ناصر چمنی در گفت وگو با ایسنا در ارزیابی وضعیت اقتصاد و بازار کار ایران با مشخص شدن نتایج انتخابات آمریکا و روی کار آمدن دموکراتها گفت: اقتصاد ما از تحولات خارجی تاثیرپذیر است و اینطور نیست که بگوییم انتخابات کشوری مثل آمریکا ربطی به اقتصاد ما ندارد چون با کوچکترین تغییر و نوسان در نرخ دلار و ارز بازارهای داخلی و شاخص های اقتصادی ما تحت تاثیر قرار میگیرد ولی آرزوی ما این است که به ثبات اقتصادی برسیم و به سیاستهای اقتصادی خودمان متکی باشیم تا در سایه ثبات مردم به آرامش برسند.
وی با بیان اینکه بخشی از تولیدکنندگان تحت تاثیر فشارهای اقتصادی لطمه دیدند و در تامین مواد اولیه دچار مشکل شدند، ادامه داد: وقتی مقام معظم رهبری بر تولید ملی تاکید دارند یعنی به سمت و سویی برویم که هر چه تولید می کنیم متعلق به خودمان باشد و برای حتی یک قطعه دست نیاز به سوی بیگانگان دراز نکنیم. اگر از خودروی ملی حرف می زنیم همه قطعات آن را خودمان تولید کنیم که تحریم نتواند صنعت خودروسازی را نشانه بگیرد و در بازار داخلی تاثیر بگذارد.
کاهش قیمتها با ریزش دلار باید اتفاق بیفتد
به گفته رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران، نتایج انتخابات آمریکا بر بازار اشتغال کشور هم تاثیراتی خواهد داشت. چمنی در عین حال با اشاره به ریزش قیمتها در بسیاری از بازارهای داخلی گفت: وقتی دلار از مرز ۳۱ هزار تومان به ۲۲ هزار تومان می رسد و ۹ هزار تومان کاهش می یابد باید تاثیر این کاهش ۹ هزار تومانی را در بازار ببینیم و قیمت کالاها روند نزولی خود را طی کند در غیر این صورت در ذهن من شهروند این تصور به وجود می آید که چرا وقتی قیمتها سرسام آور بالا می رفت دلیل آن را به نوسان نرخ ارز گره می زدیم و حالا که دلار پایین آمده هیچ اتفاقی نیفتاده است لذا مشکل را در سوء مدیریت می بینم که اجازه نمی دهد کاهش دلار تاثیر خود را بر اقتصاد بگذارد.
از اداره کشور با دلارهای نفتی دست برداریم!
وی بااشاره به وجود معادن، منابع خدادادی و شرایط اقلیمی و آب و هوایی کشورمان، اظهار کرد: کشوری که در تولید و صادرات زعفران، خشکبار و محصولات کشاورزی سرآمد است، جشن خودکفایی گندم می گیرد، بخش اعظمی از تولید فولاد را خودش انجام می دهد و مصالح ساختمانی تولید و صادرات می کند نباید سیاستهای اقتصادی اش به آمریکا و دلار آمریکایی وابسته باشد. بیش از ۴۰ سال وابسته به صادرات نفت بودیم در حالی که کشورهای آسیای میانه، ژاپن، مالزی و سنگاپور بدون نفت اقتصاد خود را اداره کردند و به پیشرفت رسیدند؛ بنابر این باید از وابستگی به نفت و اداره کردن ممکلت با دلارهای نفتی رها شویم و با فاصله از اقتصاد نفتی به سمت اقتصاد تولیدمحور و دانش بنیان حرکت کنیم.
رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران در پایان با اشاره به اظهارات بایدن مبنی بر بازگشت به برجام گفت: انتظار داریم دموکراتها به تعهداتشان عمل کنند و منافع کشور و مردم حفظ شود. ترامپ پدیده ای بود که ختم به خیر شد. دنبال جنگ و تنش بود و خصومت شدیدی با کشورمان داشت امیدواریم چنین پدیده ای دیگر تکرار نشود.
انتهای پیام