متخصص بهداشت صنایع غذایی تاکید کرد: در رابطه با نقش مایعات باید بگویم وقتی کسی به طور زیاد مایعات مصرف می کند و آب می نوشد ترشحات بدن او رقیق می شود و این کمک می کند که برخی از اشکالات بدنی نظیر خلط از بین برود و راحت تر از ریه خارج شود.وی یادآور شد: سازمان بهداشتی جهانی و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های عفونی در آمریکا نیز اعلام کرده اند هیچ نوع مستنداتی در رابطه با انتقال ویروس کرونا از طریق غذا خوردن به هیچ عنوان وجود ندارد.دباغ مقدم در ادامه گفت: مواردی از RNA این ویروس یعنی قسمت ژنوم آن در مدفوع برخی از بیماران مشاهده شده است. اما این را نباید فراموش کرد که RNA ویروس به معنای خود و کل ویروس نیست بنابراین این ویروس در دستگاه گوارش و اسید معده ما از بین می رود. هیچ شواهدی مبنی بر انتقال این بیماری بر اثر مصرف مواد غذایی وجود ندارد. به نظر من همان بحث همه گیر شدن ویروس کرونا در اثر خوردن سوپ خفاش هم فرضیه ای نادرست بود. این ادعا اثبات نشد.وی با تاکید بر اینکه هیچ مستنداتی مبنی بر انتقال ویروس از غذا خوردن وجود ندارد افزود: این ویروس به عنوان یک ویروس food board و یا همان «انتقال ویروس در غذا» طبقه بندی نمی شود. کرونا با دراپلت یا همان ریز قطرات تنفسی منتقل می شود.
متخصص بهداشت صنایع غذایی ادامه داد: نگرانی دیگری هم در رابطه با نوع بسته بندی غذا وجود دارد و یا به اصطلاح به دستمالی کردن غذا، میوه و بسته بندی آنها مربوط می شود. به عنوان مثال من دست آلوده به ویروس کرونا دارم و با این دست در میوه فروشی ، میوه ها را لمس می کنم. حالا مثلا نفر بعدی می آید و همان میوه را لمس می کند و دستش آلوده می شود. در ادامه اگر او دست خود را به دهان و بینی اش بزند احتمال مبتلا شدن او وجود دارد.دباغ مقدم اظهار داشت: البته سازمان جهانی بهداشت و سازمان پیشگیری و کنترل بیماری های آمریکا نیز احتمال انتقال این چنینی را بسیار بسیار کم تلقی می کنند. در واقع به عنوان راه عمده انتقال تلقی نمی شود.وی گفت: ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن ارتباط چندانی با تغذیه ندارد و بیشتر بر سبک زندگی افراد مربوط است. خستگی های مزمن، کم خوابی ها، استرس های محیطی و یا سرما و گرمای شدید در این میان نقش عمده ای دارند. در واقع مجموعه عواملی باعث می شوند از غده فوق کلیوی ما کورتی زون استروئیدها ترشح شود. این کورتی زون استروئیدها باعث سرکوب سیستم ایمنی ما می شوند بنابراین غذایی که به طور کلی سیستم ایمنی ما را از کار بیندازد و یا برعکس آن را تقویت کند وجود ندارد. البته شاید مصرف زیاد شیرینیجات باعث شود تا سیستم ایمنی بدن دچار نقص شود.
این متخصص غذیه بیان داشت: البته مواد غذایی و منابع مختلفی وجود دارند که سیستم ایمنی ما را تقویت می کنند نظیر ویتامین C و زینک، روی و … . البته ویتامین D هم تاثیر دارد. در مطالعات جدیدتر بر روی مصرف ویتامین C و زینک و ویتامین D تاکید می کنند. استفاده از این منابع می تواند به مقابله بدن با کرونا کمک کند.
ما اصطلاحی به معنای «هایپرویتامینو» داریم. این بدان معنا است که مصرف بیش از حد وی گفت: ویتامین ها می تواند باعث بروز بیماری هایی شود. این هایپرویتامینو بیشتر به ویتامین های محلول در چربی مربوط می شود مثل A، D و K صدق می کند. مصرف بیش از اندازه اینها منجر به مسمویت کلیوی می انجامد. مصرف بیش از اندازه هر چیزی مشکل است به خصوص مکمل ها و داروها. ویتامین ها و داروها نباید خودسرانه مصرف شوند. بسیاری از مکمل ها نسخه نیازی ندارند اما به هر حال برای مصرف آنها باید متخصص مشورت داشت.وی افزود: ویتامین ها نقش پیشگیرانه دارند نه اینکه فرد وقتی مبتلا به کرونا شد بیاید برای بهبود ویتامین D مصرف کند. این ویتامین نقش درمانی ندارد و فقط برای پیشگیری است. برای اینکه سیستم ایمنی به طور عمومی درمان شود باید آن را مصرف کنیم. اگر سیستم ایمنی ما تقویت شود در برابر همه ویروس ها و باکتری و سایر عوامل بیماری زا مقاومت می کند از جمله بیماری کرونا.دباغ مقدم در پایان گفت: اغلب اطلاعاتی که در شبکه های اجتماعی ارائه می شود غیرعلمی هستند و مردم نباید چندان به آنها توجه کنند، مگر شبکه های اجتماعی که سازمان های معتبر مثل سازمان بهداشت جهانی و یا وزارت بهداشت آنها را مدیریت می کنند. آنقدر در رابطه با کرونا اطلاعات نادرست درباره تغذیه و پیشگیری به مردم ارائه می شود که واقعا گیج کننده است.