یادداشت/ حسین مسکنه: حدود ١۶ ماه است که از انتصاب سردار علی اکبر جاویدان بعنوان فرمانده انتظامی استان کرمانشاه میگذرد، ایشان اصالتاً کرمانشاهی و پیش از این فرماندهی انتظامی استان گلستان را عهده دار بود.
در طی این ١۶ ماه، ابتدا بعنوان یک شهروند و سپس بعنوان یک خبرنگار بر عملکرد ایشان نظاره گر بودیم، و اکنون میتوان گفت که در این مدت ١۶ ماه ایشان توانستند عملکرد خوبی را داشته باشند چراکه در شاخص های همچون کشفیات قاچاق، مواد مخدر و کاهش جرائم و…. اثر گذار بوده اند.
در بعُد دیگر اگر بخواهیم به ایشان نسبت به فرماندهان سابق انتظامی استان نمره دهیم، نمره صد برازنده ایشان است، البته قصد زیرسؤال بردن عمکرد فرماندهان قبلی را نداریم، بلکه سخن بین خوب و خوب تر است.
اما اگر بخواهیم به ایشان در مقایسه با خودشان نمره دهیم، نمره ای در حد ۵٠ را باید داد، چراکه ما توانایی های سردار را دیده ایم و عملکرد خود این فرمانده مردمی باعث شده که انتظارات ما از وی افزایش پیدا کند.
حال اگر بخواهیم به ایشان در مقایسه با دیگر مدیران استانی، بخصوص مدیرانی که ارتباط کاری با انتظامی استان دارند نمره دهیم، به سردار علی اکبر جاویدان و مجموعه نیروی انتظامی باید نمره مظلومیت داد، چراکه این مجموعه درحال بدوش کشیدن وظیفه و بار مسئولیت دیگر ارگان هاست، که در ادامه بیشتر بررسی خواهیم کرد.
در بحث مشکلات فرهنگی، آخرین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان حدود ٩ ماه پیش برگزار شد و حتی اگر برگزار نیز شود، بدلیل محدود شدن در مصوبات و عدم سیاست گذاری درست، دستاوردی ندارد، نتیجه این بی توجهی ایجاد مشکلات فرهنگی در استان میشود و آن دستگاهی که باید این بار را در جامعه بدوش بکشد نیروی انتظامی است.
آخرین جلسه ستاد عفاف و حجاب استان یکسال پیش برگزار شد، نتیجه این بی توجهی آنچه میشود که اکنون در خیابان ها میبینید، و آن دستگاهی که باید آنرا بدوش بکشد و در مقابل بی عفتی قد علم کند نیروی انتظامی است.
نابسامانی در فضای مجازی و ایجاد یک فضای غیرفرهنگی و غیراسلامی که حاصل بی توجهی مسؤلین امر آن است، باعث میشود که نیروی انتظامی به میدان آمده و مجموعه پلیس فتا با صرف ساعت ها وقت جهت رصد، پیگیری، آموزش و مشاوره، این بار را نیز بدوش بکشد.
در بحث اجتماعی که میتوان موضوع مواد مخدر، محرک و داروهای غیرمجاز را مثال زد، بی مسئولیتی دستگاه های همچون علوم پزشکی و بهزیستی و عدم نظارت آنان بر توزیع داروهای که مختص بیمارستان و مراکز ترک اعتیاد است باعث میشود که برخی از این اقلام دارویی مخدر به کف خیابان بیاید و آنوقت باز نیروی انتظامی است که باید این بار را بدوش بکشد.
نابسامانی بازار، احتکار کالا، نوسانات قیمت، قاچاق، وضعیت نامشخص بازار ارز و… موضوع دیگری است که باید توسط پلیس اقتصادی نیروی انتظامی حل شود، و ده ها مورد دیگر که بر دوش نیروی انتظامی افتاده است.
البته قصد نداریم که بگویم نیروی انتظامی هیچ گونه نقشی در این مباحث ندارد و فقط دیگر دستگاه ها مسؤل هستند، خیر، بلکه سخن این است که نیروی انتظامی در قبال این موضوعات، آخرین دستگاهی است که باید وارد عمل شود، سخن این است که قوه قهریه آخرین روش مقابله با این گونه مشکلات است، حرف این است که پیشگیری بهتر از درمان است، اما بی مسولیتی برخی از مسؤلین در قبال این مشکلات باعث شده که اکنون نیروی انتظامی بعنوان خط مقدم مبارزه با این اتفاقات شناخته شود و هیچ گاه دم نزند، لذا دلیل نمره مظلومیت به نیروی انتظامی این است.
اکنون روی سخن بنده با سردار فرمانده محترم انتظامی استان است، سخنم با ایشان این است که تا کی قرار است مهر سکوت بر لب زده و در قبال بی مسولیتی برخی از دستگاه ها سکوت کنند؟ آیا وقت آن نرسیده که ایشان لب گشوده و با بیان حقایق و با بیان بی مسولیتی برخی از مسؤلین تکلیف را مشخص کنند؟
ایجاد اتحاد و همدلی میان مسؤلین خوب است، و شاید سردار برای همین همدلی سکوت پیشه کرده است، اما موارد کوچکی که از صدها مشکلات ذکر شد، حل آن با عزم جدی تمام مسؤلین صورت میگیرد نه تنها نیروی انتظامی، لذا لازم است که سردار جاویدان لب گشوده و با بیان حقایق تکلیف مردم و جامعه را با مسؤلین ناتوان مشخص کند.
بحث و سخن زیاد است که متأسفانه جای آن اینجا نیست، در پایان هفته نیروی انتظامی را بر سبز پوشان سبز قامت تبریک عرض میکنیم و امیدواریم روزی برسد که تمامی مسؤلین در قبال مشکلات جامعه احساس مسؤولیت کنند.