ابوالقاسم سوزنچی در گفت و گو با خبرنگار قلم، عنوان کرد: علت اینکه تاکنون در زمینه کشاورزی و اجرای الگوی کشت موفق نبودهایم، اینست که در وهله نخست باید منافع کشاورز را درنظر بگیرند؛ یعنی کشاورز درصدد اینست که محصولی بکارد که درآمد بیشتری برایش تأمین شود.
وی ادامه داد: درخصوص کلزا، حدود هشت سال پیش آن را از کشاورزان حدود یکهزار و ۵۰۰ تومان خریداری میکردند و حال پس از گذشت این سالها، قیمت آن به دو و ۷۰۰ و حال به حدود چهار هزار و ۶۰۰ تومان رسیده است، و این موضوع نمیتواند منافع کشاورز را تأمین کند.
رئیس خانه کشاورز استان همدان با بیان این موضوع تصریح کرد: کشاورز نیز چیزی را کشت میکند که برایش مقرونبهصرفه باشد، خاطرنشان کرد: مسئولان باید محاسبهگر باشند و منفعت کشاورز را درنظر بگیرند وگرنه اگر بگویند، محصولی را کشت کن بدون آنکه سوبسیتی برایش درنظر گرفته شده باشد، شاهد گرایش کشاورزان به آن کار نخواهیم بود.
وی در ادامه این گفتوگو یادآوری کرد: در حال حاضر آقای خزایی کارخانه روغن در نهاوند دارد، از کشاورزان هم حمایت میکند، اما توان کارخانه برای این نوع از محصول کم است.
از سازمان جهادکشاورزی رضایت کاملی نداریم
سوزنچی با تأکید بر اینکه درحال حاضر بالغبر ۸۶ درصد از مواد روغنی کشور از خارج تأمین میشود، اضافه کرد: حال برای اینکه این محصول وارد نشود، میبایستی قیمت خرید کلزا بالا رود و از کشاورزان حمایت شود تا کشاورزان نیز به سمت کشت این محصول ترغیب شود.
رئیس خانه کشاورز استان همدان در پایان این گفتوگو با تأکید بر اینکه فقط در زمینه خرید و قیمت آن نباید حمایت کرد، تصریح کرد: یک نوبت بذور بسیار خوبی وارد کشور شد که مقدار تولید هم بالا رفت، بدین ترتیب باید به نوع بذری هم که در اختیار کشاورزان برای کاشت کلزا قرار میگیرد، توجه شود که متأسفانه ما از سازمان جهادکشاورزی رضایت کاملی نداریم، چون توجه کمتری به این مسائل دارند.