از سوی دیگر گروهی از کارشناسان اداره اطلاعات جنایی با هدایت مستقیم سرهنگ جواد شفیع زاده (رئیس پلیس آگاهی خراسان رضوی) ابتدا در شاخه ای دیگر از این عملیات محرمانه به رصدهای اطلاعاتی پرداختند تا این که مشخص شد خط تلفنی که پیامک از آن ارسال شده متعلق به جوانی است که در یزد سکونت دارد. با این حال کارآگاهان پلیس آگاهی دقایقی بعد و با استفاده از تجهیزات نوین و فناوری های پیشرفته پلیسی موفق شدند مکان حضور گروگان را در خیابان عنصری مشهد شناسایی کنند.بنابر گزارش خراسان، با توجه به حساسیت ماجرا، کارآگاهان دایره مبارزه با گروگان گیری، مراتب را به قاضی سلطانی (معاون دادستان مرکز خراسان رضوی) اطلاع دادند و این گونه با کسب مجوزهای قضایی و راهنمایی های مقام قضایی، عملیات ضربتی به سرپرستی سرهنگ بهرامزاده (رئیس اداره جنایی آگاهی) با محاصره یک ساختمان دو طبقه در خیابان عنصری وارد مرحله جدیدی شد.
کارآگاهان با بررسی های میدانی و تحقیقات غیرمحسوس به سرنخ هایی دست یافتند که نشان می داد تعداد زیادی از جوانان دراین مکان حضور دارند و احتمال می رود افراد دیگری نیز درگیر ماجرای گروگان گیری شده باشند بنابراین کارآگاهان با اتخاذ تدابیر امنیتی و رعایت کامل موارد ایمنی وارد عمل شدند و به طور غافلگیرانه همه افراد حاضر در این منزل را به گونه ای زمین گیر کردند که حدود ۱۹ نفر در یک اتاق جمع شده بودند.
در بازرسی از این مکان مقادیر زیادی جزوه آموزشی شرکت های هرمی، لپ تاپ و همچنین ابزارها و تجهیزات دیگر، کشف و ضبط شد. تحقیقات پلیس در این باره بیانگر آن بود که سرکردگان یک شرکت هرمی جوانان جویای کار را از شهرهای مختلف کشور به مشهد می کشاندند و سپس با وعده و وعیدهای پوچ یک شبه پولدار شدن، تلاش می کردند آن ها را در شرکت های هرمی عضو کنند.آنان همچنین گوشی های تلفن طعمه های خودشان را نیز ضبط می کردند و فقط هنگام تماس با اعضای خانواده یا دیگر دوستان شان به منظور ارسال پول، آن هم به مدت کوتاهی در اختیارشان می گذاشتند. فردی که پیامک مخفیانه او به پلیس ۱۱۰ تهران بزرگ، موجب لو رفتن مکان این شرکت هرمی شده بود درباره این ماجرا گفت: وقتی از شهرستان وارد مشهد شدم، اصلا نفهمیدم مرا به کجا آوردند. وقتی هم متوجه شدم که مرا گروگان گرفته اند، کاری از دستم ساخته نبود چون چند نگهبان گذاشته بودند و فقط زمانی که از سرویس بهداشتی استفاده می کردیم کسی بالای سرمان نبود!
آن ها مرا که به امید استخدام به مشهد آمده بودم، مجبور می کردند با خانواده ام تماس بگیرم تا ۵۰ میلیون تومان به حسابم واریز کنند وگرنه جان سالم به در نمی برم! این بود که وحشت زده و با ترفندی خاص گوشی تلفن را با خودم به سرویس بهداشتی بردم و چون پیامک پلیس تهران را حفظ بودم، با ناامیدی پیامکی را ارسال و سپس متن آن را از داخل گوشی حذف کردم اما طولی نکشید که کارآگاهان پلیس آگاهی وارد ساختمان شدند و همه ما را نجات دادند.این طعمه شکارچیان شرکت های هرمی همچنین گفت: آن ها طوری برنامه ریزی کرده بودند که چند ساعت کلاس می گذاشتند و جزواتی را برای مطالعه به ما می دادند. از ما می خواستند وقتی با نزدیکانمان تماس می گیریم چنین وانمود کنیم که در مشهد استخدام شده ایم اما اکنون کمی مشکلات مالی داریم تا خانواده ها پول های میلیونی را به حسابمان واریز کنند و …براساس این گزارش، تحقیقات گسترده کارآگاهان با دستورات قضایی در اداره جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی خراسان رضوی برای روشن شدن زوایا و ابعاد دیگر این ماجرا همچنان ادامه دارد.