stat counter
تاریخ : یکشنبه, ۹ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 29 December , 2024
  • کد خبر : 166258
  • 22 شهریور 1399 - 15:49
7
مردم پای کار باشند؛

آمار قابل توجه «عدم واریز وجه» متقاضیان مسکن ملی همدان

آمار قابل توجه «عدم واریز وجه» متقاضیان مسکن ملی همدان
قلم/ همدان- مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان گفت: برای این طرح 18 هزار نفر ثبت نام کردند که پس از پالایش های به عمل آمده با توجه به شرایط مربوطه 16 هزار نفر به تایید نهایی رسیده اند اما تاکنون فقط ۶۰۰ نفر وجه اولیه را واریز کرده اند و اگر مردم پای کار باشند، یک ساله این مساکن ساخته خواهد شد.
قلم | qalamna.ir :

خبرنگار قلم، داریوش حسینی در نشستی مطبوعاتی با اصحاب رسانه پیش از ظهر امروز، با بیان این که کار تولید مسکن و برنامه ریزی برای ان در سطح شهرها را وزارت راه و شهرسازی در پیش گرفته است، به اجرای طرح اقدام ملی مسکن و طرح ودیعه مسکن اشاره کرد و گفت: از ان جا که عرصه کمی در سطح استان همدان داریم بدین سان بایستی برنامه ریزی برای آن دسته از اراضی دولتی که قابلیت استفاده و الحاق به محدوده دارند، در این زمینه مدنظر قرار گیرد.

وی در تشریح این شروط گفت: از شرایط ثبت نام طرح اقدام ملی مسکن می‌توان به تأهل، خانم‌های بالای ۳۵ سال خودسرپرست، نداشتن سابقه استفاده از تسهیلات ساخت یا خرید مسکن از سیستم بانکی از ابتدای سال ۱۳۸۴ تاکنون، سابقه سکونت ۵ سال اخیر در شهر مورد تقاضا، نداشتن منع قانونی برای تسهیلات چون چک برگشتی و تسهیلات معوقه، توانایی تأمین هزینه مسکن مازاد بر تسهیلاتی که به آن ها داده می‌شود، توانایی پرداخت اقساط تسهیلات و تأمین آورده مورد نیاز برای پروژه و همچنین عدم دریافت تسهیلات و یا املاک دولتی از سال ۱۳۵۸ به بعد و یا اصطلاحاً سبز بودن فرم (ج) اشاره کرد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان در ادامه افزود: در تفاهم نامه ای که با بنیاد شهید نیز داشتیم، قرار شد که ۲۲۰۰ واحد نیز برای آن ها درنظر بگیریم اما باید توجه داشت که فقط راه و شهرسازی وظیفه دارد در این طرح ها زمین را تأمین کند و ساخت مسکن به عهده ما نیست.

وی درخصوص مکان قطعی زمین اجرای طرح اقدام ملی مسکن در شهرستان همدان نیز مطرح کرد: زمین‌های تامین شده برای این طرح در شهر همدان در مناطق، شهرک بهشتی، شهرک مدنی و شهرک فرهنگیان قرار دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان در این راستا خاطرنشان کرد: ما فقط زمین را تامین می‌کنیم و ساخت آن بر عهده تعاونی‌ها و دیگر دستگاه‌های اجرایی است از سویی به صورت انفرادی نیز می توان در این طرح وارد شد که در این راستا، اگر قیمت زمین یک سوم قیمت ساخت باشد، زمین‌ها به صورت ۹۹ ساله و اگر بیشتر از آن باشد به صورت فروش اقساطی به متقاضیان واگذار می‌شود.

حسینی در پاسخ به خبرنگار ما مبنی بر این که آیا پیش بینی اتمام طرح اقدام ملی مسکن در همدان را پایان سال ۱۴۰۰ می دانید یا خیر؟ اگر بله چرا تاکنون حتی کلنگ این پروژه بر زمین نخورده است؟ گفت: هم اکنون نقشه های مربوطه آماده شده است و متقاضیان تایید شده بایستی وجه اولیه که برابر ۴۰ میلیون تومان است را واریز کنند.

 

حسینی در پاسخ به خبرنگار ما مبنی بر این که آیا پیش بینی اتمام طرح اقدام ملی مسکن در همدان را پایان سال ۱۴۰۰ می دانید یا خیر؟ اگر بله چرا تاکنون حتی کلنگ این پروژه بر زمین نخورده است؟ گفت: هم اکنون نقشه های مربوطه آماده شده است و متقاضیان تایید شده بایستی وجه اولیه که برابر ۴۰ میلیون تومان است را واریز کنند.

