حیدر مستخدمین حسینی در گفتوگو با درباره تزریق بخشی از منابع صندوق توسعه ملی به بورس، اظهار کرد: ماهیت موجودی صندوق توسعه ملی در اهدافی تعریف شده است که با تصمیم اخیر دولت مغایرت دارد. دولت مردم را به حضور در بازار سرمایه تشویق کرد و به پیشبینی کارشناسان از ریزش و اصلاحات این بازار بیتوجهی شد تا سرانجام در حال حاضر بورس درگیر ریزشهای متداول است.
وی با بیان اینکه در پی تزریق منابع صندوق توسعه ملی به بورس دو ناکارآمدی به اقتصاد وارد میشود، ادامه داد: ماهیت صندوق توسعه ملی با هدف حمایت از بازار سرمایه مغایرت دارد زیرا، منابع این صندوق برای چنین امری درنظر گرفته نشده است. همچنین، زمانی که از سمت صندوق توسعه ملی چنیی رقمی خارج میشود، طبیعتا بانک مرکزی باید آن مبلغ را تبدیل به ریال کند و این فرایند تبدیل به ریال پایه پولی بانک مرکزی را افزایش میدهد که در نهایت موجب تورم میشود.
این تحلیلگر اقتصادی بهترین راه برای حمایت از بازار سرمایه را دخالت نکردن در آن دانست و گفت: در این مدت منافع زیادی از این بازار عاید شده است که در سه ماهه ابتدایی سال درآمد مالیاتی حاصل از نقلوانتقال سهام بیش از ۳۵۰۰ میلیارد تومان بوده که معادل کل درآمد مالیاتی سال گذشته و یازده برابر مالیات این موضوع در سال ۱۳۹۷ است.
مستخدمین حسینی ادامه داد: سایر بازارهای اقتصادی به نوعی تعطیل شدهاند و توجهها به سمت بازار سرمایه جلب شده است؛ بهگونهای که حضور در بازار پول با توجه به تورم موجود به صرفه نبوده و قدرت خرید را پایین میآورده است. همچنین، بازار مسکن نیز وضعیت مشابهی از نظر استقبال و توجه دارد که پروانه ساخت در پنج ماهه اول امسال نسبت به سالهای گذشته به حداقل رسیده است و این نشان دهنده این است که اشتغال و سرمایهگذاری در این حوزه شکل نگرفته است.
انتهای پیام