حدود دو ماه پیش که اتاق اصناف ایران اعلام کرده بود بر اساس بررسی های میدانی قیمتهای غیر واقعی و گرانتر از نرخ واقعی بر بستهبندی برخی اقلام حبوبات در فروشگاههای زنجیرهای درج شده، امیرخسرو فخریان، رئیس اتحادیه فروشگاههای زنجیرهای، گفته بود که قیمت مصرف کننده روی کالاها درج شده و بیشتر آنها در کل کشور قیمت مشخصی دارند؛ بنابراین امکان اینکه قیمت بالاتر روی کالا درج شود و بعد در فروشگاههای زنجیرهای به آنها تخفیف داده شود اصلا وجود ندارد، چرا که هیچ کالایی مختص فروشگاه زنجیرهای تولید نمیشود. حتی اگر قیمت متفاوتی هم درج شود مردم متوجه میشوند و خرید نمیکنند.
او همچنین درباره اساس ارائه تخفیفها گفته بود که فروشگاههای زنجیرهای برای ارائه تخفیف، قیمت خرید خود را در نظر میگیرند و کاری به قیمت مصرف کننده ندارند؛ بهطوریکه با در نظر گرفتن ۱۰ تا ۱۲ درصد هزینههای فروشگاهی و یک تا دو درصد سود، روی کالاها تخفیفاتی در نظر میگیرند که ممکن است این تخفیف به ۴۰ درصد هم برسد. به عبارت دیگر میزان تخفیف بستگی به این دارد که قیمت مصرفکننده چقدر درست باشد و در نظر گرفتن ۴۰ درصد تخفیف در فروشگاه زنجیرهای یعنی قیمت مصرفکننده آن قیمت درستی نیست.
اما اخیرا محمدعلی اسفنانی، معاون سازمان تعزیرات حکومتی، در یک برنامه تلویزیونی از زد و بند فروشگاه های زنجیره ای با شرکت های بسته بندی خبر داده و گفته که در این زمینه سه نوع تخلف در این فروشگاه ها صورت می گیرد؛ به طوریکه در مواردی فروشگاه های زنجیره ای کالایی که از تولیدکننده میخرند را با عناوین مختلف مثل بسته بندی و عناوین دیگری که در این فروشگاه ها در نظر گرفته میشود، تا دو برابر قیمت خریداری شده، می فروشند.
به گفته وی همچنین در بخش حبوبات برخی از شرکت های بسته بندی، حبوبات درجه ۲ و ۳ را به نام درجه یک و اعلاء به فروش میرسانند. بعضاً هم دیده میشود که فروشگاه های زنجیره ای با همکاری و زد و بند با شرکت بسته بندی کننده و یا تولید کننده، قیمت روی کالا را بالاتر ثبت میکنند و علاوه بر اینکه منت تخفیف بر خریدار می گذارند، گرانتر از قیمت واقعی هم میفروشند.
انتهای پیام