stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳ Wednesday, 27 November , 2024
  • کد خبر : 214497
  • 09 دی 1399 - 10:49
4

قیمت دلار در معاملات جهانی بالا رفت

قلم | qalamna.ir :
گروه اقتصادی: ارزش دلار مقابل بسیاری از ارزهای مهم صعودی بود. کشورهای عضو اتحادیه اروپا به صورت رسمی با توافق برگزیت موافقت کردند و طبق اعلام سباستین فیشر- سخنگوی دولت آلمان- که کشورش ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، با این کار راه برای اجرایی شدن توافق از ابتدای سال ۲۰۲۱ میلادی هموار می شود. خبر دیگر از اروپا اینکه به دلیل استقبال بالای شهروندان اروپایی از واکسن کرونا، دولت ها مجبور به اعمال اولویت بندی دریافت واکسن شده اند. حدود ۴۵۰ میلیون نفر در سطح اتحادیه اروپا زندگی می کنند و از زمان شروع بحران تاکنون بیش از ۳۵۰ هزار شهروند اروپایی جان خود را بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ از دست داده اند. با توافق صورت گرفته بین لندن و بروکسل، بن بست در مذاکرات برگزیت پس از حدود چهار سال به پایان خواهد رسید. با وجود آنکه بخش بزرگی از مبادلات تجاری دو طرف به مانند قبل ادامه پیدت خواهد کرد اما در زمینه مهاجرت و رفت و آمد شهروندان اتحادیه اروپا و انگلیس به خاک یکدیگر با محدودیت های زیادی همراه خواهد بود. هنوز دو طرف به توافق بر سر میزان دسترسی بخش بانکی و مالی انگلیس به بازار اتحادیه اروپا نرسیده اند و بعید است اتحادیه اروپا با دسترسی کامل بخش مالی و بانکی انگلیس به بازار خود موافقت کند.

در اقدامی که می تواند به عنوان سیگنالی مثبت از طرف چین برای کاستن از تنش های تجاری با آمریکا ارزیابی کرد، وزارت دارایی چین با صدور بیانیه ای اعلام کرد که معافیت شش محصول وارداتی خود از آمریکا که مشمول تعرفه نمی شوند را تمدید می کند. این معافیت طبق اعلام طرف چینی به مدت ۱۲ ماه اعتبار خواهد داشت و در راستای عمل به تعدات این کشور در فاز نخست توافق تجاری با آمریکا انجام می شود. چین در قالب فاز نخست توافق تجاری خود با آمریکا متعهد به افزایش واردات خود از این کشور با هدف کاستن از مازاد تراز حساب تجاری خود است. 

سال ۲۰۲۰ برای دلار در شرایطی به پایان می رسد که آسیب گسترده کرونا به اقتصاد این کشور و وادار شدن بانک مرکزی به چاپ گسترده پول، دلار را زیر فشار شدیدی قرار داد. ارزش دلار مقابل ارزهای معتبر جهانی در سال ۲۰۲۰ به طور متوسط شش درصد کاهش را تجربه کرد تا بدین ترتیب یکی از بدترین سال های دلار در طول یک دهه اخیر به ثبت برسد. بسیاری از کارشناسان ارزی معتقدند استقراض سنگین کسب و کارهای آمریکایی و کاهش توان مالی مصرف کنندگان این کشور باعث خواهد شد دلار در ماه های نخست سال ۲۰۲۱ نیز کماکان تحت فشار باقی بماند. اقتصاد آمریکا از کرونا ضربه بزرگی دیده و اکنون اصلی ترین کانون درگیر با کرونا د جهان محسوب می شود.  همین مساله نیز باعث شده است تا بزرگ ترین اقتصاد جهان از نظر رشد اقتصادی از چین عملکرد بدتری داشته باشد. بانک جهانی در تازه ترین برآورد خود از اقتصاد چین پیش بینی کرده است که اقتصاد این کشور در سال آینده ۷.۹ درصد رشد کند که در صورت تحقق، ۵.۹ درصد بیشتر از چیزی خواهد بود که در سال جاری به ثبت می رسد. به گفته این نهاد، اقتصاد چین به لطف بهبود شرایط بازار کار و افزایش تقاضای مصرفی و مخارج خانوار خواهد توانست در سال آینده به شرایط قبل از آغاز کرونا بازگردد.  یک سال از مواجهه جهان با ویروس کرونا می گذرد و با توجه به روند فعلی در سال ۲۰۲۱ نیز شاهد باقی ماندن این ویروس در صدر کانون توجهات معامله گران خواهیم بود. جهان در حالی وارد سال نو می شود که کماکان محدودیت های زیادی در تجارت خارجی، گردشگری و سیاست های پولی وجود دارد و توان مالی کسب و کارها نیز به دلیل تبعات اقتصادی و تجاری کرونا به میزان محسوسی کاهش پیدا کرده است. کمبود نقدینگی و کاهش محسوس جریان سرمایه ای از اصلی ترین دلایلی هستند که می توانند احیای رشد اقتصادی در نقاط مختلف جهان را تحت تاثیر قرار دهند.  

