محمود نجفی عرب در گفت و گو با اظهار کرد: یکی از داروهایی که در سالهای گذشته به شکل ثابت و با هماهنگی وزارت بهداشت به کشور وارد شده، واکسن آنفلونزا بوده است. این واکسن از طریق بخش خصوصی و با انجام هماهنگیهای لازم با تولیدکنندگان بین المللی به کشور وارد شده و در اختیار بخش درمان قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه در سالهای قبل تقاضا برای واکسن آنفلونزا محدود بود، بیان کرد: ما در سالهای گذشته عددی بین یک تا یک و نیم میلیون دوز واکسن به کشور وارد میکردیم که بخشی از آن در اختیار بخش درمان و بخشی در اختیار مردم قرار میگرفت و به طور کلی بخش قابل توجهی از جامعه، نسبت به استفاده از این واکسن اقدام نمیکرد.
رییس کمیسیون اقتصادی سلامت اتاق تهران اضافه کرد: از سوی دیگر با توجه به اینکه واکسن آنفلونزا تاثیری یک ساله دارد و در یک محدوده فصلی خاص در سال مصرف میشود، امکان وارد کردن بیشتر آن وجود نداشت، زیرا واکسن پس از مدتی اگر استفاده نشود، دور ریختنی میشود.
نجفی عرب با اشاره به افزایش تقاضا برای واکسن آنفلونزا تحت تاثیر شیوع کرونا، بیان کرد: امسال ویروس کرونا شرایط خاصی را در این عرصه به وجود آورده و با توجه به اینکه احتمال گسترش ویروس در فصول سرد سال بیشتر است، این توصیه که جامعه واکسن آنفلونزا استفاده کند تا همزمانی شیوع این دو ویروس رخ ندهد، تقاضا برای واکسن را افزایش داده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه احتمالا در ایران نیز تقاضا برای واکسن آنفلونزا افزایش پیدا کند، بخش خصوصی در این زمینه همکاری خود با وزارت بهداشت را ادامه خواهد داد و تلاش میشود با استفاده از ظرفیتهای موجود در بازار، میزان واکسن مورد نیاز به کشور وارد شود.
به گفته نجفی عرب، فعلا مشخص نیست که چه میزان از این واکسن به ایران وارد خواهد شد ولی تلاشهای همزمان وزارت بهداشت و بخش خصوصی، با هدف تامین تمام نیاز کشور در این زمینه ادامه دارد.
با توجه به شیوع ویروس کرونا و احتمال گسترش سرعت این شیوع در فصلهای سرد، برخی متخصصان پیشنهاد کردهاند که امسال بخش گستردهتری از جامعه در برابر آنفلونزا واکسینه شوند.
با توجه به افزایش تقاضای جهانی برای این واکسن در سال جاری، هنوز مشخص نیست چه تعداد از این واکسن در سال جاری وارد ایران خواهد شد.
با توجه به جهش مداوم ویروس آنفلونزا، واکسن این ویروس تنها ایمنی یک ساله ایجاد میکند و واکسیناسیون آن هر ساله تکرار میشود.
انتهای پیام