، به نقل از مؤسسه ملی تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران، این مؤسسه در گزارشی نوشت: با فراگیر شدن ویروس کرونا در دنیا، روندهای متداول در بسیاری از فعالیتهای روزمره افراد دچار تغییر و چالش شده است، یکی از این روندها که روزانه میلیونها بار در ادارهها انجام میشود، استفاده از اثر انگشت است.
در برخی موارد میتوان با استفاده از روشهای جایگزین، از این روش استفاده نکرد اما گاهی نیز به دلیل حساسیت امر، این کار غیرقابل جایگزینی است.
از قدیم استفاده از جوهر و اثرانگشت در جهان رایج و مورد استفاده بوده اما با پیشرفت فناوری، استفاده از اسکن اثر انگشت جایگزین جوهر و استامپ شده، در هر دو صورت فرد لازم است انگشت خود را در سطحی پُرتماس قرار دهد. همانطور که بارها در موارد مختلف تاکید شده، برای کاهش خطر انتقال کرونا لازم است تا جای ممکن از لمس سطوح پرتماس جلوگیری شود.
جهت کاهش خطر انتقال کرونا از طریق اثرنگشت یا استامپ توصیه میشود راههای بدون تماس از سمت ادارهها و سازمانها جایگزین شود و به طور مداوم محل اسکن انگشت، استامپ و غیره با استفاده از الکل ضدعفونی شود.
در دسترس قرار دادن الکل برای مشتریان، جهت ضد عفونی دستها قبل و بعد از هر بار استفاده، شست و شوی دستها بلافاصله بعد از تماس سطوح مورد نظر، به مدت حداقل ۲۰ ثانیه با آب و صابون و در صورت عدم دسترسی به آب و صابون، همراه داشتن الکل جهت ضدعفونی دستها پس از استفاده از این روش از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
به نظر میرسد همانند سایر موارد مشابه، استفاده از اثر انگشت و وسایل اخذ آن مانند استامپ و اسکنر نیز به دلیل تماس مکرر افراد مختلف با آن، ریسک انتقال این بیماری را افزایش دهد. به همین خاطر توصیه شده تا جای ممکن از کاربرد این روش جلوگیری شود یا در صورت استفاده، انگشت خود را با مواد الکلی ضدعفونی کنید.
مجموع مبتلایان به کرونا در کشور به یک میلیون و ۱۲۳ هزار و ۴۷۴ نفر رسید و تاکنون ۶ میلیون و ۷۹۷ هزار و ۴۶۹ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیلها، ۱۲ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۸۸ شهرستان نارنجی و ۱۴۸ شهرستان در وضعیت زرد و شهرستانهای زرین دشت در استان فارس، بافت در استان کرمان، گمیشان در استان گلستان، آستارا، بندرانزلی، رودسر و تالش در استان گیلان و آمل، بهشهر، رامسر، گلوگاه و نکا در استان مازندران در وضعیت قرمز قرار دارند.