آشنایی با بازار سرمایه و بررسی آن
بازارهای سرمایه از جمله بازارهای مالی هستند که در آن بدهی بلند مدت (بیش از یک سال) یا اوراق بهادار با پشتوانه سهام خریداری و فروخته میشوند. بازارهای سرمایه ثروت پس اندازکنندگان را به سمت شرکتها یا دولتهایی که سرمایه گذاری طولانی مدت انجام میدهند، هدایت میکنند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با بازار سرمایه و مفاهیم مختلف آن بیشتر آشنا شوید.
(BoE) و کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) برای محافظت از سرمایه گذاران در برابر کلاهبرداری، بر بازارهای سرمایه نظارت میکنند. بازارهای سرمایه مدرن تقریباً همیشه در سیستم عاملهای تجارت الکترونیکی مبتنی بر رایانه میزبانی میشوند. بیشتر آنها فقط توسط نهادهای موجود در بخش مالی یا ادارات خزانه داری دولتها و شرکتها قابل دسترسی هستند، اما دسترسی عمومی به برخی از آنها امکانپذیر است. به عنوان مثال، در ایالات متحده، هر شهروند آمریکایی با اتصال به اینترنت میتواند یک حساب کاربری در Treasury Direct ایجاد کند و از آن برای خرید اوراق قرضه در بازار اصلی استفاده کند، اگرچه فروش به اشخاص تنها بخش کوچکی از کل اوراق قرضه فروخته شده را تشکیل میدهد.
شرکتهای خصوصی مختلف بسترهای مبتنی بر وب را فراهم میکنند که به افراد امکان خرید سهام و حتی گاهی اوراق قرضه در بازارهای ثانویه را میدهد. هزاران سیستم از این قبیل وجود دارد که اکثر آنها فقط بخشهای کوچکی از بازارهای سرمایه را در اختیار دارند. اشخاصی که میزبان این سیستمها هستند شامل بورس سهام، بانکهای سرمایه گذاری و ادارات دولتی میباشند. از نظر فیزیکی، این سیستمها در سراسر جهان میزبانی میشوند، گرچه تمرکز آنها در مراکز مالی مانند لندن، نیویورک و هنگ کنگ است.
بازار سرمایه
بازارهای سرمایه چیست؟
بازار سرمایه مکانی است که پس انداز و سرمایه گذاری بین تأمینکنندگان سرمایه و کسانی که به سرمایه نیاز دارند، هدایت میشود. نهادهایی دارای سرمایه شامل سرمایه گذاران خرده فروشی و نهادی هستند در حالی که کسانی که به دنبال سرمایه هستند، مشاغل، دولتها و مردم میباشند.
بازارهای سرمایه از بازارهای اولیه و ثانویه تشکیل شدهاند. متداولترین این بازارها، بازار سهام و اوراق قرضه هستند که به دنبال بهبود کارایی معاملات میباشند. این بازارها کسانی را که صاحب سرمایه و به دنبال سرمایه هستند را با هم جمع و محلی را فراهم میکنند تا اشخاص اقتصادی بتوانند اوراق بهادار را مبادله کنند. با توجه به مطالب بیان شده، منظور از بازارهای سرمایه، جاهایی است که پس انداز و سرمایه گذاری بین تأمین کنندگان سرمایه و نیازمندان به سرمایه جابجا میشود. بازار سرمایه شامل بازار اصلی است که در آن اوراق بهادار جدید منتشر و به فروش میرسد، این در حالی است که بازار ثانویه محلی است که اوراق بهادار منتشر شده بین سرمایه گذاران معامله میشود. متداولترین بازارهای سرمایه بازار سهام و اوراق قرضه است.
پیشنهاد میکنیم برای افزایش شانس خود در سرخطی موفق، از سرور مجازی بورس توشن که بر روی آن چندین ربات سرخطی رایگان نصب شده است و بر روی بستر اینترنت پر سرعت برج میلاد تهران استفاده نمایید.
اصطلاح بازار سرمایه به طور کلی مکانی را برای تجارت انواع ابزارهای مالی مختلف تعریف میکند. این مکانها ممکن است شامل بازار سهام، اوراق قرضه و بازار ارز باشد. بیشتر بازارها در مراکز عمده مالی از جمله نیویورک، لندن، سنگاپور و هنگ کنگ متمرکز شدهاند. بازارهای سرمایه از تأمین کنندگان و استفاده کنندگان وجوه تشکیل شدهاند.
