سید جواد ساداتی نژاد در حاشیه بازدید از سدالغدیر ساوه در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به اینکه ارز ترجیحی از سم و کود و به عبارتی از نهاده های کشاورزی حذف شد چالش بزرگی برای کشاورزان ایجاد شد و هزینه کشاورزی بالا رفت.
وی افزود: به دلیل اینکه محصولات استراتژیک توسط دولت خرید تضمینی می شود، طبیعتا در این شرایط این محصولات بیشترین آسیب را می بینند و قیمتی که دولت برای خرید این محصولات تعیین می کند در این شرایط بسیار اهمیت دارد. اگر این قیمت اقتصادی نباشد کشاورزان با هزینه هایی که در حوزه خرید کود و سم متحمل می شوند لاجرم اقدام به کشت نمی کنند.
ساداتی نژاد گفت: در این شرایط در حوزه محصولاتی مثل دانه های روغنی و گندم دچار خسران می شویم چراکه کشاورز به سمت کشت دیگر محصولات می رود، لذا مجلس در اقدامی مهم قانون قیمت تضمینی محصولات کشاورزی را اصلاح کرد که هفته گذشته توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و انتظار می رود با اینکار یک جهش بزرگ در تولید داخل اتفاق بیفتد.
وی افزود: قیمتی که دولت قبل از تصویب این قانون برای گندم اعلام کرده بود ۲۵۰۰ تومان بود که بدلیل شروع این فرایند این قیمت را به چهار هزار تومان افزایش داد و از وزیر جهاد کشاورزی انتظار می رود با تشکیل شورای قیمت گذاری که در این قانون اصلاح شد بتواند قیمت جدید امسال را برای محصولاتی مثل گندم و دانه های روغنی تعیین کند.
ساداتی نژاد با بیان اینکه در حال حاضر کشور با مشکل نهاده های دامی مواجه است و ما متاسفانه تنها ۲۰ درصد نهاده های دامی را در داخل تولید می کنیم و ۸۰ درصد مابقی از محل واردات تامین می شود، در حالی که توان تولید ۵۰ درصد این نهاده ها را در داخل کشور داریم، افزود: این اقدام مجلس باعث می شود قیمت دانه های روغنی افزایش یابد. این دانه ها در حال حاضر حدود ۷ هزار تومان است در حالی که واردات به کشور حدود ۱۳ هزار تومن است و انتظار اینست که دولت دانه های روغنی مثل سویا و کلزا را با قیمت مناسب خریداری کند تا کشاورزان نسبت به تولید این محصولات اقدام کنند.
وی ابراز امیدواری کرد که در سال های آینده با تغییر این قانون و سیاستگزاری بسیار خوبی که وزارت جهاد کشاورزی انجام می دهد، شاهد رونق تولید محصولات استراتژیک در داخل کشور باشیم.
ساداتی نژاد در خصوص کود نیز گفت: با توجه به اینکه کود کشاورزی ارز ترجیحی دریافت نمی کند، اقدام یاد شده توسط مجلس در خصوص قیمت خرید تضمینی به نوعی اقدامی جبرانی در بخش کود نیز محسوب می شود به این معنا که با توجه به اینکه کود، ارز ترجیحی نمی گیرد، اگر قیمت خرید محصول به درستی تعیین شود، لازم نیست قیمت کود تغییر پیدا کند.
انتهای پیام