گروه علمی: کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه با تاکید بر خرید آجیل و تخمه و تنقلات شب یلدا از مراکز معتبر، از همه افراد خواست این اقلام خوراکی را قبل از مصرف ضدعفونی کنند.بهمن خدادادیان با اشاره به خرید تخمه و آجیل و تنقلات در شب یلدا گفت: در شرایط کرونایی باید این اقلام خوراکی حتما قبل از مصرف ضدعفونی شوند و بهترین راه ضدعفونی کردن این خوراکی ها استفاده از حرارت است.وی افزود: برای ضدعفونی کردن آجیل و تخمه باید آنها را به مدت ۱۰ دقیقه در ماکروویو قرار دهیم.این کارشناس بهداشت محیط تصریح کرد: افرادی که مایکرویو ندارند می توانند تخمه و آجیل را در ماهیتابه ریخته و به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه روی شعله ملایم گاز حرارت دهند و به طور مداوم هم بزنند تا نسوزد.وی یادآور شد: اگر آجیل و تخمه از ۴۸ ساعت قبل خریداری شده و در محیط خشک نگه داشته شده باشد جای نگرانی نیست و می توان آن را مصرف کرد.خدادادیان تصریح کرد: حرارت دادن تخمه و آجیل روی بخاری هم امکانپذیر است، به شرط آنکه حرارت آن طوری باشد که ظرف یا ماهیتابه به خوبی داغ شود و اگر یکی دو ساعت در این حالت بماند این خوراکی ها ضدعفونی می شوند.وی در خصوص خرید آجیل و تخمه شب یلدا هم گفت: توصیه اکید این است که این اقلام خوراکی حتما از مراکز معتبر تهیه شوند، چرا که دستفروشان ممکن است آجیل کهنه عرضه کنند.خدادادیان با بیان اینکه احتمال کهنگی و وجود کپک در آجیلهای ارزان قیمت وجود دارد، گفت: از مردم می خواهیم به هیچ عنوان از دستفروشان آجیل و تخمه خریداری نکنند.
آجیل شبِ یلدا را چطور ضدعفونی کنیم؟
قلم | qalamna.ir :