stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۸ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 28 November , 2024
  • کد خبر : 183234
  • 10 آبان 1399 - 9:20
2

قدردانی از جوامع و شهرها

قدردانی از جوامع و شهرها

پس از اکسپو بین‌المللی شانگهای ۲۰۱۰، مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامه ۶۸.۲۳۹ در بیست و هفتم دسامبر سال ۲۰۱۳، سی و یکم ماه اکتبر هر سال را به عنوان روز جهانی شهرها معرفی کرد.

قلم | qalamna.ir :

سرویس ترجمه ، مهم‌ترین هدف تعیین روز جهانی شهرها، توسعه منافع جهانی در زمینه شهرسازی، تقویت همکاری بین‌المللی برای برطرف نمودن چالش‌های موجود در شهرنشینی و در نهایت، ایجاد توسعه پایدار شهری است. بیش از ۵۰ درصد جمعیت جهان در شهرها سکونت دارند و پیش‌بینی شده است تا سال ۲۰۵۰، سه میلیارد نفر دیگر نیز برای همیشه به مناطق شهری مهاجرت کنند. سیستم سازمان ملل، به خصوص برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد، نهادهای بین‌المللی مربوطه، جامعه مدنی و تمام ذی‌نفعان روز جهانی شهرها را بسیار باارزش می‌دانند و تلاش می‌کنند در این روز، اطلاعات بیشتری در مورد توسعه شهری کسب کنند.

شهرها میزبان بیش از ۸۰ درصد تولید ناخالص داخلی جهان و مکان‌هایی با فرصت‌های اقتصادی هستند، با این حال، یک چهارم شهرنشینان در زاغه‌ها سکونت دارند. بسیاری از شهرهای جهان، به خصوص در کشورهای در حال توسعه، از امکانات لازم برای مقابله با بحران‌هایی نظیر پاندمی کووید -۱۹ برخوردار نیستند و در مواجهه با چنین شرایطی، مشکلات بی‌شماری را تجربه می‌کنند. از سوی دیگر، بخش اعظم اقتصاد غیر رسمی جهان در شهرها صورت می‌گیرد و بیش از ۵۰ درصد کارکنان جهان در شهرها سکونت دارند. با این وجود، بحران کرونا، کارکنان بخش غیررسمی را به بدترین شکل ممکن تحت تأثیر قرار داده و قرنطینه‌ها لطمه‌های جبران‌ناپذیری به معیشت این افراد وارد کرده است. این در حالی اتفاق می‌افتد که بیش از چهار میلیارد نفر از مردم جهان، بدون هیچ‌گونه حمایت اجتماعی در تلاشند خود را از اثرات اقتصادی و سلامت ناشی از کووید -۱۹ نجات دهند.

خبر خوش اینکه، پاندمی کووید -۱۹ نشان داد که شهرها در رویارویی با بحران‌ها می‌توانند شرایط رضایت‌بخشی را نیز تجربه کنند؛ به عنوان مثال، در دهلی نو، سطح دی اکسید نیتروژن در پی قرنطینه‌های اعمال شده برای مهار کرونا، بیش از ۷۰ درصد کاهش یافت. در واقع، شهرها از قابلیت کافی برای تغییرات هوشمند آب و هوایی برخوردار هستند و مدیران شهری می‌توانند با استفاده از تدابیر سنجیده، هوایی پاک، کربن صفر و توسعه پایدار را برای شهر و شهروندان به ارمغان آورند.

محققان پیش‌بینی کرده‌اند که تا سال ۲۰۳۰، در پی تغییرات آب و هوایی، بیش از ۱۰۰ میلیون نفر از جمعیت جهان، به فقرای قبلی اضافه شود. مناطق ساحلی، طی چند دهه آینده، به طور ویژه‌ای نسبت به امواج طوفانی و افزایش سطح دریاها آسیب‌پذیر خواهند بود و خسارت‌های مالی زیادی را متحمل شوند.

شهرهای بهتر، موضوع عمومی روز جهانی شهرها را تشکیل می‌دهد، با این حال، هر سال یک موضوع اصلی جدید نیز در راستای پیشرفت شهرسازی و چالش‌های ناشی از شهرنشینی مورد بحث قرار می‌گیرد. قدردانی از جوامع و شهرها، موضوع اصلی روز جهانی شهرها در سال ۲۰۲۰ باشد.

شیوع بیماری کووید -۱۹ زندگی شهری را به طور قابل توجهی تغییر و نشان داده است که جوامع محلی نقش مهمی در ایمنی مردم و حفظ بعضی از فعالیت‌های اقتصادی ایفا می‌کنند. افزایش ارزش جامعه، اقدامات داوطلبانه محلی و مردمی در محله‌های زندگی خود و همچنین جنبش‌های اجتماعی برای مقابله با فقر، تبعیض‌های دولتی و نژادی را نیز در بر می‌گیرد. در مناطق فقیرنشین، جوامع داوطلب به طور ویژه‌ای در تلاشند زمینه‌های لازم برای دور کاری و آموزش در خانه را برای فقرا فراهم آورند و برابری شهری را افزایش دهند.

گزارش اخیر برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد از شهرهای جهان بر مشارکت‌سازی تمام ذی‌نفعان نظیر جوامع محلی برای پیشبرد شهرهای پایدار تاکید کرده و شهرنشینان را به عنوان عاملان بسیار مهم مبارزه با ویروس کرونا معرفی کرده است. سیاست گذاران و مدیران شهری باید به طور نظام‌مند و استراتژیک جوامع را در طراحی شهری، پیاده‌سازی پروژه‌ها و نظارت بر آن‌ها برای ایجاد شهرهایی بهتر در آینده سهیم کنند.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.