انتشار اخبار جهش ویروس کرونا در جنوب و شرق انگلیس به ویژه در لندن باعث افزایش نگرانی معامله گران از بازگشت کابوس ویروس کرونا شده است. طبق اطلاعات منتشرشده، قدرت شیوع نوع جهش یافته کرونا در انگلیس ۹ برابر ویروس قبلی است اما هنوز کشندگی آن بیشتر از نوع معمولی اعلام نشده است. در پی شیوع ویروس جدید شاهد اعمال گسترده قرنطینه ها در انگلیس بوده ایم و بسیاری از پروازهای بین المللی به انگلیس متوقف شده است. نگرانی اصلی معامله گران این است که ویروس جهش یافته در برابر واکسن ها مقاوم تر باشند.  برخی خبرها حاکی از مشاهده نوع جهش یافته دیگری از کرونا در نیجریه دارد. داده های منتشر شده تغییرات قیمتی اروپا برای سیاست گذاران اروپایی کماکان ناامید کننده پیش می رود: طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در دوازده ماه منتهی به نوامبر با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به منفی ۰.۳ درصد رسید تا نرخ تورم بیش از پیش از سطح دو درصدی هدف‌گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه فاصله بگیرد. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ به طور متوسط ۰.۲ درصد بوده که از ماه قبل ۰.۱ درصد کمتر شده است.

تاکنون بیش از ۸۱ میلیون و ۴۱۰ هزار و ۴۸۱ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۷۷۷ هزار و ۲۱۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۳۴۱ هزار و ۵۶۷ نفر، برزیل با ۱۹۱ هزار و ۲۰۷ نفر، هند با ۱۴۸ هزار و ۱۸۰ نفر، مکزیک با ۱۲۲ هزار و ۴۲۶ نفر و ایتالیا با ۷۲ هزار و ۳۷۰ نفر بوده است.شدت گرفتن سرعت شیوع کرونا باعث شده است تا شاهد رقم خوردن رکوردهای جدید از مرگ و میر روزانه ویروس کرونا باشیم تا جایی که روز هفدهم دسامبر با ثبت از ۱۳ هزار و ۷۰۲ فوتی در یک شبانه روز رکورد قبلی را که مربوط به روز شانزدهم دسامبر با ثبت از ۱۳ هزار و ۵۵۸ فوتی بود، شکست.  کیت جوکیس- استراتژیست ارزی بانک سوسیت ژنرال گفت: به زبان ساده از نظر معامله گران ارزش فعلی دلار بیش از حدی است که باید باشد و برای همین فکر می کنم روزهای بد دلار ادامه دارد. بازارها به آن چه در حوزه سیاست گذاری پولی رخ می دهد واکنش نشان می دهند و با وضعیت فعلی فشار زیادی روی دلار است. در مقایسه با ماه های ابتدایی سال جذابیت دلار برای بسیاری از معامله گران کاهش پیدا کرده است.  

شاخص دلار
 شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۲۸ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۰.۳۰۲ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۱۲۳ دلار اعلام شد (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است).

ارزهای اروپایی
در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۴۸ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۴۵ دلار مبادله شد. یورو ۰.۴۶ درصد پایین رفت و با ورود به کانال ۱.۲۲ به ۱.۲۲۰ دلار رسید.

ارزهای آسیایی
 در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۳۶ درصد افزایش به ۱۰۳.۸۴۳  ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۲۰ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۵۳۷ یوان چین اعلام شد.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.