stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۵ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 25 December , 2024
  • کد خبر : 172136
  • 10 مهر 1399 - 8:50
2

تولید ماهانه نفت اوپک افزایش یافت

تولید ماهانه نفت اوپک افزایش یافت

طبق یافته های نظرسنجی رویترز، تولید نفت اوپک در سپتامبر برای سومین ماه افزایش پیدا کرده است.

قلم | qalamna.ir :

نظرسنجی رویترز نشان داد اوپک که متشکل از ۱۳ کشور عضو است، در سپتامبر ۲۴.۳۸ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۱۶۰ هزار بشکه در روز بالاتر از آمار بازبینی شده اوت بود.

افزایش عرضه اوپک از اوت و نگرانیها نسبت به آسیب دیدن دوباره تقاضا برای نفت به دلیل افزایش ابتلا به ویروس کرونا، قیمتهای نفت را تحت فشار کاهشی قرار داده و باعث افت ۱۰ درصدی آنها در سپتامبر شده است. اوپک ازسرگیری تولید نفت لیبی را که در ماههای گذشته موفق نشده بود به شکل مستمر ادامه پیدا کند، زیر نظر گرفته است.

لیبی و ایران دو عضو اوپک هستند که از مشارکت در پیمان کاهش تولید اوپک پلاس معاف هستند. این پیمان کمک کرد قیمت نفت از رکورد تاریخی که در آوریل به دلیل شیوع ویروس کرونا و فلج شدن تقاضا به آن سقوط کرده بود، بهبود پیدا کند.

اوپک پلاس از اول مه محدودیت عرضه به میزان ۹.۷ میلیون بشکه در روز معادل ۱۰ درصد از تولید جهانی را آغاز کرد و با توجه به بهبود نسبی تقاضا از اوت، محدودیت عرضه خود را به ۷.۷ میلیون بشکه در روز تسهیل کرد. سهم اوپک از این محدودیت عرضه، ۴.۸۶۸ میلیون بشکه در روز است.

نرخ پایبندی اعضای اوپک به کاهش تولید در سپتامبر ۱۰۱ درصد در مقایسه با ۱۰۰ درصد در اوت بود.

افزایش تولید سپتامبر به معنای آن است که اوپک حدود دو میلیون بشکه در روز بیشتر از آمار ژوئن که پایینترین رکورد تولید این گروه از سال ۱۹۹۱ بود، نفت تولید کرده است.

تولید نفت لیبی پس از پایان محاصره هشت ماهه بنادر و تاسیسات نفتی توسط نیروهای ژنرال خلیفه حفتر، در حال افزایش است و طبق نظرسنجی رویترز، در سپتامبر ۷۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته است.

طبق آمار رهگیری نفتکشها، عرضه نفت ایران هم در سپتامبر ۱۲۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته است.

ونزوئلا که سومین عضو معاف از کاهش تولید اوپک است هم در سپتامبر موفق شد با وجود تحریمهای آمریکا و کاهش مستمر تولید، نفت بیشتری عرضه کند.

در میان سایر اعضای اوپک که در توافق کاهش تولید شرکت دارند، آنگولا در سپتامبر بزرگترین افزایش تولید را داشت که به ۶۰ هزار بشکه در روز رسید.

بزرگترین کاهش تولید مربوط به امارات متحده عربی بود که در اوت بالاتر از سهمش نفت تولید کرده بود. منابع صنعتی اظهار کردند که این کاهش نشان می دهد که امارات متحده عربی افزایش تولید اوت را جبران کرده است.

عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده عضو اوپک است، تولیدش را در ۹ میلیون بشکه در روز ثابت نگه داشت. عراق و نیجریه که در ماههای پیش عملکرد ضعیفی در پایبندی به توافق داشتند، محدودیت تولیدشان را حفظ کرده و پایبندی بالایی نشان دادند. عرضه کویت هم ثابت بود.

نظرسنجی رویترز بر مبنای آمار کشتیرانی ارایه شده از سوی منابع خارجی، آمار رفینیتیو آیکان، اطلاعات شرکتهای رهگیری مانند پترولجستیک و کپلر و اطلاعات فراهم شده از سوی منابع آگاه در شرکتهای نفتی، اوپک و موسسات تحقیقاتی تهیه شده است.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.