stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳ Wednesday, 27 November , 2024
  • کد خبر : 183205
  • 10 آبان 1399 - 6:19
5

غم نان بود، درد جان هم آمد!

غم نان بود، درد جان هم آمد!

آنان مشکلات زیادی داشتند، حساب و کتاب زندگی به سختی جور می‌شد تا اینکه سایه سیاه کرونا اوضاع را بدتر و مشکلات را چند برابر کرد.

قلم | qalamna.ir :

خبرنگار ، از صبحگاهان تا شامگاه، بی وقفه به هر خیابان و کوچه سرک می‌کشند، وقتی فردی را کنار راه می‌بینند آهسته کنارش می‌روند و با چند بوق از او سوال می‌کنند که آیا قصد سوار شدن دارد؟ دردسر یک لقمه نان حلال انگار برای آن‌ها بیشتر است، اما چاره چیست، باید چرخ زندگی بچرخد.

با وجود همه این مشکلات رانندگان تاکسی صبح‌ها زودتر از مسافران در گوشه و کنار میدان‌ها و ایستگاه‌ها سر کارشان حاضرند؛ اما این روزها سایه سیاه کرونا اوضاع را بدتر کرده، گاه به بن‌بست می‌خورند و گاه در کنج عزلت با همکارانشان درد و دل می‌کنند. حال و روز رانندگان اتوبوس و مینی‌بوس هم بهتر از آن‌ها نیست. شاید نتوان دقیقاً گفت اوضاع کدام شهر بهتر یا بدتر است، اما شهرهای شمالی همواره در لیست سیاه بوده‌اند.

وقتی خرج و دخل با هم نمی‌خواند

یوسف امینی، راننده تاکسی اهل ساری است، می‌گوید: ما ‏هم دوست داریم بهداشت را رعایت کنیم، ما هم به سلامتی خود علاقه داریم، اما قیمت ماسک در روزهای اوج کرونا به سه تا پنج هزار تومان ‏رسید، روزانه سه عدد ماسک باید استفاده کنیم، از طرفی هزینه مواد بهداشتی خانواده هم هست، محلول‌های ضدعفونی کننده حداکثر یک هفته در خودرو دوام می‌آورد، خوب با این وضع کار و درآمد، این هزینه‌ها چگونه قابل جبران است؟

او با بیان اینکه برخی رانندگان حتی بیمه هم ندارند و در صورت بیمار شدن باید هزینه‌های زیادی در بیمارستان ‏پرداخت کنند، تاکید می‌کند: رانندگان تاکسی و ون نمی‌توانند حتی هزینه تست‌های ساده کرونا هم پرداخت کنند.

رضا جباری راننده تاکسی اهل آمل هم با گلایه از اوضاع ناگوار این روزها، است، می‌گوید: این اقلام باید به صورت ارزان در خودروهای عمومی قرار گیرند تا از بیماری جلوگیری کنیم، بسیاری از همکاران ‏من نمی‌توانند برای خرید اقلام بهداشتی هزینه کنند.

در حد توان ماسک و محلول توزیع می‌کنیم

فرهاد حسینی، رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری ساری در گفت وگو با خبرنگار با اشاره به عملکرد هفت ماه ‏این سازمان در دوران شیوع بیماری کرونا، می‌گوید: از طرف این این سازمان از ابتدای شیوع بیماری و ابلاغ دستورالعمل‌های ‏بهداشتی در چندین مرحله انواع مواد ضد عفونی کننده و ماسک بین رانندگان تاکسی و ناوگان حمل ‏و نقل درون شهری توزیع شده است.‏

او با بیان اینکه با هماهنگی ستاد مبارزه با کرونا بروشورهایی حاوی ضوابط جدید تردد مسافران و فعالیت تاکسی‌های شهری توزیع و پشت شیشه‌های خودرو و در ۳۸ ایستگاه نصب شد.

رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری ساری می‌افزاید: بر اساس ضوابط ابلاغ شده ‏رانندگان مجازند تنها سه سرنشین آن هم با رعایت فاصله‌گذاری و سایر پروتکل‌های بهداشتی سوار کنند.

حسینی با بیان اینکه خودروهای ون نیز با وجود ۱۱ صندلی اجازه سوار کردن شش یا هفت مسافر را دارند و سوار کردن بیشتر از این تعداد مشمول جریمه می‌شود، اظهار می‌کند: فعالیت اتوبوس‌های شهری و مینی بوس‌ها نیز در ابتدای شیوع بیماری سه ماه ممنوع شد و پس از آن رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی در آن‌ها الزامی شد.

او اضافه می‌کند: در شهر ساری سه هزار و شش دستگاه تاکسی، ۱۰۵ دستگاه ون و ۵۶ دستگاه مینی بوس و اتوبوس در خطوط متعدد به حمل و نقل ‏مسافران مشغول هستند و طبیعتاً مدیریت این حجم از فعالیت ناوگان حمل و نقل عمومی در این شرایط مستلزم برنامه‌ریزی دقیق است.

مرگ یک راننده مشکوک به کرونا

رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری ساری با بیان اینکه رانندگان تاکسی از مشاغل پر خطر در ایام شیوع پاندمی کرونا هستند، عنوان می‌کند: به غیر از یک مورد فوت مشکوک به کرونا ‏آن هم در اوایل شیوع بیماری تا به حال گزارش دیگری در این مورد نداشتیم.‏

حسینی خاطرنشان می‌کند: سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری ساری تا ریشه کن شدن کامل این بیماری طبق پروتکل‌های بهداشتی و بر اساس دستورالعمل‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا عمل و با هرگونه تخلف برخورد می‌کند.‏

جریمه رانندگان متخلف

محمدعلی سبزه‌علی‌پور، رئیس سازمان تاکسیرانی شهرداری آمل نیز تصریح می‌کند: از ابتدای شیوع ‏کرونا تاکنون ۲۲ هزار عدد ماسک و ۱۲ هزار جفت دستکش میان رانندگان تاکسی و مسافران آن‌ها توزیع ‏شده است.

او با بیان اینکه تا ابتدای مهرماه آمار توزیع این اقلام به صورت روزانه به فرمانداری ‏و شهرداری آمل اعلام می‌شد، می‌گوید: سازمان حمل و نقل شهرداری آمل یک مخزن هزار لیتری ‏ضدعفونی کننده در میدان ۱۷ شهریور تعبیه کرده که مسافران، رانندگان تاکسی و شهروندان می‌توانستند به صورت رایگان از املاح ضدعفونی آن استفاده کنند.‏

رئیس سازمان تاکسیرانی شهرداری آمل با بیان اینکه در حال حاضر تنها استفاده از ماسک برای رانندگان تاکسی الزامی است، خاطرنشان می‌کند: مسافران و رانندگان تاکسی حتماً باید از ماسک استفاده کنند وگرنه جریمه می‌شوند.

حذف یک مسافر و افزایش کرایه

سبزه‌علی‌پور یادآور می‌شود: ستاد کرونای شهرستان آمل به منظور حفظ سلامتی و معیشت فعالان حوزه حمل ‏و نقل عمومی، اقدام به حذف یک مسافر و افزایش کرایه رانندگان تاکسی کرده است.

او ادامه می‌دهد: تسهیلات دو و ‏شش میلیون تومانی در اختیار رانندگان تاکسی قرار داده شده تا اندکی از خسارات ناشی از شیوع کرونا جبران شود.‌

هشتگ: , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.