stat counter
تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024
  • کد خبر : 211835
  • 04 دی 1399 - 14:52
2

اعتبارات استانی پاسخگوی معضل خورهای سطح شهر بندرعباس نیست

اعتبارات استانی پاسخگوی معضل خورهای سطح شهر بندرعباس  نیست
هرمزگان/قلم- بوی نا مطبوع فاضلاب چندی است که مهمان شهر بندرعباس است ،بویی مشمئز کننده که ساکنین پایتخت اقتصادی ایران را به تنگ آورده در همین راستا جلسه ای با حضور اعضای شورای شهر بندرعباس و مدیران دستگاههای مربوطه تشکیل شد تا دلایل این معضل واکاوی و حل شود.
قلم | qalamna.ir :

پایگاه خبری/تحلیل قلم-گروه استانها/شهین صادقی- رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس در جلسه بحث و بررسی در خصوص وضعیت خور های سطح شهر بندرعباس که با حضور امینی زاده شهردار بندرعباس، قصمی مدیر عامل آب و فاضلاب استان، ملایی مدیر عامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان و مسیحی تازیانی مدیر کل محیط زیست هرمزگان برگزار شد گفت: ساماندهی خورها و بوی نامطبوع ناشی از آن گلایه همه مردم شهر است، این جلسه را به منظور ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های متولی ساماندهی خورهای بندرعباس، برگزار کرده‌ایم.

اسلام باوقار اظهار کرد: امروز باید راه و چاره‌ای برای وضعیت خورها نیز پیدا شود.

رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: مسائل مطرح شده در خصوص خورهای سطح شهر در کمیسیون های تخصصی شورا مورد بحث و بررسی قرار می گیرند.

 باوقار با تقدیر از تلاش های صورت گرفته توسط دستگاههای اجرایی برای آبادانی هرچه بیشتر شهر و بهبود وضعیت زندگی شهروندان ابراز امیدواری کرد: امید است با تلاش، همفکری، هم افزایی و همکاری دستگاه های اجرایی بتوانیم مشکلات شهر و شهروندان برطرف نمائیم و شاهد اتفاقات خوبی در سطح شهر باشیم.

با اعتبارات استانی معضل خورهای سطح شهر حل نخواهد شد

کیانوش جهانبخش دیگر عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: اتفاقی که درخصوص خورها و فاضلاب افتاده است، دو دلیل دارد؛ اول زیاده‌خواهی و دوم کوتاهی. زیاده خواهی افرادی که امیدواریم منتسب به آقازادگی نباشند. این افراد به پروژه‌های سرمایه گذاری، عمرانی و ملی رجوع می‌کنند، بدون اینکه اهلیت داشته باشند. در نهایت هم رد پای نامناسبی از خود به جای می‌گذارند که این اتفاق گریبان شهری مانند بندرعباس را می‌گیرد. امیدواریم این معضل حل شود، کوتاهی به همه دستگاه‌های متولی نیز بازمی‌گردد.

رئیس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر بندرعباس با بیان اینکه همه ما به وضعیت خورها معترض هستیم، افزود: روی سخنم با سه نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی است، هر سه نماینده قبلاً در حوزه‌های مرتبط با خور و فاضلاب مسئولیت اجرایی داشتند. اگر نگاه واقع‌بینانه داشته باشیم، نمایندگان ما واقف هستند که با اعتبارات استانی این معضل حل نخواهد شد. توان و اراده انجام کار در استان هست، منابع را باید تأمین کنیم.

جهانبخش گفت: انتظار داریم در بودجه ۱۴۰۰ کورسوی امیدی مستقیماً برای حل این موضوع ببینیم، وگرنه هزار جلسه هم فایده ندارد، برای حل معضل فاضلاب باید چانه‌زنی کنیم، خواهش می‌کنم این موضوع را حتماً در بودجه سال آینده در دستور کار قرار دهند.

