سازمان دولتی ساماندهی بازار چین در بیانیه ای اعلام کرد علی بابا باید پیش از افزایش سهم در واحد فروش گروه خرده فروشی اینتایم به ۷۳.۷۹ درصد در سال ۲۰۱۷، موافقت این سازمان را کسب می کرد. شرکت چاینا لیترچر، فروشگاه کتابهای الکترونیکی که از تنسنت جدا شده است هم برای خرید نیو کلاسیک مدیا در سال ۲۰۱۸ به میزان مشابه جریمه شد. با این حال رگولاتور چین اعلام کرد این خریدها ضد رقابت بازار به نظر نمی رسند.
رگولاتور بازار چین هر یک از شرکتهای علی بابا، چاینا لیترچر و شنزن هایو باکس تکنولوژی را به پرداخت ۵۰۰ هزار یوان جریمه محکوم کرد.
این جریمه ها پس از هشدار ماه گذشته رگولاتورهای چین و اعلام تصمیم آنها برای افزایش نظارت بر بزرگترین شرکتهای فناوری این کشور صادر شدند. پکن در نوامبر مقرراتی را رونمایی کرد که هدف آنها تعیین چارچوبی برای محدود کردن رفتارهای ضدانحصارطلبی مانند اشتراک گذاری اطلاعات حساس مصرف کنندگان، اتحاد برای درهم شکستن رقیبان کوچکتر و ارایه خدمات با قیمت پایینتر برای حذف رقیبان از سوی غولهای اینترنتی چینی است. ارزش سهام شرکتهای علی بابا و تنسنت در پی صدور این جریمه بیش از دو درصد سقوط کرد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، تشدید تفحص چین نگرانیها از سرکوبی گسترده بزرگترین شرکتهای این کشور را برانگیخته است. ارزش سهام شرکت میتوآن که سومین شرکت اینترنتی بزرگ چین است، پس از انتشار یک مقاله در روزنامه پیپل دیلی ۷.۴ درصد سقوط کرد. در این مقاله از دغدغه صنعت اینترنت به افزایش ترافیک و حجم در بخشهایی مانند تحویل خواربار به قیمت از بین رفتن نوآوری علمی انتقاد شده بود.
انتهای پیام