به نقل از روابط عمومی اداره کل استاندارد استان تهران، محمودرضا طاهری با اشاره به اینکه این موضوع طی نامهای به اطلاع روسای دانشگاههای علوم پزشکی استان تهران رسیدهاست، گفت: طبق الزامات استاندارد اجباری ملی ایران ( شماره ۶۷۹۲)، کپسولها و سیلندرهای نگهداری گاز اکسیژن طبی بدون درز و قابل حمل، مستلزم بازرسی و انجام آزمونهای ادواری منظم ( هر پنج سال یکبار) هستند.
وی افزود: از آنجا که این کپسولها سیکلهای شارژ و تخلیه را تحت فشارهای کاری بالا بصورت مکرر طی میکنند و در شرایط حمل و نقل و غیره نیز امکان بروز خطر و آسیب برای آنها وجود دارد، در جریان بازرسی و آزمونهای دورهای، کپسولهای ناایمن با رعایت جوانب استاندارد از چرخۀ مصرف خارج میشوند تا از سوانح و حوادث جبرانناپذیر پیشگیری شود.
طاهری با یادآوری اینکه طبق موازین استاندارد، ارائه هر سیلندر برای بازرسی دورهای به آزمایشگاه تائید صلاحیتشده از مسئولیتهای مالک یا استفادهکننده از سیلندر است، اظهار کرد: بهرهبرداران باید از طریق شرکتهای بازرسی و آزمایشگاههای تایید صلاحیتشده از سوی سازمان ملی استاندارد ایران، اقدام به بازرسی و آزمون ادواری کنند و استفاده از سیلندرهای فاقد نشانهگذاری، فاقد مشخصات خوانا و معتبر بازرسی و آزمون بر روی بدنه، فاقد رنگآمیزی مناسب و منطبق با استاندارد و سیلندرهای دارای عیوب ظاهری ( از قبیل تورفتگی، خوردگی و شیار) ممنوع و خطرآفرین است.
حدود سه هفته پیش به دلیل آتش گرفتن کپسولهای اکسیژن چند انفجار پیاپی سبب آتشسوزی در مرکز درمانی سینا اطهر واقع در خیابان شریعتی تهران شد که در این حادثه ۱۹ نفر جان باختند و ۱۳ نفر هم مصدوم شدند. البته طبق اعلام سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی وضعیت ایمنی این ساختمان از سال ۱۳۹۴ تاکنون بررسی شده بود و حدود چهار اخطار در زمینه توجه به ایمنی این ساختمان صادر و دستور العمل های لازم نیز در این خصوص ارایه شده بود. نگهداری غیر اصولی مواد و تجهیزات خطرناک، توجه به راههای خروج، سیستم برق و… از مواردی بوده که در دستور العملهای ابلاغ شده ذکر شده بود.
انتهای پیام