی که این اختیارات به امضا رسید، مقامها شادمانی میکردند.
به گفته مقامهای پیشین، امامنتقدانی از جمله برخی از مقامهای سابق آمریکا، تضعیف نظارت بر سیا را امری خطرناک میدانند که میتواند تبعاتی ناخواسته به همراه داشته و حتی جان مردم را به خطر بیندازد.
انتهای پیام