وی در این زمینه تبیین کرد: برای این طرح ۱۸ هزار نفر ثبت نام کردند که پس از پالایش های به عمل آمده با توجه به شرایط مربوطه ۱۶ هزار نفر به تایید نهایی رسیده اند اما تاکنون فقط ۶۰۰ نفر وجه اولیه را واریز کرده اند و اگر مردم پای کار باشند، یک ساله این مساکن ساخته خواهد شد.

این مقام مسئول با بیان این که سهمیه همدان در اجرای طرح اقدام ملی مسکن برابر ۴ هزار و ۵۰۰ واحد بوده است، گفت: تعداد ۱۸ هزار نفر در این طرح طی دوره های مختلف ثبت نام کرده اند که ۱۶ هزار نفر آن ها در پالایش صورت گرفته تایید شده اند اما مقرر شده است تا برای تمامی افراد ثبت نامی زمین تامین شود و برنامه ریزی ها به این سمت باشد.

حسینی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: افرادی که طی مراحل مربوط به اجرای طرح اقدام ملی مسکن موفق به ثبت نام نشده اند، در حال حاضر برنامه ای برای ثبت نام آن ها وجود ندارد.

وارد شدن ۱۷۰۰ واحد مسکن مهر خالی همدان در طرح اقدام ملی مسکن

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان در پاسخ به خبرنگار ما در زمینه این که آیا دریافت ودیعه مسکن مستاجران برای ثبت نام کنندگان طرح اقدام ملی مسکن مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد؟ عنوان کرد: خیر، این موارد ربطی به هم ندارند و افرادی که در طرح اقدام ملی مسکن ثبت نام و مورد تایید قرار گرفته اند می توانند در صورت نیاز در طرح ودیعه مسکن مستاجران نیز نام نویسی کنند که طبق صحبت های وزیر راه و شهرسازی درباره وام مسکن نیز وام ودیعه مسکن زیر ۳۰ میلیون تومان بدون ضامن و بالای ۳۰ میلیون تومان با یک ضامن، پرداخت می‌شود.

حسینی با اشاره به این که مساکن مهر تکمیل شده ای که خالی و بدون متقاضی بوده اند شناسایی شده اند، ادامه داد:  در استان همدان در شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر موردی در این زمینه نداشتیم اما واحدهای مساکن مهر خالی در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر در استان همدان که بالغ بر یک هزار و ۷۰۰ واحد و در شهرستان هایی چون ملایر، قامنین و کبودراهنگ قرار دارند، در اختیار متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن قرار خواهد گرفت.

انتقال ایستگاه قطار همدان به داخل شهر و ایجاد باند برگشت گنجنامه در دستور کار

حسینی در خصوص وضعیت پروژه های مربوط به راه آهن همدان نیز گفت: این طرح در سه قطعه تقسیم بندی شده است که ۲ قطعه به پیمانکار واگذار شده و قطعه سوم آن به طول سه هزار و ۸۰۰ متر که ۲ هزار و ۸۰۰ متر آن تقاطع غیر همسطح و یک هزار متر به صورت همسطح، در دستور ساخت است.

وی با اشاره به این که با قرارگاه خاتم الانبیا برای پیش روی قطعه سوم این طرح، توافقاتی صورت گرفته شده است، افزود: از سویی پروژه کریدور اصله- کاج-رزن به عنوان یک پروژه ملی در حال اجرا و طرح مطالعاتی باند برگشت گنجنامه نیز انجام شده و برای اجرا در پیوست قانون آمده است.

حسینی با تصریح بر این که مطالعات فاز صفر (امکان سنجی) و فاز یک و دو (تهیه نقشه ها و اسناد مناقصه) نیز انجام شده است، افزود: در باند دو از انتهای گنجنامه به سمت عباس آباد، راه برگشت را دنبال خواهیم کرد.

این مقام مسئول با بیان این که تاکنون برای پروژه مرادبلاغی به قهاوند و اراک بالغ بر ۱۸ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است، مطرح کرد: مطالعات تکمیلی جهت محور غارعلیصدر نیز به انجام رسیده است و در این زمینه به دنبال استفاده ظرفیت قانونی ماده ۵۶ هستیم.

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان با بیان این که دولت مجوز باند دوم این محور را داده است، افزود: دولت ۳۰ درصد اعتبار را تقبل کرده به شرط آن که ۷۰ درصد آن از سوی بخش خصوصی تامین شود اما در ای زمینه نیز به دنبال این هستیم تا ۷۰ درصد را از محل قانونی ماده ۵۶ تامین کنیم که بر اساس این ماده، بانک سرمایه گذار است و اعتبار آن را به پیمانکار پرداخت و پس از پایان کار، دولت با بانک تسویه حساب می‌کند.

