stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۸ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 28 November , 2024
  • کد خبر : 205509
  • 23 آذر 1399 - 12:13
6

حضور۲۴۲ لژیونر ایرانی درلیگ‌های فوتبال

قلم | qalamna.ir :
گروه ورزشی: در فصل جاری فوتبال باشگاهی در جهان، ۲۴۲ فوتبالیست‌ ایرانی در ۳۴ کشور خارجی و نیز ۹۸۴ فوتبالیست‌ آلمانی در ۵۶ لیگ‌ برون‌مرزی فعال هستند. از لیگ فوتبال تایوان گرفته تا لیگ عمان و لیگ برتر انگلیس.
آمار لژیونرهای فوتبال ایرانی و آلمانی که در فصل جاری، خارج از کشور خود در لیگ کشورهای متفاوت جهان فعال هستند، بسیار بالاتر از حد تصور برای فوتبال‌دوستان به نظر می‌آید. ۲۴۲ فوتبالیست ایرانی‌تبار در لیگ‌های متفاوت ۳۴ کشور جهان پا به توپ هستند. ۹۸۴ فوتبالیست‌آلمانی‌تبار نیز در فهرست بازیکنان ثبت شده در ۵۶ کشور قرار گرفته‌اند.
طبیعی است که اکثر این تعداد از فوتبالیست‌های لژیونر، برای خیلی از طرفداران فوتبال آلمان و ایران هنوز ناشناخته‌هستند. به عنوان مثال ابراهیم فرحناک ۲۲ ساله، مدافع میانی تیم “ها.اس.ث.” هانوفر در لیگ دسته چهار آلمان است. احمد جعفری، هافبک وسط ۳۰ ساله تیم “فا.اف.ب. هُمبرگ” نیز در دسته ۴ فوتبال آلمان فعال است.
آشناترین فوتبالیست فعلی ایرانی‌تبار در فوتبال آلمان، دانیل داوری است. این دروازه‌بان که با تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل به عنوان سنگربان ذخیره حضور داشت، در حال حاضر در سن ۳۲ سالگی دروازه‌بان تیم “ار.و.” اسن است. این تیم پُرطرفدار که در سال ۱۹۵۵ میلادی قهرمان فوتبال آلمان شد نیز در لیگ دسته ۴ رقابت می‌کند.
گفتنی است که در لیگ‌های پایین‌تر و آماتور فوتبال آلمان، مجموعا ۱۲۰ لژیونر ایرانی دیگر نیز در فصل جاری به میدان می‌روند. اما در بوندس‌لیگای ۱ و ۲ آلمان سال‌هاست که دیگر هیچ بازیکن ایرانی حضور ندارد.  شاید خیلی‌ها نیز نام سعیدرضا رحمان‌ستایش را در بین لژیونرهای ایران تا کنون نشنیده باشند. این فوتبالیست ۲۵ ساله و نسبتا ناشناخته ایرانی‌تبار، هافبک دفاعی تیم “اینترتایوان” در لیگ دسته ۲ کشور تایوان است. در لیگ فوتبال گرجستان نیز ۲ لژیونر ایرانی توپ می‌زنند: فرشاد قاسمی ۲۷ ساله مدافع راست تیم “سُخومی” است و شعیب امیری ۳۳ ساله نیز در همین پُست عضو تیم “آلگتی” است.گران‌قیمت ترین لژیونر ایرانی در فصل جاری، سردار آزمون است. “ارزش بازار” این مهاجم تیم ملی فوتبال ایران که با تیم “زنیت سانکت پترسبورگ” تا ماه دسامبر ۲۰۲۰ سال در لیگ قهرمانان باشگاههای اروپا حضور داشت، بالغ بر ۲۰ میلیون یورو تخمین زده می‌شود. مهدی طارمی، مهاجم تیم پرتغالی “اف.ث. پورتو” نیز با “قیمت” ۱۰ میلیون یورو، فعلا در رده دوم در میان گران‌ترین لژیونرهای ایرانی قرار گرفته است.
شایان ذکر است که سایر لژیونرهای مطرح و ملی پوش و همچنین بقیه فوتبالیست‌های نسبتا ناشناخته ایرانی‌تبار در لیگ‌های کشورهای خارجی، در صحنه فوتبال باشگاهی اتریش، قطر، فیلیپین، تایلند، هلند، انگلستان، آذربایجان، سوئیس، تاجیکستان، عراق، عمان، بلژیک، ترکیه، ایالات متحده آمریکا، یونان، کروآسی، دانمارک، کانادا، چین، بنگلادش، نروژ، مالزی، ایرلند شمالی، مولداوی، سوئد، فنلاند و فرانسه فعال هستند.
تعداد فوتبالیست‌های آلمانی‌تبار که در خارج از کشور آلمان در لیگ‌های حرفه‌ای، نیمه حرفه‌ای و آماتور در مستطیل سبز خودنمایی می‌کنند، بالغ بر ۹۸۴ تن است. گران‌ترین آنها فعلا کای هاورتس (۸۱ میلیون یورو) است که در کنار تیمو ورنر (۷۰ میلیون یورو) در تیم چلسی لندن در لیگ برتر انگلیس حضور دارد.
در میان فوتبالیست‌های آلمانی ناشناخته که لقب لژیونر را به خود اختصاص داده‌اند، می‌توان از “عارف علوی” نام برد که با پیراهن تیم الغروبه در لیگ کشور عمان به میدان می‌رود. همچنین بعید به نظر می‌رسد که هوادارن فوتبال آلمان، “کریستوفر ماندی‌آنگو” و “وزل لیمای” را بشناسند. این دو بازیکن با حضور در تیم‌های “ولازنیا” و “کوکزی” در لیگ کشور آلبانی، برای خود درآمدزایی می‌کنند.این آمار و ارقام حاکی از توسعه فرایند جهانی شدن فوتبال است؛ نه تنها در لیگ‌های حرفه‌ای، بلکه همچنین در سایر لیگ‌های فوتبال آماتور در سراسر جهان، حتی در کشورهایی که از سابقه ریشه‌دار در عرصه فوتبال برخوردار نیستند.     
هشتگ: , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.