به مناسبت دهم آذرماه سالروز شهادت شهید سیدحسن مدرس و روز مجلس، گزارش اندیشههای حکومتی مدرس توسط مرکز پژوهشهای مجلس تدوین و منتشر شد.
این گزارش که به همت دفتر مطالعات بنیادین حکومتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تهیه شده است، در ۵ فصل تحت عناوین تحولات علمی، سیاسی و اجتماعی، مدرس در پنج دوره قانونگذاری مجلس شورای ملی، اندیشه سیاسی مدرس، اندیشههای حقوقی و پارلمانی مدرس و مدرس و دیگران، به بیان شرححال، اقدامات و اندیشههای این شهید بزرگوار پرداخته است.
بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۷۲ش، دهم آذرماه، سالروز شهادت آیت الله سیدحسن مدرس به عنوان «روز مجلس» نامگذاری شده است. انگیزه اصلی از این نامگذاری، حضور و مبارزات مجاهد و سیاستمدار خستگی ناپذیر شهید مدرس در مجلس شورای ملی علیه استبداد و استعمار بود و یادآور نام و یاد نماینده جاودان ملت است. او کسی بود که با اقدامات و خدمات خود برای همیشه گنجینهای ارزشمند برای تاریخ ایران شده است.
مدرس نه یک شخص و نه یک شخصیت بلکه یک فرهنگ است و در عین حال چشمهای زلال از جریان ناشناخته در تاریخ ایران است؛ لذا با عنایت به شخصیت آن سیاستمدار دینی، مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۲۳ تیرماه ۱۳۷۲ هجری شمسی با تصویب قانونی در قالب ماده واحدهای روز ۱۰ آذرماه، سالروز شهادت آن بزرگوار را بهعنوان روز مجلس نامگذاری کرد.
همچنین همزمان با ۱۰ آذر ماه، کتاب «نقش پارلمان در مبارزه با فساد» نیز توسط مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، چاپ و منتشر شد و در اختیار نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.