وی درخصوص وضعیت سایت اداری فرمانداری شهرستان فامنین نیز از پیشرفت ۷۰ درصدی آن خبر داد و اضافه کرد: برای تکمیل این پروژه حداقل ۱۵ میلیارد بودجه نیاز است که امسال فقط پنج میلیارد درنظر گرفته شده استو اما در زمینه مناقشات بر سر تملک آن نیز باید بدانیم که اسناد تملکی آن جا به نام دولت است، اگر کسی ادعایی در زمینه تملک آن زمین ها دارد باید ادعای خود را در دستگاه قضا ثابت کنند.

حسینی در ادامه صحبت های خود به اجرای طرح هایی در محور نهاوند-کنگاور، تویسرکان- کنگاور و محور کبودراهنگ اشاره کرد و گفت: ۴ خطه شدن محور ملایر-بروجرد با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی هم اکنون منتظر تخصیص منابع مالی است و برآنیم تا این محور را تا پیش از آغاز فصل کاری به انجام برسانیم.

وی با بیان این که پروژه ۴ خطه شدن محور نهاوند –آورزمان هم اکنون فعال است، گفت: پیمانکار در قطعه یک مسیر راه آهن همدان – ملایر نیز مشغول به کار است و پروژه راه‌آهن همدان – سنندج نیز تا پایان امسال بهره‌برداری می‌شود.

پیش روی طرح جامع شهر همدان، کارشناسی شده و براساس ضوابط

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان در خصوص وضعیت اجرای طرح جامع شهر همدان که حواشی و گلایه های برخی از مسئولین مدیریت شهری همدان را به دنبال دارد، مطرح کرد: شهر همدان یک شهر توریستی بوده و پوشش گیاهی خوبی هم دارد که ریه های شهر است. در طرح جامع تفصیلی ما یک افق چندساله داریم و این طرح کارشناسی شده و برابر با ضوابط و قوانین است.

حسینی با بیان این  که اگر این طرح با قانون مغایرت داشته باشد، در شورای عالی تأیید نمی شود حتی اگر در کمیسیون ماده ۵ نیز به تصویب رسیده باشد، تصریح کرد: همه کارهای صورت گرفته در قالب طرح جامع شهر همدان کارشناسی شده است و در حال انجام است و در صورت پیش روی این طرح به دنبال طرح تفصیلی آن نیز خواهیم بود.

وی با بیان این که مشاور طرح جامع شهری همدان نیز مشاوری بسیار خوب و توانمند است، مطرح کرد: در این طرح افق ۱۰ ساله و سرانه نیاز جمعیتی ۱۰ سال آینده همدان مدنظر قرار گرفته است بدین سان در بخشی از شهر همدان که شرایط برای برج سازی وجود دارد باید آن مکان ها مشخص و در این زمینه در طرح جامع دیده شوند.

وی با تصریح بر این که در قالب این طرح بایستی ظرفیت های زمین های مناسب برای ساخت مسکن همدان در قالب ۱۰ ساله دیده شود، گفت: شاید این مطالعات اِشکالاتی نیز داشته باشد اما کاری کارشناسی و براساس ضوابط قانونی است که در کارگروه مربوطه و سپس در شورای برنامه ریزی استان نیز پیگیری و نسبت به آن اظهار نظر می شود.

این مقام مسئول در بخش صحبت های خود، با بیان این که به دنبال حواشی نیستم و تنها به دنبال این هستم که کارهای مربوطه را به انجام برسانم، خاطرنشان کرد: در زمینه جاده سلامت و بحث های مربوط به کوهستان الوند، حتی نمی دانستم که میدان میشان کجا قرار دارد بدین سان با ماشین به آن منطقه رفتم و سپس حواشی هایی در این زمینه ایجاد شد.

این مقام مسئول در بخش صحبت های خود، با بیان این که به دنبال حواشی نیستم و تنها به دنبال این هستم که کارهای مربوطه را به انجام برسانم، خاطرنشان کرد: در زمینه جاده سلامت و بحث های مربوط به کوهستان الوند، حتی نمی دانستم که میدان میشان کجا قرار دارد بدین سان با ماشین به آن منطقه رفتم و سپس حواشی هایی در این زمینه ایجاد شد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان در این زمینه به نقش راه و شهرسازی در پیش روی پروژه موزه میدان امام همدان نیز اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز وارد کار شدیم و از محل اعتبارات بازافرینی مبلغی را در این پروژه وارد کار کردیم اما حال مطرح می شود که این پروژه به سبب تغییرات پیش رو بنابه نظر وزیر میراث فرهنگی به اعتبار ۷ میلیارد تومانی نیاز دارد.

وی در بخش پایانی این جلسه خاطرنشان کرد: ما برای این پروژه در سال جاری مبلغی را کنار گذاشتیم اما به ما گفتند که این پروژه پول بیشتری را می خواهد و این مبلغ را برای جداره سازی پیاده راه بگذارید و هم اکنون این پروژه ماده ۴۸ شده است.

 

 

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
  • خبرنگار شکیبا کولیوند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.