به نقل از خبرگزاری فرانسه، شورای حقوق بشر سازمان ملل این قطعنامه را که در آن بر نقش محوری دولتها در پاسخ به همه گیری بیماریها و دیگر وضعیتهای اضطراری مربوط به سلامت عمومی تاکید کرده با اجماع اعضا تصویب کرد.
در این قطعنامه بر تاثیر همهگیری بیماری بر توسعه پایدار و حقوق بشر تاکید شده است. همچنین قطعنامه تاکید داشته هر گونه تدابیر وضعیت اضطراری که از سوی دولتها برای پاسخ به همه گیری کووید ۱۹ اتخاذ میشوند باید به وظایف آنها بر طبق قوانین حقوق بشری قابل کاربرد پایبند باشد.
در متن این قطعنامه همچنین بر اهمیت دسترسی بدون اخلال و برابر به معاینات، درمانها و واکسنها تاکید شده و همچنین عنوان کرده هر واکسن تولید شده علیه بیماری کووید ۱۹ باید به عنوان یک کالای عمومی جهانی در نظر گرفته شود و در اختیار همه گذارده شود.
هرچند که این قطعنامه پشتیبانی شده از سوی بیش از ۱۲ کشور، بدون رای گیری و با اجماع تصویب شد اما با انتقادهای شدیدی از جانب اتحادیه اروپا و کشورهای دیگر به خاطر “مطرح شدن شتابزده در دقیقه ۹۰” و “داشتن دورنمای بیش از حد کوچک” مواجه شد. سفیر آلمان به نمایندگی از اتحادیه اروپا به این شورا گفت: اتحادیه اروپا این نظر را دارد که تعدادی از عناصر مهم در این قطعنامه وجود ندارند.
او ابراز تاسف کرد از اینکه پشتیبانهای این قطعنامه درخواستهای برخی از کشورهای دیگر برای آن که تصویبش تا زمان دور بعدی نشست شورا در ماه سپتامبر با هدف ارائه زمان بیشتر برای مذاکرات کلیتر به تعویق بیفتد، توجهی نکردند.
در این قطعنامه همچنین از میچل باچله، مقام ارشد شورای حقوق بشر سازمان ملل خواسته شد دست به یک ارزیابی نیازها علی الخصوص متمرکز بر کشورهای در حال توسعه با هدف پشتیبانی از تلاشهای آنها برای حمایت و دفاع از حقوق بشر و آزادیهای اساسی در زمان پاسخ دهی به همه گیری بیماری و دیگر وضعیتهای اضطراری سلامت عمومی بزند.
انتهای پیام