تأمین کنندگان شامل خانوارها و موسساتی هستند که به آنها خدمت میکنند. آنها شامل صندوقهای بازنشستگی، شرکتهای بیمه عمر، بنیادهای خیریه و شرکتهای غیر مالی میباشند که بیش از نیاز افراد برای سرمایه گذاری پول نقد تولید میکنند. استفاده کنندگان از وجوه، شامل خریداران وسایل نقلیه خانگی و وسایل نقلیه موتوری، شرکتهای غیرمالی و دولتهایی هستند که سرمایه گذاری زیرساختها و هزینههای عملیاتی را تأمین مالی میکنند.
از بازارهای سرمایه برای فروش محصولات مالی مانند سهام و اوراق بدهی استفاده میشود. حقوق صاحبان سهام، سهام مالکیت در یک شرکت است. اوراق بدهی مانند اوراق قرضه IOU با بهره است. این بازارها به دو دسته مختلف تقسیم میشوند. بازارهای اولیه، جایی که سهام جدید سهام و اوراق قرضه به سرمایه گذاران فروخته میشود و بازارهای ثانویه که اوراق بهادار موجود را معامله میکنند.
با استفاده از سرور بورس شما میتوانید شانس خود را در ثبت سرخطی موفق و تک رقمی چندین برابر کنید.
بازارهای سرمایه بخشی اساسی از یک اقتصاد مدرن فعال است، زیرا پول را از افرادی دارا به سمت کسانی که برای استفاده مولد به آن نیاز دارند، انتقال میدهد.
بازارهای سرمایه
بازارهای اولیه در مقابل ثانویه
بازارهای سرمایه از بازارهای اولیه و ثانویه تشکیل شدهاند. اکثر بازارهای اولیه و ثانویه مدرن، سیستم عاملهای الکترونیکی مبتنی بر رایانه هستند. بازارهای اولیه برای سرمایه گذاران خاص که مستقیماً اوراق بهادار را از شرکت صادر کننده خریداری میکنند، باز است. این اوراق بهادار پیشنهاد اولیه یا عرضه اولیه (IPO) محسوب میشوند. وقتی یک شرکت عمومی میشود، سهام و اوراق قرضه خود را به سرمایه گذاران کلان و نهادهایی مانند صندوقهای سرمایه گذاری میفروشد.
از طرف دیگر، بازار ثانویه شامل مکانهایی است که توسط یک نهاد نظارتی مانند کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) نظارت میشود که اوراق بهادار موجود یا قبلاً منتشر شده، بین سرمایه گذاران معامله میشود. شرکتهای صادر کننده نقشی در بازار ثانویه ندارند.
بورس اوراق بهادار نیویورک (NYSE) و نزدک نمونههایی از بازار ثانویه هستند. بازار ثانویه هدف مهمی در بازارهای سرمایه دارد، زیرا باعث ایجاد نقدینگی میشود و به سرمایه گذاران اطمینان میدهد که اوراق بهادار را خریداری کنند.
بازارهای سرمایه میتوانند به معنای گسترده برای هر دارایی مالی به بازارها اشاره کنند. در واقع، بازار سرمایه جایی است که سرمایه قابل سرمایه گذاری برای شرکتهای غیر مالی در دسترس باشد.
خدمات مالی شرکتهای مالی که بیشتر در بازارهای خصوصی و غیر دولتی درگیر هستند، بخشی از بازار سرمایه میباشد. این بانکها شامل بانکهای سرمایه گذاری، سهام خصوصی و بنگاههای سرمایه گذاری خطرپذیر در مقابل فروشندگان کارگزار و مبادلات عمومی هستند.
بازارهای اولیه در مقابل ثانویه
بازارهای سرمایه که توسط بورس تنظیم شده، اداره میشوند، میتوانند در مقابل بازارهای بدهی، اوراق قرضه، درآمد ثابت، پول، مشتقات و کالاها به بازارهای سهام اشاره کنند. بازارهای سرمایه همچنین میتوانند به معنای دارایی و بدهی، اوراق قرضه یا بازارهای با درآمد ثابت باشند. علاوه بر این، این بازارها ممکن است به سرمایه گذاریهایی اشاره داشته باشند که از نظر مالیات بر سود، سرمایه دریافت میکنند. در حالی که سودهای کوتاه مدت – داراییهایی که زیر یک سال نگهداری میشوند – طبق یک مالیات به عنوان درآمد مالیات دریافت میشوند، نرخهای مختلفی برای سودهای بلند مدت وجود دارد.