وی با بیان اینکه بودجه هرمزگان از استان‌های مجاور هم کم‌تر است، تصریح کرد: انتظار داریم دادستان بندرعباس تدبیر ویژه‌ای را در بحث خلع ید پیمانکار پساب فاضلاب شهر در دستور کار قرار دهند که شامل مرور زمان نشود، صنایع اکنون پای کار هستند که امیدواریم روند قضائی سریع‌تر انجام شود.

نمایندگان مجلس، بودجه ای خارج از بودجه استان برای رفع مساله فاضلاب شهر در نظر بگیرند

فاطمه جراره، عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز گفت: در فصل زمستان شهروندان تن و بدن آنها می لرزد که قرار است بارندگی شود و عواقب آن دامنگیر شان بشود.

جراره افزود: گزارش های ارائه شده در خصوص لایروبی خورها مشکلی را حل نمی کند. متاسفانه هنوز متوجه نشدیم، سیلابی که در سطح شهر بندرعباس راه می افتد از آبهای بالادستی است یا مشکل از جای دیگریست.

وی بیان کرد: شهر بندرعباس در چند سال اخیر دچار بارندگی شدید نشده است اما با کوچکترین بارندگی تمام شهر را آب می گیرد.

جراره گفت: با توجه به اینکه کارها باید به صورت مشترک انجام شود، گاهی مرحله ای از کار به عهده آب منطقه ای بوده و مرحله ای به عهده شهرداری، و در مواقع بروز مشکلی، مدیران مرتب توپ را در زمین یکدیگر می اندازند و از پاسخگویی به مردم اجتناب می کنند و باید به دنبال حل مشکل باشیم. و  در کشورهای توسعه یافته خورها یک ظرفیت محسوب می شود ولی متاسفانه ما در اینجا نعمت های خدادادی خودمان که دریا هست را با همین خورها نابود می کنیم.وی در ادامه گفت: نمایندگان مجلس باید بودجه ای خارج از بودجه استان برای رفع مساله فاضلاب شهر در نظر بگیرند.

خورها ظرفیت بسیار مناسبی دارند

فرزانه آرامش دیگر عضو شورای شهر بندرعباس گفت: خورها ظرفیت و پتانسیل بسیار مناسبی دارند که باید بیشترین استفاده از آنها داشته باشیم، اما اقدامی نشده و استفاده‌ای که باید از آنان داشته باشیم را نداریم و این زیبنده شهر و مردم شهر بندرعباس نیست که باید به این موضوع نگاه ویژه ای داشته باشیم.

آرامش بیان کرد: در این خصوص تصمیماتی گرفته شده اما به نتیجه مطلوبی نرسیده ایم.

وی گفت: دریا یکی از نعمت های خداوند است که به ما عطا کرده ولی ما هیچ استفاده بهینه از آن نداریم، و خورهای شهر بندرعباس نیازمند همت و همکاری تمامی ارگان‌ها و ادارات مربوطه است که ارگان‌ها باید پای کار باشند تا برای همیشه معضل خورها حل شود.

مردم از بوی فاضلاب عذاب می کشند

عضو دیگر شورای اسلامی شهر بندرعباس در این نشست  گفت: وضع نامناسب ورود فاضلاب به دریا و بوی فاضلاب مردم شهر بندرعباس را عذاب می دهد، برای حل این مشکل بارها تلاش کرده ایم و جلسات مختلفی را برگزار کرده ایم، ولی هنوز به نتیجه نرسیده ایم.

آبتین امیری گفت: اگر قرار است مشکلی حل شود این مشکل باید در اولویت قرار گیرد و برای آن بودجه و اعتبار در نظر گرفته شود وقتی در جامعه ما مسأله محیط زیست و فاضلاب شهری در اولویت نیست، چگونه قرار است این مشکل حل شود؟

رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: حل مشکل فاضلاب شهری نیازمند اعتبار ملی است و باید به عنوان یک معضل ملی به آن نگریسته شود از نمایندگان مجلس می خواهیم به کمک ما بیایند و با یک طرح و اعتبار ملی این موضوع را در دستور کار قرار دهند.

این عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: برای هدایت آبهای سطحی شهر بندرعباس، اقدامات وسیعی را در سطح شهر، توسط شهرداری آغاز کرده ایم تا مشکل آب گرفتگی در زمان بارندگی را مهار کنیم، اما بدون حمایت جدی هیچ مشکلی بصورت اساسی حل نخواهد شد.

وی گفت: مردم ما شایسته بهترین ها هستند اما از وضع آلودگی دریا و بوی فاضلاب عذاب می کشند وباید با یک اراده ملی، موضوع فاضلاب در دستور کار مسئولان بالادستی قرار گیرد.

با یک برنامه ریزی به دنبال حل معضل فاضلاب شهر بندرعباس باشیم

مجید عسکری‌زاده دیگرعضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: آب‌های سطحی زمان بارندگی در دیگر کشورها وارد حوضچه‌هایی می‌شود و تمام آلاینده‌ها و فلزات سنگین مثل سرب و روی و دیگر فضولات را تفکیک و بعد به دریا روانه می‌شود که در کنار این حوضچه‌ها، درختان کنکارپوس نیز کاشته شده تا این فضولات را جذب کرده و مانع از ورود به دریا ‌شود، در صورتی که در شهر بندرعباس اینگونه نیست فاضلاب خام وارد دریا می‌شود.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر بندرعباس با تشکر از دادستان و دیگر مقامات قضایی به جهت ورود به مسئله فاضلاب در شهر بندرعباس، بیان کرد: با توجه به همکاری مقامات قضائی، و ورود آنها به مسئله فاضلاب شهر بندرعباس،  ما هم در شورای شهر با یک برنامه ریزی و از این فرصت برای رفع مشکل و معضل گامهایی برداریم .

عسکری زاده افزود: مسئله دیگر در خصوص تصفیه فاضلاب است که با صنایع آلاینده شهر بندرعباس مرتبط می باشند وکه اگر صنایع آلاینده باشند که قطعاً هستند باید یک درصد از فروش خود به شهر بندرعباس و مجموعه شهرداری واریز نمایند که در جهت توسعه فضای سبز و حمل و نقل عمومی صرف شود.

ساماندهی کانال ها را در سه بخش انجام شده است

عباس امینی زاده، شهردار بندرعباس گفت: با توجه به اهمیت خورهای شهر بندرعباس، بایستی به دو بخش خورها توجه ویژه ای داشت که یکی از آن وضع بهداشتی و آلایندگی خورها و دیگری ساماندهی آب های سطحی و سیلاب های شهر میباشد و مهم ترین خورهایی که دچار آلایندگی و آفت های بهداشتی است خور گل کنی و خور سورو میباشد که با همکاری آب منطقه ای و ساماندهی که صورت گرفته بود مباحث بهداشتی خور کمی بهتر شده است .

شهردار بندرعباس افزود: کانال هایی که از گذشته احداث شده قدمت ساخت آنها ۲۵سال میباشد که دیواره خورها در ۲۵سال اخیر ساخته شده اند در صورتی که باید حداقل تا ظرف ۵۰سال طراحی شوند که کانال های مربوط به خور ها را دیوار سازی و اصلاح کنیم و تا جایی که مجبور بودیم بعضی از کانال ها را دوباره کنده کاری و با ابعاد و عمق بیشتری احداث کردیم .

وی در پایان خاطر نشان کرد: ما ساماندهی کانال ها را در سه بخش انجام دادیم که با انجام کار پاکسازی  طی سه یا چهار سال گذشته و پاکسازی فعلی و دیگری تا قبل از پایان سال تلاش کرده ایم  مسائل و مشکلات خورهای شهر را به حداقل برسانیم.

