سرویس ترجمه ، سویهای از ویروس کرونا که ویروس کرونای سندروم حاد اسهال خوکی (SADS-CoV) نام دارد، گلههای خوکی را در کشور چین آلوده کرده است. این ویروس برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ کشف شده است و این قابلیت را دارد که به انسانها منتقل شود. با وجود اینکه هنوز این ویروس انسانها را مبتلا نکرده است، اما مردم جهان باید از احتمال شیوع آن آگاهی داشته باشند.
شیوع ویروس SADS-CoV در ابتدا از خفاشها نشات گرفته است و سپس گلههای خوک را در سراسر چین مبتلا کرده است. این ویروس از خانواده بتا کرونا ویروس SARS-CoV-2 است و باعث بروز بیماری کرونا در بین انسانها میشود. SADS-CoV یک آلفا کرونا ویروس محسوب میشود که باعث بروز علائمی مانند اسهال و استفراغ در میان خوکها شده است، حتی بسیاری از خوکها در اثر ابتلا به این نوع ویروس مردهاند.
نتایج آزمایشات انجام شده توسط پژوهشگران نشان میدهد که ویروس SADS-CoV در کبد، روده و سلولهای تنفسی انسان تکثیر پیدا کرده و فرد را آلوده میکند. با وجود اینکه بسیاری از محققان بر پتانسیل ظهور بتاویروسها مانند ویروسهای سارس و مرس تمرکز کردهاند، اما آگاهی یافتن از بروز آلفا کروناویروسها نیز به همان اندازه اهمیت دارد، زیرا این ویروس میتواند سلامت انسان را تهدید کند و از فردی به فرد دیگر منتقل شود.
گروهی از محققان به منظور بررسی میزان انتقال ویروس SADS-CoV مطالعه جدیدی انجام دادند. آنها برای نیل بدین هدف، چندین نوع سلول را با یک نوع مصنوعی از ویروس SADS-CoV آلوده کردند. نتایج بررسیها نشان میدهد که طیف وسیعی از سلولهای پستانداران مانند سلولهای ریه و روده انسان در معرض عفونت قرار گرفتند. ویروس SADS-CoV بر خلاف ویروس SARS-CoV-2 که ابتدا سلولهای ریه را درگیر میکند، بیشتر در سلولهای روده تکثیر پیدا میکند. محققان معتقد هستند که ایمنی جمعی مانع از آلوده شدن انسان به بسیاری از ویروسهای کرونایی موجود در حیوانات میشود، اما نتایج آزمایشات جدید نشان میدهد که انسانها در برابر ویروس SADS-CoV ایمن نیستند.
به گفته پژوهشگران، ویروس SADS-CoV از کروناویروسهای خفاش به نام HKU2 که یک گروه ناهمگن از ویروسها هستند و میتوانند در سراسر دنیا شیوع پیدا کنند نشات گرفته است. پیشبینی اینکه این ویروس یا سویه مرتبط با HKU2 میتواند باعث آلوده شدن جوامع انسانی شود غیرممکن است، البته وجود طیف وسیعی از میزبانهای ویروس SADS-CoV که قادر است در سلولهای اولیه ریه و روده انسان تکثیر پیدا کند نشان میدهد احتمال آلوده شدن انسان و حیوان به این نوع ویروس در آینده وجود دارد.
محققان با بررسی درمان آزمایشگاهی بیماری ناشی از ویروس SADS-CoV به این نتیجه رسیدند که داروی ضد ویروس رمدسیویر (remdesivir) میتواند به عنوان یک روش درمانی موثر برای افراد آلوده به این ویروس محسوب شود. در حال حاضر از این دارو برای درمان بیماری ناشی از ویروس کووید -۱۹ در بین انسانها استفاده میشود. البته به منظور تایید اثر این دارو باید مطالعات بیشتری روی حیوانات و انسانها انجام شود.
پژوهشگران معتقد هستند که خوکها و افرادی که در مزارع خوکها مشغول فعالیت هستند باید به طور مستمر و منظم برای نشانههای SADS-CoV تحت نظارت قرار بگیرند تا از شیوع این بیماری و خسارتهای اقتصادی وارد شده آن جلوگیری شود. علاوه بر این جدا کردن به موقع خوکهای آلوده به این ویروس مانع گسترش بیماری و آلوده شدن خوکهای دیگر میشود. در صورتی که واکسن این بیماری تولید شود میتوان مانع ظهور آن در بین جوامع انسانی شد.