خالد جعفری شامگاه امروز سهشنبه (۱۸ شهریور ماه) در نشست اقتصادی نخبگان استان که در سالن شهدای گمنام برگزار شد اظهار کرد که روزهای اول تاسیس این مجموعه این فکر ما را تحت تاثیر قرار داد که دلسوزی بخش دولتی و غیردولتی در بخش اقتصادی میتواند استان را پیش بیاندازد.
وی افزود که در کشور ما شرایطی حاکم است که نمیتوان از لحاظ اقتصادی پیش بینی مناسبی داشت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان با بیان اینکه صدور مجوز یکی از مولفههای فضای کسب و کار است که میتواند کسب و کارها را پیش بیاندازد تصریح کرد که باید چگونگی ارتقاء شاخصهای اقتصادی در کردستان را بیابیم.
وی عنوان کرد که در سال ۹۹ تعدادی پروژه پژوهشی را در استانداری تعریف کردیم و روی آن به صورت جدی کار کردیم.
جعفری با بیان اینکه متاسفانه دستگاههای دولتی تعدادی از کمی و کاستیها در مراحل ایجاد کسب و کار را قبول ندارند ادامه داد که در رابطه با استعلام ادارات و کنترل زمین بسیاری از مشکلات را توانستهایم حل کنیم.
وی با اشاره به ضرورت توجه به همه مولفههای ایجاد کسب و کار از جمله بازار فروش، خاطرنشان کرد که بعضی سرمایهگذاری ها باطل شده هستند و استفادهای برای افراد نخواهد داشت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان با بیان اینکه اعتقاد ما بر ایجاد اعتماد متقابل میان دانشگاه، بخش دولتی و خصوصی است گفت: در شرایط اقتصادی سخت قرار داریم که نیازمند ایجاد سوددهی و استفاده از قشر جوان بیکار جامعه کردستان هستیم.
وی اظهار کرد که اساتید دانشگاهی و نخبگان اقتصادی باید بخش دولتی را راهنمایی کنند تا حرکت مناسبی برای اقتصاد کردستان انجام شود.
جعفری افزود که کسب و کاری موفق است که بازار فروش خود را محدود به استان کردستان نکند بلکه باید دید بسیار کلانی در خصوص بازار فروش داشته باشد.
وی تصریح کرد که تغییرات ناگهانی قیمت مواد اولیه همیشه وجود دارد ولی ما باید به صورتی عمل کنیم که از این شرایط نفع کافی را ببریم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان با اشاره به اینکه نباید همیشه بانکها را مقصر عدم انجام کارهای اقتصادی دانست عنوان کرد که استفاده از وامهای بانکی میتواند بهترین فرصت برای ایجاد کسب وکارهای سودآور در شرایط کنونی باشد.
وی ادامه داد که متاسفانه کارگر ماهر در کردستان کم بوده و در برهههای زمانی نیز نتوانستهایم از کارگرهای استانی حمایت کنیم.
جعفری در پایان یادآور شد که کردستان صادرکننده برق به خارج از کشور است اما با این وجود یک شبکه توزیع منابب برق برای صنایع در کردستان وجود ندارد.
حامد قادرزاده، استاد اقتصاد دانشگاه کردستان در ادامه این جلسه با بیان اینکه گرههایی در کارها وجود دارد که تا مرحله اجرا مشخص نخواهد شد، گفت که عامل انسانی و قانونی دو مسئله مهم در دادن مجوز اقتصادی هستند و انتقال مشکل به مراحل بعدی به هیج وجه کار درستی نیست.
وی اظهار کرد که حل معضل در یک مرحله بدون توجه به مراحل بعدی در واقع تسهیل نیست تسدیع است.
این استاد دانشگاه افزود که بانک اطلاعاتی در بخشهای مختلف اقتصادی یا وجود ندارد یا گمراه کننده است.
وی در پایان با بیان اینکه در بحث بهبود کسب و کار باید کارشناسی شده پیش برویم یادآور شد که ریسک پذیری بسیاری از مدیران استانی کردستان کم است و این میتواند مشکل آفرین باشد.
دکتر نسایی در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه استان کردستان دچار نوعی خودتحریمی است تصریح کرد که ما میتوانیم خریدهای سازمانهای دولتی را به سوی کالاهای داخل استان ترغیب کنیم.
وی یادآور شد که خرید فروشگاههای دولتی باید از کالاهای استان باشد که تا حدودی بازار جامعه تحریک خواهد شد و این موضوع میتواند تا یکسال به عنوان یک مسکن برای بازار عمل کند.
سید کمال حسینی رئیس اتاق بازرگانی سنندج با بیان اینکه شرایط اقتصادی کنونی موجب شده که فقر و ثروتمند شدن سریعتر اتفاق بیافتد عنوان کرد که این موضوع بیشتر به دلیل قانونهای وضع شده در حوزه اقتصاد است.
وی ادمه داد که متاسفانه بنگاهداران استان کردستان جز دستهای بودند که شاهد رشد فعالان اقتصادی سایر استانها هستند و خود از این پیشرفت غافلماندهاند.
رئیس اتاق بازرگانی سنندج در پایان یادآور شد که کارآفرینان و فعالان اقتصادی استان کردستان نیاز بسیار جدی به آموزشهای گوناگون در زمینههای مختلف دارند.
محمد فرید سپری، رئیس جهاد کشاورزی استان کردستان در ادامه این جلسه خاطرنشان کرد که بسیاری از مرغداران و جوجهریزها با کاهش شدید سوددهی مواجه شدهاند و سویا از کیلویی ۲ هزار تومان یه حدود ۱۰ هزار تومان رسیده است که این موضوع موجب شده تا مرغداران تهدید به معدومسازی مرغهای چند روزه خود کنند.
وی در پایان یادآور شد که استان کردستان از لحاظ امکانات چندان محروم نیست بلکه ذهن تعدادی از کارکنان و سرمایهگذارها ها محدود است که نیاز است فکرها و نگرش افراد تغییر کند.
انتهای پیام