قلم و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مرتضی احمدی رحمت اظهار کرد: مطابق قانون تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه با مصارف کشاورزی که قبل از پایان سال ۱۳۸۵ حفاری شده و توسط وزارت نیرو شناسایی شده اند، مشروط به داشتن شرایط تعیین شده در قانون، مشمول دریافت مجوز میشوند.
وی در این راستا افزود: در استان همدان چاههای فاقد پروانه مشمول قانون مذکور به دلیل وضعیت ممنوعه و ممنوعه بحرانی دشتها، در صورت داشتن شرایط تصریح شده در قانون، آیین نامه و دستورالعمل مربوطه، مشمول دریافت مجوز حداکثر ۲۵ متر مکعب در شبانهروز میشوند.
مدیر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای همدان ادامه داد: این حجم آب اختصاص یافته به هر چاه و همچنین مجموع حجم تعداد کل اینگونه چاهها اگرچه برای مصارف کشاورزی رقم قابل ملاحظهای نیست و شاید به لحاظ اقتصادی برای مصارف زراعت، مقرون به صرفه نباشد لیکن برای مصارف صنایع وابسته به کشاورزی، حجم قابل ملاحظهای است و می تواند منجر به جهش تولید شود.
احمدی رحمت گفت: در سند راهبردی توسعه استان، توسعه گلخانهها به عنوان یکی از اهداف بخش کشاورزی تصریح شده است. توسعه گلخانهها در اراضی کشاورزی آبی مربوط به چاههای مجاز به دلایل مختلف با استقبال مناسب کشاورزان روبرو نشده است و توسعه گلخانه ها به ویژه مجتمعهای گلخانهای در اراضی غیر آبی نیز با توجه به محدودیت تخصیص آب از یک طرف و نیز فاقد توجیه بودن افزایش سطح زیر کشت از سوی دیگر با موانع بزرگی روبرو است.
وی بیان کرد: حال با درنظر گرفتن پتانسیل چاههای فاقد پروانه مشمول قانون تعیین تکلیف، راهکار مقرون بهصرفه و آسانتر جهت نیل به اهداف سند راهبردی توسعه استان و نیز تحقق جهش تولید، برنامهریزی و ترغیب و تشویق مالکین اینگونه چاهها به سمت ایجاد صنایع وابسته به کشاورزی نظیر گلخانه ها است که به لحاظ زمین و آب فاقد مشکل است و از نظر صرفه و توجیه اقتصادی نیز حجم آب اختصاص یافته مناسب ایجاد طرحهای صنعتی است.
مدیر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای همدان در پایان، افزود: با برنامه ریزی و تحقق این مهم ضمن تحقق تکالیف سند راهبردی توسعه استان در بخش تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه، به تحقق تکالیف مربوط به توسعه کشت گلخانه ای در استان نیز کمک خواهد شد. و لذا این اقدام به طور مضاعف در خدمت سند راهبردی توسعه استان خواهد بود.