خورها می‌توانند فرصت گردشگری خوبی برای بندرعباس ایجاد کنند

هوشنگ ملایی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان در این جلسه گفت: خورها زهکش اصلی شهر هستند که بایستی این زهکش‌های طبیعی را بازسازی و نگهداری کنیم تا بتوانند در مواقعی که لازم است مسئولیت خود را انجام دهند.

وی ادامه داد: دو سال قبل براساس مصوبه شورای نظارتی استان و هیئت دولت، خورها را به شهرداری واگذار کردیم، تا در بحث نگهداری و لایروبی اقداماتی انجام دهند.

ملایی تصریح کرد: تعداد خورهای بندرعباس بسیار است، این خورها مشکلاتی دارند که امیدواریم بتوانیم تصمیم خوبی برای مدیریت آن‌ها به خصوص در مواقع سیلاب بگیریم، خورها می‌توانند فرصت گردشگری خوبی برای بندرعباس ایجاد کنند.

صنایع حاضر به انعقاد قرارداد برای خرید پساب نیستند

امین قصمی، مدیر عامل شرکت آبفا هرمزگان اظهار کرد: نهایی کردن قرارداد با صنایع برای رسیدگی به وضعیت پساب برنامه اصلی ما است.

امین قصمی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان نیز در این جلسه گفت: یک شرکت قرار است پساب را دریافت کند و آن را به شهرداری و صنایع غرب بندرعباس بفروشد. دو سال موضوع فروش پساب پیگیری شد و به هر دلیلی قرارداد این شرکت با صنایع و شهرداری منجر به نتیجه نشد. درواقع صنایع حاضر به انعقاد قرارداد برای خرید پساب از این شرکت نبودند.

قصمی تصریح کرد: شرکت تأمین و توسعه زیر ساخت خلیج فارس با هدف ساماندهی سریع‌تر پساب بندرعباس تشکیل شد، فرآیند تشکیل شرکت زمان‌بر بود، در حال حاضر سهام‌داران این شرکت صنایع غرب بندرعباس از جمله مادکوش، صبا فولاد، پالایشگاه نفت بندرعباس و آلومینیوم هستند.

وی اضافه کرد: با این کار خود صنایع مصرف کننده بوده و متناسب با نیاز سرمایه گذاری و استفاده می‌کنند، این روند به لحاظ اقتصادی و اجرایی برای ما مناسب‌تر است.

نقاط آلوده در خط ساحلی زیاد داریم

حبیب مسیحی تازیانی مدیرکل محیط زیست هرمزگان گفت: از سال ۸۵ براساس اطلاعات محیط زیست، هیچ‌گاه آلودگی ساحل در وضعیت خوبی نبوده است. علی‌رغم برنامه‌ریزی‌های خوب، نتیجه مثبتی را شاهد نبودیم.

وی با بیان اینکه نقاط آلوده در خط ساحلی زیاد داریم، تصریح کرد: خورگورسوزان، سورو و دهانه خور نخل ناخدا نقاطی هستند که مستمرا آلوده هستند، مدیریت این موضوع باید سریعاً انجام شود، چالش‌هایی که مدیران درخصوص ساماندهی پساب روبه‌رو هستند، دردی از مردم دوا نمی‌کند. آن چیزی که در حال از بین رفتن است، محیط زیست دریایی و ساحلی‌مان است.

یاد آور می شود ؛ چندی پیش مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان دلیل اصلی  بوی نامطبوع سطح شهر را نبود اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب همچنین وارونگی دمایی و بوی نامطبوع فاضلاب در پاییز و زمستان و وجود تصفیه خانه فاضلاب (با فرآیند لجن فعال) در نزدیکی بافت شهری دانست که در این جلسه برای رفع هیچ کدام از این معضلات که به گفته مدیر عامل آبفا عوامل اصلی بوی نامطبوع  شهر بندرعباس می باشند تصمیمی اتخاذ نشد.

انتهای پیام/

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.